Siirry sisältöön

Referenssi

Sello kutistaa päästöjään hiilineutraalilla jätehuollolla

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Sello kutistaa päästöjään hiilineutraalilla jätehuollolla</span>

Kauppakeskus vähentää hiilidioksidipäästöjä tehokkaalla lajittelulla ja jätekuljetusten optimoinnilla.

Kauppakeskus Sello Espoossa kutsuu itseään myös kaupunkikeskukseksi. Siellä onkin kauppojen, ravintoloiden ja muiden perinteisten toimijoiden lisäksi kirjasto, elokuvateatteri, keilahalli sekä konserttisali. Yli sadan tuhannen neliön Sellolla on platinatason LEED-ympäristösertifikaatti – ensimmäisenä kauppakeskuksena Euroopassa – ja sinne on rakennettu juuri myös älykäs sähköjärjestelmä, joka mahdollistaa sähkön käytön tuotannon ja kulutuksen vaihtelun mukaan.

Vastuullisen edelläkävijän toimintamalliin istuu hyvin myös käyttöön otettu hiilineutraali jätehuolto.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että jätehuollosta aiheutuva hiilijalanjälki pyritään saamaan ensin mahdollisimman pieneksi. Loput päästöt mitataan ja ne kompensoidaan niin, että päästöjä vastaava määrä hiiltä sidotaan ilmakehästä sertifioitujen metsityshankkeiden kautta. Palvelun avulla yrityksen hiilijalanjälki siis pienenee ja ilmasto hyötyy. Palvelussa hyödynnetään Gold Standard -sertifioituja metsityshankkeita. Tämä on tehokas tapa mitätöidä niitä päästöjä, joita ei pystytä välttämään.

”Pyrimme kaikessa koko ajan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Sähkömme on hiilineutraalia, ja käytössämme on muun muassa aurinkopaneelit sekä energiatehokas led-valaistus. Myös kuluttajat arvostavat nykyään ekologista toimintaa”, kertoo kiinteistöpäällikkö Olli Paunola Sellon vastuullisuusperiaatteista.

Sellossa on L&T:n ja sen ympäristömanagerin avulla tehostettu lajittelua kouluttamalla kauppakeskuksen liikkeiden henkilökuntaa, kehitetty eri jakeiden kierrätyskäytäntöjä ja parannettu jätetiloja.

Hiilineutraalia jätehuoltoa tukee erityisesti se, että jätekuljetukset ajetaan mahdollisimman täysillä kuormilla sekä modernilla ja vähäpäästöisellä kalustolla. Autojen reittejä sekä kuljettajien ajotapoja optimoidaan muun muassa ajoneuvojen tietokoneista saadun datan avulla.

Sellossa on 170 liikettä, 24 miljoonaa kävijää vuodessa ja 2 000 työntekijää. Hiilineutraali jätehuolto ei ole vaatinut kauppakeskukselta mitään ihmetemppuja.

”Lajittelu toimii täällä lähes loistavasti ja sekajätteen määrä on hyvin pieni. Tavoite on saada sekajätteen osuus viiteen prosenttiin kaikesta jätteestä – nyt ollaan aika lähellä, siellä viiden ja kuuden prosentin välillä”, Paunola sanoo.

Tutustu Hiilineutraaliin jätehuoltoon

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.