Siirry sisältöön

Uratarina

Kesätyö L&T:llä: Nippukaupalla tarroja ja kokemusta markkinoinnista

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Kesätyö L&T:llä: Nippukaupalla tarroja ja kokemusta markkinoinnista</span>

Harjoittelusta L&T:n Ympäristöpalveluiden markkinoinnissa voi syntyä nippukaupalla tarroja ja taskuun voi jäädä roppakaupalla kokemusta erilaisista markkinoinnin projekteista. Tutustu, miten markkinointiimin kesäharjoittelijan Suvi Laaksosen kesä sujui osana digitaalisen asioinnin, markkinoinnin ja viestinnän tiimiä.  

Työskentelin kuluneen kesän markkinoinnin harjoittelijana L&T:n Ympäristöpalveluissa digitaalisen asioinnin, markkinoinnin ja viestinnän tiimissä. Tiimiin kuuluu lisäkseni viisi muuta henkilöä, joista neljä työskentelee Helsingin toimipisteessä. Itse tein kesän töitä Turun toimipisteessä Vaskikadulla, jossa myös tiimimme esihenkilön toimipiste sijaitsee.

Kesä L&T:llä oli erittäin opettavainen ja täynnä uusia kokemuksia. Osallistuin useisiin eri projekteihin ja päässyt tutustumaan jätehuollon ja kiertotalouden kiemuroihin. Vaikka koin olevani valveutunut kiertotalouden harjoittaja jo ennen L&T:lle tuloani, omaksuin kesän aikana runsaasti uusia oppeja kohti aitoa kiertotaloutta. Hieman kinkkisemmätkin kierrätysohjeet ja vinkit tulivat tämän kesän jälkeen jo apteekin hyllyltä.

Monipuolisia tehtäviä

Olin erittäin onnekas päästessäni markkinoinnin harjoittelijaksi juuri digitaalisen asioinnin, markkinoinnin ja viestinnän tiimiin. Tiimissä pääsin perehtymään todella laajasti L&T:n Ympäristöpalveluiden koko toimialaan useasta eri näkökulmasta. Minut otettiin heti tasavertaisesti mukaan tiimin mielenkiintoisiin projekteihin. Pääsin mukaan muun muassa kuluttaja-asiakkaille suunnatun lajitteluohjeita antavan kierrätysbotin kehitysprojektiin sekä yritysasiakkaille suunnattujen Oma L&T:n ja Raksanapin kehitysprojekteihin .

Nippu kaupalla tarroja

Pääprojektinani oli jätehuollon astiatarrojen ja L&T:n tarrakaupan uudistaminen. Tämän projektin parissa työskentely oli mielekästä , koska olin vastuussa isosta kokonaisuudesta ja sain tehdä työtä, jonka lopputulos näkyy kaikille L&T:n asiakkaille. Sattumalta jäteastioiden tarroitus oli yksi jo työhaastattelussa mainitsemiani kehitysideoita. Tarra projektissa tutustuin useisiin eri asiantuntijoihin ympäri L&T:tä. Ilman heidän rautaista, ammattitaitoa an projektin toteuttaminen olisi ollut mahdotonta. Lisäksi sain syventää osaamistani some markkinoinnin parissa, analysoida dataa, optimoida nettisivuja, tuottaa visuaalista sisältöä ja tehdä viestintää sekä sisäisille että ulkoisille sidosryhmille.

Kesätöissä poikkeusolojen keskellä

Koronan aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta kesätyöni sujui varsin hyvin. Kesän aikana myös etäyhteyksillä kokoustaminen tuli tutuksi. Suurinta osaa kollegoistani en ole tavannut vielä tätäkään kirjoittaessani kasvotusten, mutta etäyhteyksien avulla yhteistyö onnistui moitteetta. Tärkeässä roolissa etätyöskentelyn onnistumiselle oli L&T:llä vallitseva yrityskulttuuri, jonka ansiosta myös etätöitä tehdessä tuntui siltä, että olen osana jotakin isompaa. Minulla oli myös mahdollisuus käydä toimistolla töissä, mistä nautin erityisesti. Etäpäiviä kertyi tänä kesänä monia, mutta t oimistolla vietettyjen päivien ansiosta pääsin hyvin mukaan työyhteisöömme myös oman tiimini ulkopuolella ja sain nauttia avoimesta sekä kannustavasta työskentelyilmapiiristä.

Huimasti uusia kokemuksia

Kaiken kaikkiaan L&T:llä työskentely on antanut minulle huimasti uusia kokemuksia ja uutta osaamista ja olen oppinut työkavereiltani paljon enemmän kuin uskalsin kesän alussa edes toivoa. Minulle on annettu vastuuta ja olen päässyt mukaan mielenkiintoisiin projekteihin, joita on ollut hienoa viedä eteenpäin. Uskon, että kesän aikana kerryttämästäni kokemuksesta on minulle hyötyä myös tulevaisuudessa. Olen viihtynyt L&T:llä enemmän kuin hyvin, minkä vuoksi olen erittäin innoissani, että voin jatkaa töitäni osa-aikaisena opintojeni ohessa. Edessä siintää alkava syksy ja opintojen jatkuminen Turun kauppakorkeakoulussa. Jään innolla odottamaan, mitä kaikkea L&T:llä työskentely tuokaan tulevaisuudessa tullessaan.

Tarina on julkaistu 10.9.2020.