Siirry sisältöön

Asiakastiedote

Lahdessa muutoksia vähintään viiden huoneiston asuinkiinteistöjen jätehuoltoon 1.8.2023 alkaen

  • 1 minuutin lukuaika

Jätehuoltomääräysten myötä Lahdessa on päättynyt energiajätteen keräys vähintään viiden huoneiston kiinteistöiltä 1.8.2023 alkaen. Samalla näissä kiinteistöissä on alkanut kunnallisen jätehuoltoyhtiön Salpakierron järjestämä muovipakkausten keräys. Muutos perustuu uuteen jätelakiin, jonka tavoitteena on lisätä materiaalien kierrätystä.

Jos kiinteistölläsi ei ole vielä muovipakkauksille tarkoitettua jäteastiaa, olethan yhteydessä Salpakierron asiakaspalveluun. Katso lisätietoja Salpakierron verkkosivuilta.

Jos haluat tilata kiinteistöllesi sekajäteastian, olethan yhteydessä L&T:n asiakaspalveluun chat-viestillä lt.fi:ssä tai tällä asiointilomakkeella.

Huomaa, että 1-4 huoneiston asuinkiinteistöiltä energiajätteen keräysvelvoite päättyy vasta 1.7.2024. L&T noutaa siis energiajätettä näiltä asuinkiinteistöiltä kuten aiemminkin.

Muutoksia pakkaus- ja biojätteen keräykseen 1.8.2023 alkaen Lahden keskustan alueella

1.8.2023 myös Lahden keskustan alueella kaikkien asumisesta syntyvien pakkausten ja biojätteen keräys siirtyi Salpakierrolle. Olethan yhteydessä Salpakierron asiakaspalveluun, jos sinulla on kysyttävää Lahden keskustan alueen henkilöasiakkaiden muovipakkausten, kartongin, lasin, metallin tai biojätteen kierrättämisestä.

Lue tästä uutisesta lisää kuinka uudistunut jätelainsäädäntö vaikuttaa lajiteltaviin jätejakeisiin ja asumisesta syntyvien bio- ja pakkausjätteiden kuljetuksiin.