Siirry sisältöön
Kaupunkimaisema
Kaupunkimaisema

Strategia ja visio

L&T:n strategia perustuu ajatukseen kiertotalouden toiminnanjohtajuudesta. Tavoitteemme on hillitä ilmastonmuutosta ja luontokatoa sekä edistää raaka-aineiden kestävää käyttöä. Kiertotalous on avainasemassa tavoitteidemme saavuttamisessa.

Kiertotalouden toiminnanjohtaja

Kiertotalous laajenee. Sen piiriin tarvitaan yhä uusia elämänalueita ja materiaalivirtoja: teollisuudesta, kaupasta, maa- ja metsätaloudesta ja kaikesta ympärillemme rakennetusta​. ​Kiertotalouden laajeneminen ei kuitenkaan tapahdu ilman luotettavaa tekijää ja näkemyksellistä asiantuntijaa, joka pystyy auttamaan yrityksiä ja yhteiskuntaa tarttumaan rohkeasti kiertotalouden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Kiertotalous rakennetaan yhdessä.​

Megatrendit ohjaavat liiketoimintaamme

globe-icon

Ilmastonmuutos ja luontokato

Ilmastonmuutoksen ja luontokadon hidastaminen edellyttävät kiertotaloustekoja yhteiskunnalta, yrityksiltä ja yksilöiltä. Yritykset tarvitsevat vastuullisia kumppaneita kiertotalouteen siirtymisessä sekä kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen.

building-trees-icon

Kaupunkien kasvu

Kaupunkien kasvu jatkuu ja odotukset rakennetulle ympäristölle lisääntyvät ja luovat kysyntää palveluillemme. Kiinteistöille halutaan pitkä elinikä ja vuosien varrella muuttuvat tarpeet ja käyttö on huomioitava ylläpidossa sekä uuden rakentamisessa.

Jäteauton kuljettaja
Jäteauton kuljettaja

Me olemme osa ratkaisua

Tavoitteemme on olla kiertotalouden toiminnanjohtaja: toimija, joka vie suunnitelmat käytäntöön saakka. Haluamme tarjota asiakkaillemme kiertotalouden ja kestävän liiketoiminnan asiantuntemusta yhdistettynä kykyyn toteuttaa suunnitelmat myös käytännön tasolla. Meillä on siihen osaaminen yli satavuotisen historiamme ja muuntautumiskykymme ansiosta.

Toimialamme rakentavat tulevaisuuden kestävää kasvua

Truck-recycle-icon

Ympäristöpalvelut

Ympäristöpalveluissa hoidamme asiakkaiden materiaalit kiertoon mahdollisimman korkealla jalostusasteella. 

excavator-icon

Teollisuuspalvelut

Teollisuuspalveluissa etsimme jatkuvasti keinoja teollisuuden ja yhteiskunnan sivuvirtojen hyödyntämiseen kiertotalouden mukaisesti. 

light-bulb-leaf-icon

Kiinteistöpalvelut

Kiinteistöpalveluissa parannamme asiakkaiden kiinteistöjen arvoa ja tavoittelemme energiatehokkuuden jatkuvaa parantamista. 

Hallinnointi - 16x9-2000x1125 - Lassila-Tikanoja
Pyöräilijä rannalla
Meidän tehtävämme on tehdä kiertotaloudesta totta ja varmistaa kestävä huominen, jossa raaka-aineita, energiaa, aikaa tai jo kerran rakennettua ei tuhlata. Me olemme Huomisella töissä. 

Strategiset tavoitteemme

Smiley-1-super-happy-icon

Alan tyytyväisimmät asiakkaat

Asiakkaille tekemämme työn arvo näkyy esimerkiksi parempana kierrätysasteena, tyytyväisempinä vuokralaisina tai tehostuneena energiankulutuksena. Kehitämme jatkuvasti palveluitamme ja mittaamme onnistumistamme säännöllisesti.
reward-icon

Korkea henkilöstön suositteluaste

Haluamme, että henkilöstömme viihtyy töissä ja pääsee joka päivä terveenä kotiin. Tarjoamme merkityksellistä työtä sekä mahdollisuuksia urapolkuihin ja osaamisen kehittämiseen.
hand-CO2-icon

Myönteiset ilmastovaikutukset

Ehkäisemme ilmastonmuutosta ja säästämme luonnonvaroja. Korvaamme neitseellisiä raaka-aineita uusioraaka-aineilla ja fossiilisia polttoaineita uusiutuvalla polttoaineella sekä kehittämme uusia ratkaisuja kiertotalouteen.
euro-icon

Kannattava kasvu

Tavoittelemme markkinoitamme nopeampaa ja kannattavaa kasvua, säilyttäen kuitenkin vakavaraisuuden ja taloudellisen joustavuuden. Olemme yrityskansalaisena kunnollinen ja sijoituksena hyvä omistaa.

Strategiset painopisteet ohjaavat strategiatyötämme

Strategiaamme johdetaan koko konsernille ja kaikille toimialoille yhteisten strategisten painopisteiden kautta. Strategiakaudella 2022-2026 haemme kasvua ydinliiketoiminnoissamme ja vahvempaa markkinaosuutta. 

Asiakkaan paras vastuullisuuskumppani

Kasvatamme palveluvalikoimaamme kuuntelemalla asiakastarpeita ja kehitämme uusia kestävämpiä menetelmiä palvelujen tuottamiseen. Huolehdimme oman toimintamme vastuullisuudesta ympäristön, ihmisten ja hyvän hallinnon osa-alueilla.

Alan parhaat osaajat

Ihmiset ovat tärkein voimavaramme. Huolehdimme henkilöstömme hyvästä johtamisesta, osaamisen kehittämisestä ja tarjoamme kasvu- ja urapolkuja. Panostamme henkilöstön saatavuuden parantamiseen ja siihen, että motivoituneet osaajat pysyvät talossamme mahdollisimman pitkään. 

Tehokkaat uudistetut toimintamallit

Uudistamme toimintamallejamme ja järjestelmiämme, jotta varmistamme tehokkaan ja sujuvan palvelutuotannon kaikissa liiketoiminnoissamme. Johdamme toimintaamme datalla. 

Kasvu keskittymällä ydinliiketoimintaan

Vahvistamme kilpailukykyämme markkinoilla keskittymällä strategian mukaisiin segmentteihin ja niissä tuotettaviin ydinpalveluihin. Etenemme arvoketjussa strategiamme mukaisissa palveluissa.  

Teemme kiertotaloudesta totta

Lassila & Tikanojan strategia