Siirry sisältöön

Hiekka­puhallus

Poista tuhka, ruoste ja kalkki tehokkaasti paineilmalla. Tilaa hiekkapuhallus voimalaitosten ja rakennusteollisuuden tarpeisiin ympäri Suomen.

Hiekkapuhallus
hiekkapuhallus 16-9-4000x2250

Hiekkapuhallus voimalaitoksille ja rakennusteollisuuteen

factory-recycle-icon

Nopeus ja seisokkien minimointi

L&T arvioi sopivan henkilömäärän ja kaluston seisokin keston minimoimiseksi. Työ hoituu nopeasti ja tehokkaasti.

target-pen-icon

Tarkkuus ja asenne

Pimeissä, ahtaissa ja vaarallisissa kohteissa turvallisuus ja ammattitaito ratkaisevat.

hand-drop-icon

Säästää vettä

Hiekkapuhallus on vesipesua tehokkaampaa ja siitä syntyvä jätemäärä on huomattavasti pienempi. 

Hiekkapuhallus

Hiekkapuhallus poistaa pinttyneen lian vesipesua tehokkaammin

Hiekkapuhalluksessa kohteeseen puhalletaan paineilmaan sekoitettua hiekkaa. Hiekkapuhallus sopii esimerkiksi voimalaitosten kattiloiden ja tulipesien putsaukseen. Se poistaa myös maalin, ruosteen ja karhentaa betonipintoja poistamalla kalkkijäämiä. 
 
Hiekkapuhalluksessa syntyy huomattavasti vähemmän jätettä vesipesuun verrattuna. Kattilan pesuun voi kulua 40 tonnia hiekkapuhallushiekkaa, kun vesipesu vaatisi 200 000 litraa vettä. Vesi aiheuttaa laitteisiin korroosiota, ja pesuvesistä tulee melkoista ongelmajätettä.
Hiekkapuhallus

Ympäristö­ystävällinen ja tehokas hiekkapuhallus

Käytämme hiekkapuhalluksessa neitseellisten raaka-aineiden sijaan teollisuuden sivuvirtana syntyvää, puhdistettua ja siivilöityä ferrokromin kuonaa.

Kuona on luonnonhiekkaa karkeampaa ja puree siksi likaan paremmin. Se myös pölyää luonnonhiekkaa vähemmän. Lisäksi luonnonkvartsista irtoaa kuituja, jotka uusien tutkimusten mukaan saattavat käyttäytyä keuhkoissa samalla haitallisella tavalla kuin asbesti.

Tutustu referenssiin

Miksi tilata hiekkapuhallus L&T:ltä

Hiekkapuhallus ennen ja jälkeen

Suomen suurin ja järein pyörillä liikkuva kalusto

L&T:n itse suunnittelema hiekkapuhalluskalusto on Suomen järeintä. Vahvalla, pyörillä liikkuvalla laitteistolla voi puhaltaa samanaikaisesti jopa neljällä letkulla. Siten työ vaatii vähemmän tekijöitä kuin tavallisesti.

Kelloon mahtuu 4 500 litraa hiekkaa, joka riittää 3–4 tunnin keskeytyksettömään puhdistukseen. Työ on myös siistimpää, sillä kun kuona käsitellään yhdellä autolla, sitä ei tarvitse siirrellä turhaan.

Vältä ali- ja ylipuhdistamisen riski tarkkuudella ja taidolla

Puhdistuksen taso määritellään sellaiseksi, että tulistin kestää optimaalisen ajan. Ylipuhdistamista vältetään aina, sillä rikkoutuva putki on turvallisuusriski. Syöpyneen materiaalin tarkastaminen ja korjaaminen on myös kallista ja hankalaa.
 
Teollisuuden laitteistot, kuten tulistinpatterit ovat kalliita ja niiden pitää kestää pitkään kovaa painetta. Teollisuuspuhdistajamme tuntevat laitteistot ja niiden tarpeet, sekä teollisuusprosessien vaatimukset. Pimeät, ahtaat ja likaiset kohteet vaativat puhdistajilta hyvää kuntoa, oikeanlaista asennetta ja erinomaista ymmärrystä turvallisista toimintatavoista.

Minimoi seisokkiin kuluva aika, maksimoi hyöty

Hyvällä teollisuuspuhdistuksen suunnittelulla ja ennakoinnilla voidaan minimoida kallis seisokkiaika. Ensimmäisenä L&T selvittää hiekkapuhallustarpeen laajuuden ja puhdistettavat laitteet ja tilat.  
 
Toinen tärkeä ennakkotieto on aika, jonka puitteissa hiekkapuhallus on suoritettava. Arvioimme millaisella henkilömäärällä ja kalustolla hiekkaputsaus onnistuu toivomassasi ajassa.
 
Moniin kohteisiin suosittelemme sitkeän tai hankalassa paikassa sijaitsevan lian irrottamiseksi räjäytyspuhdistusta ennen hiekkapuhallusta. Esimerkiksi kattilan kattoon kertynyt ja sieltä roikkuva kuona tai tuhka voidaan irrottaa räjäyttämällä jo ennen seisakkia ja hiekkapuhalluksella puhdistus viimeistellään seisakin aikana.

Koko paketti saman katon alta

Kun tilaat kaikki teollisuuspuhdistuksiin liittyvät palvelut L&T:ltä, vältät tietokatkot, aikataulusotkut ja turhan odottelun. 
 
L&T:ltä saat myös kaikki jätehuoltoon ja vaarallisten jätteiden kierrätykseen liittyvät palvelut.

Kuinka voimme auttaa? Ota meihin yhteyttä

Hups, näyttää siltä, että etsimääsi tietoa ei löytynyt.

Referenssit teollisuuspuhdistuksista

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä

Viimeisimmät kirjoituksemme