Siirry sisältöön

Referenssi

Paavo Nurmi Festival panostaa sujuvaan ympäristöhuoltoon

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Paavo Nurmi Festival panostaa sujuvaan ympäristöhuoltoon</span>

L&T toimii Paavo Nurmi Festivalin kokonaisvaltaisena ympäristöhuollon kumppanina, eli käytännössä vastaa kaikkien Paavo Nurmi Festivaliin kuuluvien tapahtumien jätehuolto- ja saniteettipalveluista.  Yhteistyö edistää myös Paavo Nurmi Festivalin vastuullisuusohjelmaa ympäristövastuun osalta.

Paavo Nurmi Festival -tapahtumakokonaisuus koostuu vuoden aikana järjestettävistä  useista eri liikunta- ja urheilutapahtumista maratonjuoksutapahtumasta aina lapsille ja nuorille suunnattuun Paavon Sporttipäivään asti. Tapahtumakokonaisuuden kruununjalokivenä toimii perinteikäs Paavo Nurmi Games -yleisurheilukilpailu, joka on osa kansainvälistä World Athletics Continental Tour Gold -kiertuetta.

Tapahtuma kokoaa vuosittain yleisurheilun ystävät Turkuun Aurajokirannan läheisyydessä sijaitsevalle Paavo Nurmen stadionille nauttimaan korkeatasoisesta yleisurheilusta. Vuonna 2023 tapahtuma kokosi yhteen ennätykselliset 13 640 katsojaa, jotka seurasivat huippu-urheilijoiden tähdittämää kisaa aurinkoisessa kesäsäässä.

Huolellinen suunnittelu mahdollistaa tapahtuman onnistuneen ympäristöhuollon

Paavo Nurmi Gamesin tasoisen yksipäiväisen yleisurheilutapahtuman järjestäminen vaatii kisajärjestäjiltä ja yhteistyökumppaneilta saumatonta yhteistyötä. Työ itse kisapäivän eteen aloitetaan jo hyvissä ajoin ennen tapahtumapäivää.

- Tämän vuoden tapahtuman suunnittelu aloitettiin yhdessä Paavo Nurmi Gamesin tuottajan Kari Ahosen kanssa jo joulukuussa 2022. Kari oli saanut paikallisilta tapahtuma-alan toimijoilta suosituksen, että L&T osaa näitä järjestää, L&T:n myyntineuvottelija Mauri Mäkelä sanoo.

Yhteistyö lähti aluksi liikkeelle Paavo Nurmi Games -tapahtuman ympäristöhuollon suunnittelusta, mutta laajeni lopulta koskettamaan koko Paavo Nurmi Festivalin tapahtumakokonaisuutta. Tapahtuman jätemäärä pyrittiin minimoimaan jo tapahtuman suunnitteluvaiheessa. Lisäksi tapahtuman kierrätysastetta haluttiin nostaa lisäämällä jätepisteitä. Yhteensä yksipäiväiseen tapahtumaan tuotiin lähes 150 jäteastiaa ja Bajamajaa.

- Yhteistyö L&T:n kanssa on ollut sujuvaa. Olemme kehittäneet yhdessä Paavo Nurmi Gamesin jätehuoltoa ja saniteettipalveluja vastaamaan paremmin meidän tarpeitamme ja tukemaan ympäristövastuuohjelmaamme, Paavo Nurmi Gamesin tuottaja Kari Ahonen kertoo.

Tapahtumapäivänä kaiken pitää olla kunnossa, jotta itse tapahtuma onnistuu sujuvasti myös urheilijoiden ja yleisön näkökulmasta. Jätepisteet ja selkeät visuaaliset ohjeet eli piktogrammit auttoivat osaltaan kävijöitä lajittelemaan oikein. Tapahtuman tuotannossa oli mukana myös paljon vapaaehtoisia, jotka mahdollistivat toimivan kisapäivän ja opastivat yleisöä tarvittaessa lajittelussa. Selkeä ohjeistus tapahtuman vapaaehtoisten suuntaan oli myös tärkeää, jotta he osasivat vastata kävijöiden kysymyksiin. Päivän aikana myös tapahtuman wc-alueen siisteydestä pidettiin huolta vapaaehtoisten voimin.

PNG jäteauto-1

Kokonaisvaltainen ympäristöhuolto tukee tavoitteiden saavuttamista

Kun tapahtuman ympäristöhuolto toteutetaan yhden kumppanin toimesta, on langat helpompi pitää käsissä. Kierrätyksen ja saniteettihuollon kokonaisuutta suunniteltiin alusta alkaen yhdessä L&T:n ammattilaisten kanssa, jotta ratkaisu tukisi Paavo Nurmi Festivalin vastuullisuustavoitteita mahdollisimman hyvin.

- L&T:ltä saa tapahtumakohtaisen jätehuollon raportin, jonka avulla erilaisia tavoitteita on helpompi asettaa ja seurata, Kari Ahonen toteaa.

Tapahtuman onnistumisen kannalta avoin vuoropuhelu ja yhteinen halu kehittää tapahtumaa ovat tärkeässä roolissa. Ja vaikka kaikki olisi tarkasti suunniteltu, saattaa tapahtuman rakentuessa tulla vielä muutoksia, joiden toteuttamisessa kumppaneilta tarvitaan myös joustoa.

Paavo Nurmi Gamesin rakentaminen ja purkaminen tuli toteuttaa tiukassa aikataulussa. Aikataulupaineiden alla asiantuntevan ja kokeneen kumppanin rooli korostuu entisestään. Tapahtuma-alalta kerätyn vankan kokemuksen ansiosta L&T osaa auttaa suunnittelemaan myös tapahtuman rakentamista ja purkamista.

IMG_6106

 

"L&T:n tapahtumakohtaisen jätehuollon raportin avulla meidän on helpompi asettaa ja seurata erilaisia tavoitteita"

 Kari Ahonen | Tuottaja | Paavo Nurmi Games

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.