Siirry sisältöön

Vinkki

Investoinnit vesipiikkausrobotteihin ovat kantaneet hedelmää

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Investoinnit vesipiikkausrobotteihin ovat kantaneet hedelmää</span>

L&T on investoinut vesipiikkauskalustoon viime vuosina. Yksiköihin on hankittu esimerkiksi uusia vesipiikkausrobotteja ja lisälaitteita kuten uusia piikkauspäitä. Uuden kaluston myötä on pystytty kehittämään uusia ratkaisuja vesipiikkauksen toteuttamiseen, jolloin piikaustyön kestoa on saatu esimerkiksi nopeutettua.
Piikkaustyöt ovat osa sillan suurempaa kokonaiskorjausta. L&T on ollut neljän viime vuoden aikana mukana lähes 100:ssa siltojen korjausurakassa. Siltojen korjausurakkojen tilaajana on ELY-keskus, joka julkisen hankintapyynnön myötä valitsee alan isoista rakennusliikkeistä toteuttajan siltojen kokonaiskorjausurakalle. L&T on ollut mukana urakassa toteuttaen niissä betonin vesipiikkaustyöt, jossa huonolaatuinen sekä haurastunut betoni piikataan pois ja tehdään tarttumapintaa uudelle valulle. Vesipiikkaustyöt ovat osa prosessipuhdistustöitä, joita L&T tarjoaa. Siltapiikkaustyöt ajoittuvat kevään ja syksyn välille, jolloin ei juuri ole yöpakkasia.

Asiakaslähtöiset ratkaisut

L&T on menestynyt siltapiikkausten tarjouskilpailussa erittäin hyvin. Avaimet menestykseen ovat löytyneet asiakkaan ongelmien tunnistamisesta ja niihin ratkaisujen etsimisestä.

- Olemme ratkaisseet asiakkaan kannalta merkittävät ongelmat asiakaslähtöisesti – olemme esimerkiksi luvanneet tehdä töitä vuorokauden ympäri, meillä on ollut nopeampi toimitusaika ja työn toteutustapa on ratkaissut asiakkaan aikatauluteknisen ongelman, kertoo L&T:n teollisuuspalveluiden myyntipäällikkö Heikki Malkki.

Uuden vesipiikkauskaluston ja -laitteiston myötä L&T pystyy vastaamaan asiakkaan aikatauluvaatimuksiin ja toteuttamaan työn nopeammin, mikä puolestaan näkyy asiakkaalle pienentyneinä kustannuksina. Samalla myös työturvallisuus on parantunut. Lisäksi työn toimitusvarmuus on parempi, kun saatavilla on useampia samanlaisia laitteita laiterikon varalta.

Vaikka uudet laitteet on hankittu siltapiikkaustöihin, pystyy niitä käyttämään myös muiden asiakkaiden tarpeisiin, kuten teollisuuslaitosten lämmönvaihtimien päällipesuissa. Lisäksi laitteistoa pystyy hyödyntämään muissakin betonitöissä kuten rakennustyömailla betonipintojen karhennuksissa.

Korjausvelka työllistää

Siltojen korjausvelka on kasvanut koko maassa suureksi. Nyt ollaan tilanteessa, että siltoja on pakko alkaa korjata – joitain siltoja on jo jouduttu painorajoittamaan niiden huonon kunnon vuoksi.

- Viime vuodelle oli myönnetty huomattavasti enemmän määrärahoja siltojen korjaamiseen kuin aiempina vuosina. Tälle vuodelle määrärahoja on myönnetty jopa enemmän kuin viime vuodelle, Malkki kertoo.

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.