Siirry sisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Onko sinulla kysyttävää työnhakuun tai rekrytointiprosessiisi liittyen? Kurkkaa muiden työnhakijoidemme esittämät usein kysytyt kysymykset ja rekrytiimimme vastaukset niihin.

Työtehtäviin liittyvät kysymykset ja vastaukset

Millaisia työpaikkoja L&T tarjoaa?

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka tekee kiertotaloudesta totta ja tarjoaa työpaikkoja muutamalla eri toimialalla.

Avoimia työpaikkoja löytyy Kiinteistöpalveluista, Teollisuuspalveluista, Ympäristöpalveluista valtakunnallisesti ympäri Suomen, konsernin tukitoiminnoista sekä Kiinteistöpalveluiden osalta myös Ruotsista.

Meillä on yli 400 eri työtehtävää työntekijä- ja asiantuntijarooleissa.

Millaista kielitaitoa L&T:n työtehtävissä vaaditaan?

L&T:n viralliset kielet ovat suomi ja englanti. Jos haet toimihenkilötehtäviin, edellytämme sinulta suomen kielen taitoa. Voit hakea osaa työntekijätehtäviä, vaikka osaisit vain englantia.

Tarkistahan aina työpaikkailmoituksessa, mitkä ovat tehtävässä vaaditut kielitaitovaatimukset ennen kuin teet työhakemuksen.  

Mistä saan lisätietoa tehtävästä?

Löydät työpaikkailmoituksesta yhteyshenkilön, johon voit ottaa yhteyttä. Mikäli ilmoituksessa ei ole mainuttu yhteyshenkilöä, voit ottaa yhteyttä rekrytiimiimme.

Muistathan lisätä kaikkiin viesteihin työpaikkailmoituksen viisinumeroisen ID-numeron, joka löytyy ilmoituksen otsikon lopusta.

Huomaathan, ettemme vastaanota työhakemuksia sähköpostitse, jotta kaikki hakijat saavat yhdenvertaisen mahdollisuuden saada uuden työpaikan ja henkilötietosi pysyvät varmasti turvassa.

Millaisia oppisopimus-, työharjoittelu- ja loppytyömahdollisuuksia L&T:llä on?

Tarjoamme erilaisia mahdollisuuksia lopputyön tekemiseen, oppisopimuskoulutukseen sekä harjoitteluun työntekijä- ja asiantuntijatehtävissä. Lue lisää Opiskelija-sivuiltamme.

Hakemiseen liittyvät kysymykset ja vastaukset

Miten työnhaku eli rekrytointiprosessi etenee?

Kun olet jättänyt L&T:lle hakemuksen työnhakijaprofiilisi kautta, saat ensimmäiseksi sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa kerrotaan, että hakemuksesi on vastaanotettu.

Huomaathan, ettemme vastaanota työhakemuksia sähköpostitse, jotta kaikki hakijat saavat yhdenvertaisen mahdollisuuden saada uuden työpaikan ja henkilötietosi pysyvät varmasti turvassa.

Saat tiedon hakuprosessin etenemisestä haastatteluvaiheeseen joko puhelimitse tai sähköpostitse, joten seuraathan myös sähköpostiasi. Odota rauhassa yhteydenottoa, käsittelemme kyllä kaikki hakemukset tasapuolisesti.

Saat aina tiedon sähköpostitse, kun uusi työntekijä on valittu ja hakuprosessi on päättynyt.

Miten voin hakea useampaa työpaikkaa?

Kun haet meiltä ensimmäistä kertaa töitä, luot hakijaprofiilin rekrytointijärjestelmäämme. Kirjaat hakijaprofiiliin perustietosi sekä työkokemus- ja koulutushistoriasi, jotka jäävät talteen.

Kun haet meiltä toista tehtävää, voit kirjautua aiemmin luomillasi tunnuksilla ja hyödyntää hakemuksessa jo tallentamiasi tietoja. Näin sinun ei tarvitse muuta kuin vastata mahdollisiin täydentäviin kysymyksiin kyseistä työtehtävää hakiessasi.

Jokaiseen avoimeen työpaikkaan täytyy siis lähettää oma hakemus, mutta voit aina hyödyntää hakemuksessa aiemmin luomaasi hakijaprofiilia, johon olet jo kirjannut kaikki perustietosi sekä työkokemus- ja koulutushistoriasi.

Miten voin muokata jo lähettämääni työhakemusta?

Voit muokata hakemustasi tai lisätä siihen liitteitä kirjautumalla hakijaprofiiliisi. Valitse "Omat haut", klikkaa "Toimenpiteet" ja ”Näytä/muokkaa hakemusta ja lisää liiteitä”.  Voit nyt tehdä haluamasi muutokset!

Miten lähetän hakemuksen, jos lähetys ei onnistu järjestelmässä?

Lähetäthän työhakemuksesi aina järjestelmän kautta. Näin takaamme, että kaikki hakijat saavat yhdenvertaisen mahdollisuuden ja henkilötietosi pysyvät varmasti turvassa.

Lue ensin järjestelmään työnhakijaprofiili ja lähetä sitten hakemus haluamaasi paikkaan.

Jos hakeminen ei onnistu tai järjestelmän kanssa on ongelmia, kokeile ensimmäiseksi jotakin toista internet-selainta. Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä rekrytiimimme niin selvitämme asian IT-tukemma kanssa.

Voinko hakea L&T:ltä työpaikkaa, vaikka olen alle 18-vuotias?

Palkkaamme myös 14 - 18-vuotiaita. Alaikäisen tehtäviksi soveltuvat parhaiten osa-aikatyöt ja kesätyöt, ja kesätöihin palkkaammekin lähes 1000 henkilöä vuosittain.

Voinko hakea L&T:n avoimia työpaikkoja, vaikken asu Suomessa?

Voit hakea L&T:n avoimia työpaikkoja verkkosivustollamme. Useimmissa tehtävissä sinun pitää puhua tai ainakin ymmärtää suomea perustasolla. Joissakin tehtävissä riittää, että osaat vain englantia.

EU:hun kuulumattomien kolmansien maiden kansalaisten on haettava työlupaa, jotta he voivat töskennellä Suomessa. Voit hakea työlupaa kotimaasi Suomen konsulaatista. Työlupa on maksullinen. Tarkempia tietoja prosessista ja kustannuksista saat konsulaatista, heidän verkkosivuiltaan ja Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta.

Tarkista rekrytiimin vinkit työnhakuun

Avoimet työpaikat - 1x1-1200x1200 - Työpaikat-1

Etsitkö uusia haasteita?

L&T:llä on joka päivä avoinna satoja työpaikkoja, joissa pääset tekemään merkityksellistä työtä kiertotalouden ja kiinteistöjen eliniän eteen.