Siirry sisältöön

Vinkki

4 vinkkiä poikkeusaikojen tuotannon häiriöiden minimoimiseen

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >4 vinkkiä poikkeusaikojen tuotannon häiriöiden minimoimiseen</span>

Koronan seurauksena myös teollisuuslaitoksissa saattavat olosuhteet muuttua nopeasti ja ilman ennakkovaroitusta. Ennakointi on avainasemassa, kun valmistaudutaan yllättäviin tilanteisiin ja nopeaan reagointiin. Vinkkilistan avulla varmistat, että tehtaallasi on varauduttu mahdollisiin koronan aiheuttamiin poikkeustilanteisiin.

Vaikka tehtaat pyritään pitämään pyörimässä suunnitelmallisesti ja kellontarkasti, yllätyksiä tulee normaalissa työarjessakin. Esimerkiksi äkilliset öljyvuodot, koneiden toimintahäiriöt tai putkien repeämiset ovat tiedostettuja riskitekijöitä, ja vaikka ne usein toteutuessaan ovat odottamattomia, niihin on varauduttu suunnitelmallisesti.

L&T:llä varaudumme yhdessä asiakkaidemme kanssa muuttuviin olosuhteisiin tehdasympäristöissä, eivätkä koronan aiheuttamat poikkeustilanteet ole siten päässeet yllättämään. Kun toimintamallit ja turvallisuusohjeistukset on mietitty jo etukäteen, tehtaan tuotanto voi jatkua ilman häiriöitä siinäkin tapauksessa, että yksikössä havaitaan mahdollinen koronatartunta.

Varmista myös omalla tehtaallasi, että nämä asiat on otettu huomioon

1. Turvaa toimintakyky poikkeusoloissa

Kyky tuottaa kriisiajan palveluita ja auttaa asiakkaitamme muuttuvissa olosuhteissa lähtee siitä, että pidämme oman väkemme toimintakykyisenä poikkeustilanteessa. Korona-aikana olemme huolehtineet desinfiointiaineiden ja suojavarusteiden riittävyydestä omalle henkilöstöllemme. Kun varusteita on riittävästi käytössä, pystymme suojaamaan paitsi työtehtävissä toimivat työntekijämme, myös asiakaskohteen ja siellä olevat ihmiset.

Huolehdi myös omalla tehtaallasi suojavarusteiden ja desinfiointiaineiden riittävyydestä niin, että henkilöstö pystyy työskentelemään turvallisissa ja hygieenisissä olosuhteissa. Varmista myös että ulkopuolisilla toimijoilla on tarvittaessa esimerkiksi hengityssuojaimia saatavilla, jos tehtaanne ohjeistus poikkeaa yleisistä viranomaismääräyksistä.

2. Ennakoi erikoispuhdistusten saaminen tehtaalle

Tehtaille ei voi noin vain mennä, vaan se vaatii henkilöstölle laajat turvallisuusperehdytykset. Olemme varautuneet tähän muun muassa niin, että paikkakunnalla oleva henkilöstömme on suorittanut nykyisten asiakkaidemme tehtaiden turvallisuusperehdytyksiä, vaikka he eivät normaalisti tietyllä tehtaalla työskentelisikään. Jos äkillinen tilanne tulee, siinä vaiheessa ei tarvitse ruveta miettimään, ovatko luvat ja perehdytykset kunnossa, vaan niihin on varauduttu jo etukäteen.

Näin saadaan nopeasti paikalle myös siivouksen desifiointipalvelu ja sen iskuryhmä, mikäli tuotantolaitoksella havaitaan koronatartunta. Iskuryhmä onkin hiottu nyt huippuunsa – henkilöstö on perehdytetty jo valmiiksi asiakkaan tehtaan turvallisuuskäytäntöihin ja koulutettu suojaamaan sekä itsensä että huolehtimaan siitä, ettei korona leviä heidän mukanaan desinfioitavasta tilasta muualle.

Tarkista, että henkilöstö tietää, miten toimitaan mahdollisen koronatartunnan ilmettyä sekä se, että kumppanisi on perehdytetty tehtaasi turvallisuuskäytäntöihin, jotta apu on mahdollisimman nopeasti paikalla silloin kun sitä tarvitaan.

3. Luo selkeät toimintamallit turvallisuusohjeiden jalkautukseen

Myös prosessien on toimittava sujuvasti silloin, kun kriisiaika yllättää ja olosuhteet muuttuvat. L&T:llä on selkeät toimintamallit siihen, miten erilaiset turvallisuusohjeistukset jalkautetaan esimiesten kautta henkilöstölle. Nyt siitä on ollut hyötyä, kun korona on aiheuttanut erityisohjeistuksia monissa kohteissa ja uusia turvallisuusohjeistuksia on tullut tiheään tahtiin.

Kun myös tehtaalla toimintamallit ovat selkeät, mahdolliset koronan aiheuttamat muuttuneet ohjeistukset on helppo jalkauttaa esimiesten kautta henkilöstölle olemassa olevaa toimintamallia noudattaen.

4. Hyödynnä kumppanin osaaminen ja palveluiden laajuus

L&T:n etuna muuttuvissa ja haastavissa olosuhteissa on laaja osaaminen sekä koko maan kattavat, paikalliset resurssit. Näiden avulla voidaan tuottaa normaalien palveluiden lisäksi toimiva päivystys, joka reagoi lyhyellä vasteajalla äkillisiin hälytystehtäviin. Näin esimerkiksi kohteessa ilmenevän koronatartunnan tuomat nopeat olosuhdemuutokset eivät ole päässeet yllättämään, kun ammattilaiset ovat hälytysvalmiudessa lähes palokunnan tapaan.

Resurssien ja osaamisen laajuus on etu myös siinä mielessä, että henkilöstöä voidaan irroittaa kriisitilanteiden työtehtäviin ja esimerkiksi tehtaiden ennakoiviin turvallisuusperehdytyksiin. Hyvin suunnitellusti toteutettuna normaalit tukipalvelut eivät tästä häiriinny. Lisäksi erityisesti poikkeusoloissa laajan tehdaspalvelukokonaisuuden hyöty on, että kyetään vähentämään ulkopuolisten toimittajien määrää ja niihin liittyviä riskejä.

Kumppanin laajuudesta on hyötyä ylipäänsä kriisitilanteisiin varautumisessa. Jos esimerkiksi kasvomaskeista tulisi nyt pakollisia koronan seurauksena, tarkoittaisi se sitä, että jäteastioissa ja roskiksissa olisi tartuntavaaran aiheuttavia, käytettyjä kertakäyttömaskeja. Siivouspalvelun olisi kuitenkin helppo mukautua uuteen riskiin, sillä he ottaisivat tässä tapauksessa vaarallisen jätteen käsittelyn toimintamallin käyttöön – toimintaohjeet ovat jo olemassa. Lisäksi L&T:n vaarallisten jätteiden palveluilta löytyy ääritilanteessa apu tartuntavaarallisen jätteen noutamiseen ja käsittelyyn.

Tutustu L&T:n ratkaisuihin teollisuudelle

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.