Siirry sisältöön
Mökin jätehuolto hero - 21x9 - Asumisen jätehuolto

Mökin jätehuolto

Tällä sivulla voit hoitaa mökkisi jätehuollon muutokset.

Jätehuollon palvelut mökillä

Kun keväällä on aika avata mökkikausi, muista myös käynnistää mökille jätehuolto. Alta löytyvällä bottikeskustelulla voit näppärästi laittaa L&T:ltä tilaamasi jätehuollon palvelut uudelleen käyntiin mökilläsi tai tarkistaa, milloin jätehuollon palvelut alkavat tai päättyvät mökilläsi. Syksyn saapuessa moni laittaa mökin jätehuollon tauolle talvikauden ajaksi - tämäkin onnistuu muutamalla klikkauksella. Kurkkaa myös vinkit mökin jätehuoltoon!
 
Tie metsässä - 4x3 - Hiilineutraali jätehuolto

Jätehuolto mökin mukaan

Etenkin uutena mökkiläisenä ensimmäisenä tulee selvittää oman mökkikunnan jätehuoltomääräykset. Jätehuoltomääräykset vaihtelevat kunnittain, ja kesämökin keräysrytmit, kerättävät jätejekeet ja lajitteluohjeet voivat siksi poiketa vakituisen asunnon jätehuollosta. Tietoa oman mökkikunnan määräyksistä ja käytännöistä saat paikalliselta jätehuoltoviranomaiselta.

l&t_brandstill_20_094-Jul-05-2023-01-32-42-6103-PM

Joka mökin jätehuoltovinkit

  • Maatuvat jätteet on usein kätevintä kompostoida, jolloin saat puutarhanhoitoon muhevaa multaa
  • Pienet määrät kuivaa paperia ja pahvia voi polttaa takan tai saunan lämmityksessä. Ethän polta muoveja, jotka voivat aiheuttaa haitallisia päästöjä, sulaa arinaan tai haurastuttaa savupiippua.
  • Useimmilla mökkipaikkakunnilla löytyy erilliset keräyspisteet esimerkiksi muovipakkauksille, lasille, metallille sekä isommille määrille kartonkia ja paperia. Voit tarkistaa pisteiden sijainnin esimerkiksi osoitteesta kierratys.info.
  • Juhannuskokossa saa polttaa vain puhdasta kyllästämätöntä puuta ja risuja. Metsäpalovaroituksen aikaan kokkojen polttaminen on kiellettyä. Puunpoltosta syntyneen tuhkan voi käyttää lannoitteena puutarhassa.
  • Kysy lisää kierrätysvinkkejä mökille L&T:n omalta Kierrätysbotilta!