Siirry sisältöön

Asiakastiedote

Kemi-Tornion alueella muutoksia jäteastioiden tyhjennyksiin 10.6.2024 alkaen

  • 1 minuutin lukuaika
<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Kemi-Tornion alueella muutoksia jäteastioiden tyhjennyksiin 10.6.2024 alkaen</span>

Teemme Kemi-Tornion alueella jätteenkeräysreitteihin muutoksia, joiden myötä osalla asiakkaistamme jäteastioiden tyhjennyspäivä voi muuttua 10.6.2024 alkaen. Tyhjennysrytmeihin tulee muutoksia ainoastaan keräyspaperin osalta. 

Ajoreittien optimointi on yksi tapamme vähentää jätteiden kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä. 

Muutoksia jäteastioiden tyhjennyspäiviin 10.6.2024 alkaen
Teemme Kemin, Tornion, Keminmaan ja Tervolan alueella jätteenkeräysreitteihin muutoksia, joiden myötä osalla asiakkaistamme jäteastioiden tyhjennyspäivä voi muuttua. Tyhjennysrytmeihin ei tule muutoksia. Muutos koskee kaikkia jätejakeita ja keräysvälineitä  paitsi etukuormaussäiliöitä, puristimia ja vaihtolavoja.

Muutoksen taustalla on alueella tapahtunut jätehuollon kunnallistaminen ja erityisesti biojätteiden siirtyminen kunnallisen jätehuollon piiriin. Muutos saattaa aiheuttaa ylimääräisiä tyhjennyksiä, jotta sovitusta noutovälistä ei tule liian pitkä. Ylimääräisistä tyhjennyksistä ei aiheudu kustannuksia.

Yritysasiakkaat voivat tarkistaa toteutuneet ja suunnitellut tyhjennysajankohdat Oma L&T -asiointipalvelun kalenterista.

Henkilöasiakkaat voivat tarkistaa uuden tyhjennyspäivän esimerkiksi chat-asiakaspalvelustamme. Katso kaikki yhteydenottotavat täältä.

Muutoksia keräyspaperin tyhjennysreitteihin
Harvennamme 10.6.2024 alkaen keräyspaperin tyhjennysreittejä paperinkeräysastioiden alentuneen täyttöasteen vuoksi. Paperinkeräys on tuottajavastuun alaista palvelua eikä paperin noudosta tai kierrätyksestä tule asiakkaalle astiavuokran lisäksi muita kustannuksia.

Seuraathan astioiden täyttymistä: jos astia toistuvasti täynnä ennen seuraavaa tyhjennystä, ota yhteyttä yritysasiakkaiden Oma L&T -asiointipalvelun tai chat-asiakaspalvelumme kautta. 

Tavataan yhteisellä astialla!