Siirry sisältöön

Asiakastiedote

GRI- ja ESRS-standardien mukainen jäteraportointi Ympäristönetistä

  • 1 minuutin lukuaika
<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >GRI- ja ESRS-standardien mukainen jäteraportointi Ympäristönetistä</span>

Kansainvälinen kestävyysraportoinnin viitekehys GRI ja EU:n kestävyysraportointistandardin (ESRS) määrittelemä ja hyväksymä uusi kestävyysraportoinnin direktiivi (CSRD) vaikuttavat tulevaisuudessa entistä vahvemmin yritysten kestävyysraportointiin. ESRS-standardin mukainen raportointi tulee käyttöön porrastetusti suurista pörssiyhtiöistä alkaen ja ensimmäiset yritykset aloittavat raportoinnin vuonna 2025 vuoden 2024 tietojen osalta.  

Jätehuollolla ja kierrätyksellä on oleellinen rooli yrityksen ympäristövaikutuksien raportoinnissa. L&T on ennakoinut muuttuvia raportoinnin tarpeita, ja L&T:n yritysasiakkaat saavat jatkossa sekä GRI:n ja ESRS:n mukaista raportointia jätehuollon osalta L&T:n Ympäristönetti-palvelun maksullisesta täysversiosta.

-Ympäristönetti helpottaa ja tehostaa huomattavasti asiakkaidemme jäteraportointia, huomioiden viimeisimmät standardit ja vaatimukset, L&T:n johtava ympäristövastuun asiantuntija Antti Pitkämäki kertoo.

Standardien vaatimukset ovat osittain samoja, mutta eroja on esimerkiksi jätteiden käsittelytavan raportoinnissa. Esimerkiksi GRI-standardin mukainen raportointi ei erittele energiahyödyntämiseen meneviä jätteitä muista loppukäsittelyyn päättyvistä, mutta ESRS:ssä energiahyödyntäminen taas huomioidaan.

Eroavaisuuksista johtuen molempien standardien mukaiset jäteraportit löytyvät palvelusta ladattavasta jätekirjanpidosta omilta välilehdiltään. Tiedot ovat vaatimusten mukaisessa muodossa, joten ne on helppo liittää osaksi yrityksen muuta kestävyysraportointia. Ympäristönetti on jätehuollon dataan erikoistunut digipalvelu, joka yrityksen viranomais- ja kestävyysraportoinnissa auttamisen lisäksi antaa kattavan näkymän jätehuollon dataan.