Siirry sisältöön

Asiakastiedote

Lassila & Tikanoja ja Paavo Nurmi Games yhteistyöhön: lähes 150 lajitteluastiaa ja Bajamajaa Paavo Nurmi Festivalin tapahtumiin Turkuun

  • 1 minuutin lukuaika
<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Lassila & Tikanoja ja Paavo Nurmi Games yhteistyöhön: lähes 150 lajitteluastiaa ja Bajamajaa Paavo Nurmi Festivalin tapahtumiin Turkuun</span>

L&T toimii ympäristöhuollon päätoimittajana Paavo Nurmi Games -yleisurheilutapahtumissa vuosina 2023 ja 2024. Yhteistyön myötä L&T tuottaa ympäristöhuollon palvelut myös muihin Paavo Nurmi Festivalin tapahtumiin, kuten Paavon Sporttipäivään ja Paavo Nurmi Marathonille. L&T:n palvelukokonaisuus pitää sisällään tapahtumien jätehuolto- ja kierrätyspalvelut sekä Bajamaja-saniteettipalvelut. Yhteensä L&T toimittaa Paavo Nurmi Festivalin tapahtumiin lähes 150 jäteastiaa ja Bajamajaa.

Paavo Nurmi Games on Turussa vuosittain järjestettävä yleisurheilutapahtuma, joka kokoaa katsojat ympäri Suomea Turun Aurajokirannan tuntumassa sijaitsevalle Paavo Nurmen Stadionille seuraamaan Suomen kovatasoisinta yleisurheilutapahtumaa. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran kesäkuussa 1957 Turun Urheiluliittoa edustaneen juoksijalegendan Paavo Nurmen 60-vuotissyntymäpäivän kunniaksi.

– Hieno fiilis päästä mukaan tekemään kaikkien tuntemaa ja vahvasti turkulaista yleisurheilutapahtumaa. Sloganimme mukaan kierrätys on kansallislaji, jossa voittaa kaikki. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen onnistunut yksilösuoritus lajittelussa nostaa tapahtuman kierrätysastetta. Yhteinen tavoite on, että tapahtumassa syntyvän sekajätteen määrä saadaan painettua mahdollisimman pieneen, ja tässä voi jokainen kävijä meitä osaltaan auttaa, L&T:n myyntineuvottelija Mauri Mäkelä sanoo.

Paavo Nurmi Festivalissa on käytössä huolellisesti laadittu ympäristöohjelma, ja toimiva ja asiantuntevasti järjestetty jätehuolto on osa tapahtuman vastuullisuutta. Kierrätyspalveluistaan avainlipputunnuksen saanut L&T valikoitui kumppaniksi kattavan palvelutarjonnan ja paikallisen asiantuntijuuden ansiosta.

– Tapahtumaan liittyviä hankintoja suunniteltaessa pyritään minimoimaan syntyvän jätteen määrä. Samalla kartoitetaan syntyvät jätejakeet ja näiden lajittelu tehdään mahdollisimman toimivaksi ja helpoksi. Erityistä huomiota kiinnitetään myös lajittelupisteiden sijoitteluun, minkä lisäksi lajittelupisteillä päivystävät vapaaehtoiset opastavat tapahtuman osallistujia jätteiden lajittelussa, Paavo Nurmi Gamesin urheilupalveluista ja vastuullisuudesta vastaava Arttu Salonen kertoo.

Tapahtuman kierrätyksen onnistumista pyritään edesauttamaan selkeällä ohjeistuksella ja viestinnällä myös tapahtumasta vastaavien vapaaehtoisten suuntaan. Kierrätyspisteillä vapaaehtoiset auttavat kävijöitä lajittelemaan oikein ja pitävät myös tapahtuman wc-alueen siisteydestä huolta.

Tervetuloa nauttimaan kesän hienoimmasta yleisurheilutapahtumasta Paavo Nurmi Gamesiin Turkuun!