Siirry sisältöön

Vinkki

Uudistunut Ympäristönetti auttaa jätehuollon kehittämisessä

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Uudistunut Ympäristönetti auttaa jätehuollon kehittämisessä</span>

Ympäristönetti on L&T:n yritysasiakkaiden helppokäyttöinen ja visuaalinen työkalu jätehuollon kehittämiseen ja raportointiin. Alkuvuodesta uudistimme Ympäristönetin ilmaisversiota, ja nyt kaikki L&T:n jätehuollon yritysasiakkaat näkevät palvelusta muun muassa oman kierrätysasteensa.

Laadukkaat ja asiakkaiden arkea aidosti helpottavat digipalvelut kuuluvat L&T:n yritysasiakkuuden palvelukokonaisuuteen: Oma L&T -asiointipalvelun kautta hoituu arkinen asiointi ja siirtoasiakirjojen tarkastelu. Samat tunnukset käyvät myös Ympäristönettiin, josta voi ladata esimerkiksi jätehuollon datan viranomaisraportointia varten. Tammikuussa 2024 tehdyn uudistuksen myötä kaikki L&T:n yritysasiakkaat näkevät Ympäristönetistä enemmän jätehuollon avainlukuja. Esimerkiksi kierrätysasteen avulla jätehuollon kehittäminen ja asetettujen tavoitteiden toteutumisen seuraaminen on entistä helpompaa.

-Toivottujen uudistusten myötä kaikilla asiakkaillamme on nyt kattavampi näkyvyys yrityksensä jätehuollon dataan, mikä mahdollistaa tietoon perustuvien päätöksien tekemisen jätehuollon kehittämisessä. Tehtyjen toimenpiteiden vaikutuksia on myös helppo seurata palvelun kautta, Ympäristönetin tuoteomistaja Roope Koitola kertoo.

Ympäristönetin ilmaisversiossa L&T:n jätehuollon yritysasiakkaat voivat:

  • Ladata viranomaisraportoinnissa tarvittavan jätekirjanpidon muutamalla klikkauksella
  • Nähdä yhdellä silmäyksellä yrityksen tärkeimmät jätehuollon avainluvut kuten kierrätys- ja hyötykäyttöasteen
  • Tarkastella jätejaeosuudet-taulukosta viittä suurinta jätejaeosuutta joko tonni- tai europerusteisesti
  • Seurata kvartaaleittain dataan perustuvia havaintoja esimerkiksi kierrätysasteen kehitykseen liittyen.

Jätteiden lajittelu niiden syntypaikalla on tehokkain tapa varmistaa, että materiaalit päätyvät kiertoon polttamisen sijaan. Yksi jätehuollon tärkeimmistä mittareista on kierrätysaste, joka kertoo, kuinka iso osa jätteestä saadaan ohjattua kierrätykseen eli uudelleenkäyttöön materiaalina.

-Ympäristönetti on asiakkaan apuna kierrätysasteen seuraamisessa ja ilmoittaa merkittävistä muutoksista aina kvartaaleittain. Kierrätysasteen nostamiseen saa myös suoraan Ympäristönetistä vinkkejä, jos lukema laskee tietyn rajan alle, Koitola kertoo. Kaikki L&T:n yritysasiakkaat näkevät nyt Ympäristönetistä enemmän jätehuollon avainlukuja

Kirjaudu Ympäristönettiin ja aseta tavoitteet alkaneelle vuodelle


Mitkä ovat sinun lukemasi? Jos olet jo asiakkaamme, kirjaudu Ympäristönettiin samoilla tunnuksilla kuin Oma L&T-asiointipalveluumme. Ympäristönetissä voit asettaa yrityksesi kierrätystavoitteen tälle vuodelle ja seurata sen toteutumista.

Jos olet asiakkaamme mutta et vielä käytä digipalveluita, voit pyytää käyttöoikeuksien aktivoimista tämän lomakkeen kautta.

 

 

Kirjaudu Ympäristönettiin

 

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.