Siirry sisältöön

Asiakastiedote

Tampereen ja Hämeenlinnan alueella muutoksia henkilöasiakkaiden keräyspaperiastioiden tyhjennysrytmeissä

  • 1 minuutin lukuaika

Optimoimme säännöllisesti jäteautojen ajoreittejä ympäri Suomea, jotta saamme jokaisen ajetun kilometrin ja pysähdyksen mahdollisimman tehokkaaksi ja ympäristöystävälliseksi. Tampereen alueella henkilöasiakkaiden keräyspaperiastioiden tyhjennysrytmiä on harvennettu hieman, jotta astiat olisivat täydempiä auton käydessä.

Oletko jätehuollon henkilöasiakkaamme Tampereen alueella?

Voit tarkistaa uuden tyhjennysrytmin ja tarvittaessa muokata rytmiä tai astian kokoa olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme chat-viestillä lt.fi:ssä tai tällä henkilöasiakkaan asiointilomakkeella.

Oletko jätehuollon henkilöasiakkaamme Hämeenlinnan alueella?

Keräyspaperin tyhjennysten reittimuutokset Hämeenlinnassa astuvat voimaan 4.9.2023. Keräyspaperin jäteastian tyhjennyspäivä voi optimoinnin myötä vaihtua osalla asiakkaista.

Näin kierrätät paperia

Paperinkeräykseen kuuluu kaikki postiluukusta tuleva paperi eli sanoma- ja aikakauslehdet, mainokset ja esitteet, kopiopaperit ja tulosteet, uusiopaperi ja kirjekuoret. Lehdistä ja mainoksista on syytä poistaa mahdolliset muovikääreet. Ikkunalliset kirjekuoret voi laittaa paperin keräykseen sellaisenaan, ikkunoita ei tarvitse poistaa.

Paperinkeräykseen eivät kuulu kirjat, jäljentävät paperit, salassapidettävät paperit, kopiopapereiden kääreet, alumiini- tai vahapintaiset paperit, lahja- ja käärepaperit, paperikassit, pahvit, kartongit tai muovit.

Paperinkeräyksestä saatavaa paperia käytetään pääasiassa sanomalehtipaperin valmistukseen. Paperitehtaalla kierrätyspaperista poistetaan painoväri pesemällä eli siistaamalla. Pestystä massasta valmistetaan uuden paperin raaka-ainetta.