Siirry sisältöön

Ilmoituskanava

Me L&T:llä kunnioitamme työyhteisoämme ja kumppaneitamme. Tavoitteenamme on, että toimintamme on mahdollisimman avointa, läpinäkyvää ja reilua. Hyvien liiketoimintakäytäntöjen varmistamiseksi haluamme puuttua aktiivisesti meihin liittyviin väärinkäytöksiin ja rikkomuksiin.

Ulkoilija metsässä
Ulkoilija metsässä

Haluamme toimia oikein

Ilmoituskanavan kautta L&T:n työntekijät, asiakkaat, toimittajat ja muut meille tärkeät sidosryhmät voivat ilmoittaa toimintaamme kohdistuvista väärinkäytösepäilyistä, jotka liittyvät esimerkiksi lainsäädännön tai L&T:n Tapa Toimia -ohjeiden rikkomiseen.

Näin pystymme puuttumaan niihin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja kehittämään toimintaamme entistä kestävämmäksi. Alta löydät tarkempaa tietoa ilmoituksen tekemisestä.

Lisätietoa ilmoituksen tekemisestä

Suosittelemme tutustumaan ohjeisiin ennen ilmoituksen tekemistä. Näin varmistat ilmoituksesi mahdollisimman ripeän käsittelyn. 

Siivooja poseeraa
Siivooja poseeraa

Näistä asioista voit ilmoittaa Whistleblow-kanavassa

Ilmoituksen voi jättää mistä tahansa L&T:n toimintaan liittyvästä väärinkäytösepäilystä. Ilmoituskanavaa ei ole tarkoitettu esimerkiksi reklamaatioita tai tietoturvaloukkauksia varten, vaan ne tulee ilmoittaa niille varattuihin kanaviin, jotta pystymme varmistamaan niiden mahdollisimman ripeän käsittelyn:

  • Asiakaspalaute ja reklamaatiot: www-sivujen palautekanavat.
  • Tietoturvaloukkaukset ja niiden epäilyt: tietosuoja[at]lassila-tikanoja.fi.

Työsuhde- ja henkilöstöasioissa ilmoitukset tehdään pääsääntöisesti omalle esihenkilölle, esihenkilön esihenkilölle tai konsernin henkilöstöhallinnon edustajalle. Mikäli tämä ei tunnu mahdolliselta, ilmoituksen voi tehdä ilmoituskanavan kautta.

Näin teet ilmoituksen

Voit jättää ilmoituksen Whistleblowing-verkkopalvelun kautta. Ilmoituksen voi tehdä nimettömästi tai nimen kanssa. Nimen ja yhteystietojen jättäminen auttaa väärinkäytösepäilyn tehokkaammassa tutkinnassa ja edistää tutkinnassa mukana olevien henkilöiden oikeusturvan toteutumista.

Jos tahdot keskustella puhelimitse asiasta tai toivot henkilökohtaista tapaamista, mainitse se ilmoitusta tehdessäsi, niin sinuun otetaan yhteyttä. Ilmoituskanavapalvelun tarjoaa ulkopuolinen kumppani, ja ilmoitusmenettely on salattu ja suojattu salasanalla.

Kun teet ilmoituksen, muistathan ottaa ylös ilmoitustasi koskevan tunnuksen ja salasanan mahdollista myöhempää yhteydenpitoa varten. Voit seurata ilmoituksen käsittelyä ja vastaanottaa viestejä kirjautumalla tunnuksella ja salasalasanalla sisään palveluun "Tee ilmoitus” -painikkeen kautta.

Tahallinen väärän ilmoituksen tekeminen ei ole sallittua.

Ilmoituksen luottamuksellisuus

Käsittelemme kaikki ilmoitukset luottamuksellisesti ja varmistamme, että kenellekään hyvässä uskossa ilmoituksen jättäneelle ei aiheudu ilmoituksen tekemisestä kielteisiä seuraamuksia. Ilmoitukset käsitellään L&T:n sisäisen tarkastajan ja lakiosaston toimesta.

Tutkinnassa saatetaan tapauskohtaisesti tarvita apuna muita asiantuntijoita, joita koskee myös salassapitovelvollisuus. Ilmoituksessa jätettyihin tietoihin sovelletaan kulloinkin voimassaolevaa tietosuojalainsäädäntöä. Asianosaisilla on esimerkiksi oikeus tutustua itseään koskeviin tietoihin ja pyytää henkilötietojen tarkastusta.

Ilmoituskanavarekisterin tietosuojaselosteesta löydät lisätietoja henkilötietojen käsittelystä ilmoituskanavassa. Kaikki ilmoituksissa olevat henkilökohtaiset tiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita ilmoituksesta johtaneisiin toimenpiteisiin. Yleensä poisto tapahtuu kolmen kuukauden kuluttua tutkimuksen päättymisestä.

Ilmoituksia voidaan säilyttää enintään viisi vuotta ilmoituspäivästä, ellei tietojen säilyttäminen ole tarpeellista pidempään esimerkiksi meneillään olevan viranomaistutkinnan vuoksi tai ilmoitukseen liittyvän henkilön oikeuksien turvaamiseksi.

Ilmoituksen käsittelyaika

Suhtaudumme kaikkiin ilmoituskanavaan tulleisiin ilmoituksiin vakavasti. Ilmoituksen vastaanottaminen vahvistetaan lähettäjälle seitsemän päivän kuluessa ilmoituksen vastaanottamisesta. Lisäksi ilmoittajalle lähetetään viimeistään kolmen kuukauden kuluttua tieto siitä, mihin toimenpiteisiin ilmoitus johti. Vastauksen pääset lukemaan kirjautumalla uudelleen Whistleblow-kanavalle ja syöttämällä ilmoituksen jättämisen yhteydessä saamasi tunnuksen ja salasanan.

Kiinteistotekniikka-hero-mies-katolla-ulkokuva-1920x1080-16x9

Tee ilmoitus väärinkäytösepäilystä

Haluatko kertoa L&T:n ohjeiden vastaisesta toiminnasta tai epäilystä? Siirry lomakkeelle alla olevasta linkistä. Varmistathan, että olet tutustunut ilmoituksen tekemiseen liittyviin ohjeistuksiin ennen ilmoituksen tekemistä.