Siirry sisältöön

Vinkki

Lavan uusi elämä – L&T kierrättää vuosittain yli miljoona kuormalavaa

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Lavan uusi elämä – L&T kierrättää vuosittain yli miljoona kuormalavaa</span>

Tiesitkö, että L&T on Suomen suurin kuormalavoja kierrättävä palveluyritys, jonka tuotteet ovat turvallisia ja ympäristöystävällisiä? Kuormalavojen kierrättäminen myös laskee jätekuluja, logistiikasta aiheutuvia kustannuksia ja asiakkaan hiilijalanjälkeä.

Asiakkaamme käyttävät vuodessa muutamasta tuhannesta yli miljoonaan euroon kuormalavoihin. Investointi on suuri, minkä vuoksi olisi tottakai toivottavaa, etteivät lavat rikkoudu tai häviä kuljetuksessa. Onneksi tähän löytyy ratkaisu: L&T tarjoaa avaimet käteen -pakettina vastuullista kuormalavojen kokonaishallintaa, joka sekä säästää luontoa että pienentää asiakkaalle koituvia kustannuksia ja hiilijalanjälkeä. Kattava verkostomme palvelee kuormalava-asiakkaita valtakunnallisesti pohjoisinta Suomea myöten.

 

Ota yhteyttä L&T:n kuormalavapalveluihin

 

Olemme keränneet tähän artikkeliin yhdeksän hyvää syytä, miksi jokaisen yrityksen kannattaisi jatkossa valita kierrätettävä kuormalava.

1. L&T:n valikoimasta löydät yli 40 erilaista kuormalavaa

Kierrätämme ja korjaamme FIN-, EUR- ja kertakuormalavoja uusiokäyttöön, minkä lisäksi tarjoamme yli 40 erilaista kuormalavaa erilaisiin varastointi- ja kuljetustarpeisiin. Löydät kauttamme aina oikean vaihtoehdon.

2. Kuormalavojen korjaus on ympäristöystävällistä

Haluamme auttaa ja tukea asiakkaitamme päivittäisessä tekemisessä, emmekä vain myydä uusia kuormalavoja. Lajittelijana ja luvanvaraisena korjaajana pystymme minimoimaan kuluja ja maksimoimaan kiertotaloutta .

Yhdestä kuutiosta suomalaista puuta valmistetaan 22 uutta standardin mukaista EUR-kuormalavaa. Samasta määrästä puuta korjataan jo käytössä olleita ja rikkoutuneita kuormalavoja jopa 150 kierrätetyn EUR-kuormalavan verran. Tiesitkö, että kierrätetyn kuormalavan hiilijalanjälki on 60 prosenttia pienempi kuin vastaavan uuden? Kun kuormalavaa ei enää voida korjata, sen maalaamaton ja käsittelemätön puumateriaali voidaan kierrättää edelleen hyötykäyttöön esimerkiksi hakkeena lastulevyteollisuudessa.

3. Kierrätys kasvattaa positiivista hiilikädenjälkeä

Kierrättämällä ja korjaamalla kuormalavoja L&T tuottaa positiivista hiilikädenjälkeä asiakkailleen. Tämän ansiosta asiakkaamme pystyvät alentamaan omaa hiilijalanjälkeään jopa 80 prosenttia. Kierrätys on myös meille oivallinen tapa kehittää yhteistyötä asiakkaidemme kanssa ja tuottaa heille kustannussäästöjä.

4. Kuormalavojen korjaus tuo myös säästöjä

Yrityksillä kulkeutuu puujätteen joukkoon yllättävän paljon kierrätyskelpoisia kuormalavoja. Oikealla lajittelulla puujätteen määrää on pystytty pienentämään jopa 60 prosenttia. Samalla asiakkaiden jätemaksut pienenevät, ja he saavat noudetuista lavoista hyvityksen.

5. Arvokumppanuutta ja luvanvaraista toimintaa

Keskusvarastoilta palautuvat lavat eivät aina täytä asiakkaiden vaatimuksia laadun suhteen. L&T lajittelee, tarkastaa ja tarvittaessa korjaa palautuvat kuormalavat Inspectan myöntämän FIN- ja EUR-standardilavojen korjausohjeen mukaisesti (lupa nro. 761). Läpikäydyt lavat varastoidaan asiakkaan puolesta Järvenpään ja Oulun kuormalavakeskuksissa.

6. Turvallista ja tehokasta pienen hiilijalanjäljen logistiikkaa

L&T tarjoaa valtakunnallista kuormalavapalvelua : lajittelulaitokset löytyvät Oulusta ja Järvenpäästä. Jotta voisimme pienentää omaa hiilijalanjälkeä entisestään, pyrimme koko ajan optimoimaan kuljetuksia ja toimittamaan lavat asiakkaillemme sieltä, mistä toimitukselle on lyhin matka.

Mikäli asiakas esimerkiksi toimittaa tuotteita Etelä-Suomesta Rovaniemelle kauppakeskukseen, tyhjät lavat jatkavat matkaansa L&T:n Oulun kuormalavakeskukseen ja jäävät käyttöön pohjoisessa. Asiakas saa uudet lavat Lappeenrannasta, sillä leimatut standardi-lavat käyvät päikseen toistensa kanssa Puupakkausjärjestelmä 2020 -hengen mukaisesti . Näin asiakas säästää logistiikkakustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

7. Turvallista ja joustavaa varastointia

Hyvän toimitus-tilausketjun ansiosta pystymme palvelemaan asiakasta nopeasti. Kuormalavoihin käytettävän varastotilan tarve pienenee, kun kuormalavat voi tilata omaan tarpeeseen suhteutettuina toimituserinä lyhyelläkin varoitusajalla.

Tämä vapauttaa kuormalavoihin sitoutunutta pääomaa yrityksen muuhun liiketoimintaan.

8. Vuotuinen kilpailutus vs. pitkäaikainen kumppanuus

Me L&T:llä koemme asiakkaamme ennemminkin yhteistyökumppaneina, joiden kanssa voimme yhdessä edistää kiertotaloutta– ja samalla tuottaa asiakkaillemme kustannussäästöjä. Palvelumallimme perustuu siihen, että asiakas on aina keskiössä: me tiedämme, mistä lavat tulevat, mihin lavat menevät ja miten voimme nopeuttaa ja tehostaa kuormalava-logistiikkaa.

vastuullinen-lavatoimija-logo-2022

9. Vastuullinen kuormalavakeskus

Vastuullinen lavatoimija -logoa voivat käyttää Yhteinen Toimialaliitto ry:n alla toimivan Kuorman Kantajat -neuvottelukunnan (KUKA) jäsenyritykset, jotka ovat tehneet Kuorman Kantajien kanssa lavakeskussopimuksen. Merkkiä käyttävät yritykset ovat sitoutuneet Puupakkausjärjestelmä 2020 -toimintapuitteeseen.

Kuorman Kantajien kanssa tehdyssä sopimuksessa jäsenyritykset ovat sitoutuneet omavalvontaan, johdon katselmukseen ja ulkopuolisen suorittamiin auditointeihin määräajoin. Sertifiointiin liittyvät auditoinnit tekee Kiwa Inspecta. Hyväksytty auditointi antaa oikeuden merkin käyttöön kahdeksi vuodeksi. Vastuullinen kuormalavatoiminta on asiakkaalle henkilö- ja tuoteturvallista sekä läpinäkyvää kumppanuutta.

 

Lue lisää kuormalavapalveluista ja pyydä tarjous

 

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.