Siirry sisältöön
Ympäristönetti hero - 21x9 - Digipalvelut

Ympäristönetti – Digipalvelu jätehuollon seurantaan

Ympäristönetin avulla johdat yrityksesi jätehuoltoa datan avulla ja lataat jätekirjanpidon muutamalla klikkauksella.

Johda jätehuoltoasi tiedolla

Magnifying-glass-leaf-icon

Läpinäkyvyyttä jätehuoltoon

Pysy ajan tasalla eri jakeiden keräysmääristä ja  kustannuksista ja seuraa niiden kehitystä.

bar-chart-icon

Avainluvut kehityksen tukena

Tarkasta kierrätys- ja hyötykäyttöasteesi ja aseta tavoitteita. Seuraa myös yrityksesi jätehuollon dataan perustuvia havaintoja.

document-pen-icon

Helppoa raportointia ja vaikuttavaa viestintää

Lataa yrityksesi jätekirjanpito helposti viranomaisraportointia varten. Jaa tunnusluvut visuaalisina raportteina.

puhelin_kuva-1

Ympäristönetin ilmaisversio kuuluu yritys­asiakkuuteesi

L&T:n jätehuollon yritysasiakkuuteen kuuluu Ympäristönetti-palvelun ilmaisversio. Käyttäjätunnusten määrää ei ole rajattu, joten käyttäjätunnukset voidaan avata yrityksessäsi kaikille niitä tarvitseville. Samoilla tunnuksilla pääset myös Oma L&T -asiointipalveluumme. 

Ympäristönetin ilmaisversiosta näet yhdellä silmäyksellä yrityksesi tärkeimmät jätehuollon avainluvut. Kaikki Ympäristönetin käyttäjät pääsevät myös lataamaan jätekirjanpidon raportin muutamalla klikkauksella. Kuukausimaksullinen täysversio antaa sinulle kattavamman näkymän jätehuollon dataan. 

Asiantuntijat - 4x3 - Asiantuntijapalvelut

Hyödynnä jätehuollon dataa liiketoiminnan kehittämisessä

Ympäristönetistä näet suoraan muun muassa yrityksesi kierrätys- ja hyötykäyttöasteen.  Voit asettaa myös tavoitteen kierrätysasteelle ja seurata sen toteutumista. 

Lisäksi Ympäristönetti seuraa apunasi yrityksesi kierrätysastetta kvartaalitasolla ja auttaa sinua kehittämään jätehuoltoasi antamalla omaan dataasi perustuvia havaintoja. 

Ympäristönetti desktop - 4x3 - Digipalvelut

Täysversiosta enemmän dataa ja helpotusta kestävyys­raportointiin

Ympäristönetin kuukausimaksullisesta täysversiosta saat enemmän jätehuollon dataa käyttöösi. Täysversiossa näet muun muassa jätehuollostasi aiheutuneiden päästöjen määrän ja voit vertailla esimerkiksi kierrätysastettasi muiden L&T:n asiakkaiden toimialakohtaisiin keskiarvoihin. Täysversio helpottaa tietojen vertailua esimerkiksi eri toimipisteiden välillä. Voit tehdä myös rajattomasti tarvitsemiasi henkilökohtaisia raporttikoosteita. 

Ympäristönetin täysversio helpottaa huomattavasti myös yrityksesi kestävyysraportointia tarjoamalla jäteraportit suoraan GRI- ja ESRS-standardien vaatimassa muodossa.

Ympäristönetti hero - 21x9 - Digipalvelut

Ota Ympäristönetti käyttöön jo tänään

Ympäristönetin avulla seuraat ja kehität jätehuoltoasi. Palvelun avulla myös jäteraportointi sujuu helposti.

Lue lisää Ympäristönetin hyödyntämisestä

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka saan Ympäristönetin käyttööni?

Ympäristönetti-tunnus on henkilökohtainen ja se voidaan avata vain yritysasiakkuuksille. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi. 

Käyttöoikeustasoja on kaksi: pääkäyttäjä ja lukukäyttäjä. 

Pääkäyttäjät näkevät kaikki asiakkuuden kohteet ja voivat luoda sekä hallinnoida käyttäjätunnuksia palvelussa, jolloin kollegoiden kutsuminen palveluun on helppoa. Pääkäyttäjän oikeudet avataan lähtökohtaisesti kaikille käyttäjätunnuksia tilaaville. 

