Siirry sisältöön
Jäteastiat omakotitalon pihassa - 21x9 - Jätehuolto-1

Yhteisastiasopimus

Jätehuolto kunnossa - omalla tai yhteisellä astialla.

Muiden kanssa yhteinen vai sittenkin ihan oma jäteastia?

Osa asiakkaistamme käyttää jätehuollossa yhteisastiaa eli jakaa astian vaikkapa naapurien kanssa. Yhteinen astia onkin monelle toimiva ratkaisu. Silti on hyvä tarkastella aika ajoin, millaisia vaihtoehtoja tarjoamme jätehuollon hoitamiseen. Valitsemalla juuri sinulle sopivan ratkaisun teet kierrättämisestä helppoa ja voit myös säästää kustannuksissa.
Kuski nousee autoon - 4x5 - Jätehuolto

Yhteisastiasopimus, jossa on yksi pääosakas

Yhden pääosakkaan malli soveltuu asumisesta syntyvän jätteen sopimuksiin. Huomaa, että tämä malli ei sovi yrityksille, koska se ei täytä yrityksille asetettuja viranomaisvaatimuksia jäteraportoinnista.

Yhden pääosakkaan mallissa yksi pääosakas eli yhteisastiasopimuksen vastuuhenkilö vastaanottaa laskun ja kerää muilta astian käyttäjiltä heidän osuutensa laskusta itselleen. Tällöin sopimus tehdään vain pääosakkaan kanssa, eikä sopimustietojen hallinnasta veloiteta lisäkuluja. Astian muiden käyttäjien tiedot merkitään sopimuksen tietoihin. Näin jätehuoltoviranomainen saa tarvittaessa tiedon, että jätehuolto on järjestetty asianmukaisesti.

Omakotitalon jätehuolto - 4x3 - Jätehuolto ja kierrätys

Yhteisastiasopimus, jossa lasku jaetaan kaikkien astian käyttäjien kesken

Tässä mallissa jokainen astian käyttäjä saa oman laskun hänelle kuuluvasta jätehuollon osuudesta. Jokaiselta astian käyttäjältä veloitetaan laskuilla lisäksi sopimustietojen hallintamaksu laskun jakamisesta.

Kodin jätehuolto hero -16x9 - Jätehuolto ja kierrätys

Vai sittenkin oma jätehuollon sopimus?

Oman talouden jätehuollon voi aina myös ottaa kokonaan omiin nimiinsä. Jos haluat henkilöasiakkaana avata oman jätehuollon sopimuksen, ole yhteydessä meihin tämän lomakkeen tai chatin kautta. 

Usein kysytyt kysymykset

Liittyykö yhteisastiasopimukseen erityisehtoja?

Kyllä, alta löydät yhteisastiasopimuksessa käytettävät erityiset sopimusehdot:

Yhteisastiasopimukselle tulee nimetä vastuuhenkilö. L&T toimittaa yhteisastiasopimukseen liittyvän viestinnän vastuuhenkilölle. Vastuuhenkilö on velvollinen ilmoittamaan kirjallisesti L&T:lle kaikista sopimukseen ja palveluun tarvittavista muutoksista. Vastuuhenkilön vaihtumisesta on ilmoitettava L&T:lle kirjallisesti.

Yhteisastiasopimuksen kaikilta osapuolilta veloitetaan kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukainen sopimustietojen hallintamaksu, mikäli L&T:tä on pyydetty laskuttamaan erikseen kutakin osapuolta. Mikäli laskutusta ei ole jaettu osapuolten kesken, erillistä sopimustietojen hallintamaksua ei peritä.

Mahdollisista irtojätteistä veloitetaan kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukainen maksu joka jaetaan kaikkien yhteisastiasopimuksen osapuolten kesken L&T:lle ilmoitettujen prosenttiosuuksien mukaisesti.

Mikäli yksikin yhteisastiasopimuksen osapuolista ei suorita erääntynyttä palvelumaksua kohtuullisessa ajassa maksumuistutuksesta, L&T:llä on oikeus keskeyttää palvelun suorittaminen kaikkien yhteisastiasopimuksen osapuolten osalta.

Yhteisastiasopimuksen vastuuhenkilö vakuuttaa, että hän on oikeutettu toimimaan kaikkien muiden yhteisastiasopimuksen osapuolten puolesta ja lukuun. Vastuuhenkilön tulee ilmoittaa yhteisastiasopimuksen ehdoista muille yhteisastiasopimuksen osapuolille. Vastuuhenkilö vastaa L&T:lle antamiensa tietojen oikeellisuudesta ja ajanmukaisuudesta.

Muilta osin yhteisastiasopimukseen sovelletaan L&T Ympäristöpalvelut Oy:n ympäristöhuollon yleisiä sopimusehtoja.

Henkilöasiakkaiden yhteisastiasopimuksen ehdot

Yritysasiakkaiden yhteisastiasopimuksen ehdot

 

Miten pääosakkaan kannattaa järjestää muiden osuuksien kerääminen?

Tämä on aina neuvottelukysymys yhteistä astiaa käyttävien kesken. Esimerkiksi tilisiirto tai MobilePayllä maksaminen ovat käteviä vaihtoehtoja.