Lukukäyttäjät näkevät vain hänelle määritetyt kohteet. Jos tarvitset käyttöoikeudet vain tiettyyn kohteeseen, ilmoitathan siitä tunnusten tilaamisen yhteydessä. 

Tunnukset voit tilata helposti alla olevan linkin kautta. Jos yrityksenne käyttää jo Ympäristönettiä, ole yhteydessä pääkäyttäjäänne, joka voi antaa sinulle käyttöoikeudet palveluun.

Minulla on jo Oma L&T - tai Raksanappi-tunnukset. Pääsenkö kirjautumaan samoilla tunnuksilla myös Ympäristönettiin?

Oma L&T:n tai Raksanapin käyttäjänä pääset kirjautumaan myös Ympäristönettiin, jos Ympäristönetti-oikeudet on päivitetty käyttäjätunnuksellesi. Jos et pääse kirjautumaan Ympäristönettiin, täytä alla oleva lomake tunnuksen päivittämistä varten. Tämän jälkeen voit kirjautua Ympäristönettiin sähköpostiosoitteellasi sekä asettamallasi salasanallasi.

Tunnusten aktivointiin liittyen voit olla myös yhteydessä yrityksellenne nimettyyn yhteyshenkilöön.

Mitä eroa on Ympäristönetin ilmaisversiolla ja täysversiolla?

Ympäristönetin ilmaisversiosta voit:

  • Ladata yrityksesi jätekirjanpidon
  • Nähdä yhdellä silmäyksellä yrityksesi tärkeimmät jätehuollon avainluvut kuten kierrätys- ja hyötykäyttöasteen
  • Tarkastella Jätejaeosuudet-taulukosta yrityksesi viittä suurinta jätejaeosuutta
  • Seurata dataan perustuvia havaintoja kvartaaleittain esimerkiksi kierrätysasteen kehitykseen liittyen.

Täysversiossa saat edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi tarkemman näkymän yrityksesi jätehuollon tietoihin. Voit tarkastella tietoja jätejaekohtaisesti sekä saat tietoosi muun muassa jätehuollostasi syntyvän hiilijalanjäljen. Täysversio helpottaa myös kestävyysraportointia tarjoamalla jäteraportit myös GRI- ja ESRS-standardien vaatimusten mukaisessa muodossa.

Ympäristönetissä raportoidaan yrityksenne L&T:n laskutukseen perustuvat jätetiedot.

Mitä palvelun täysversio maksaa kuukaudessa?

Täysversion kuukausihinta on alkaen 26,90 e (alv 0%). Ympäristönetin hinta määritellään aina asiakaskohtaisesti perustuen yrityksen kohteiden määrään ja raporttien käyttötarpeeseen.

Voit tarkistaa täysversion kuukausihinnan Ympäristönetin ilmaisversiosta, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ymparistonetti@lassila-tikanoja.fi tai olemalla yhteydessä yrityksellenne nimettyyn L&T:n yhteyshenkilöön.

Minkälaista irtisanomisaikaa palvelussa noudatetaan?

Ympäristönetin täysversion irtisanomisaika on kuluvan kuukauden loppuun. Jos irtisanotte Ympäristönetin täysversion esimerkiksi 3.4. tai 18.4., palvelusta laskutetaan huhtikuun osalta, mutta ei enää toukokuussa. Täysversion käyttöoikeus päättyy irtisanomisen jälkeen seuraavan kuun 20. päivä, jotta saatte vielä viimeisimmän maksullisen kuukauden tiedot talteen.

Täysversion irtisanomisen jälkeen voitte jatkaa edelleen samoilla tunnuksilla ilmaisversion käyttöä.

Olen unohtanut salasanani. Kuinka pääsen kirjautumaan palveluun?

Jos olet unohtanut salasanasi, voit luoda uuden salasanan Unohditko salasanasi -linkin kautta, jonka löydät Ympäristönetin kirjautumisikkunan alareunasta osoitteesta ymparistonetti.lt.fi. Syöttämällä sähköpostiosoitteesi saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset luomaan itsellesi uuden salasanan.

Salasanan uusiminen edellyttää, että käyttäjätilisi tietoihin on tallennettu sähköpostiosoite. Jos olet myös Oma L&T:n tai Raksanapin käyttäjä, uusi salasana päivittyy myös näiden palveluiden kirjautumiseen.

YRITYSASIAKAS – TILAA TUNNUKSET

Oma L&T ja Ympäristönetti