Siirry sisältöön

Vinkki

L&T:n Helmi-myymälälava on kotimainen kiertotaloustuote

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >L&T:n Helmi-myymälälava on kotimainen kiertotaloustuote</span>

L&T:n tuorein kiertotalouden innovaatio on Helmi-myymälälava. Se on täysin kotimainen, kierrätysmuovista valmistettu tuote, joka kestää kaupan ja teollisuuden käytössä pitkään.

Kaarinalaisen Okartek Oy:n hallissa suhisee ja kohisee. Robottikäsivarsi poimii ruiskuvalukoneen uumenista helmenvalkoisia kuormalavoja ja laskee ne hihnalle – siitä ne jatkavat eteenpäin Jukka-Pekka Vuorisen laaduntarkastuksen kautta pinottavaksi ja pakattavaksi.

Tässä valmistuu uusinta L&T:n kiertotalousinnovaatiota. Helmi-myymälälava on sataprosenttisesti kotimainen kierrätystuote. Sen raaka-aine on Suomesta kerätty teollisuuden muovijäte, jonka L&T granuloi omalla muovinkäsittelylaitoksellaan Merikarvialla.

Parin vuoden kehitystyön tuloksena syntynyt Helmi on niin sanottu varttilava: standardien mukainen, 600x400-millinen lava, joka on kehitetty kaupan ja teollisuuden tarpeisiin. Helmi sopii erinomaisesti esimerkiksi elintarviketeollisuuden käyttöön.

”Muovinen lava on hygieeninen ja helppo pitää puhtaana. Helmi voidaan pestä koneellisesti, koska lavassa ei ole vesitaskuja, vaan vesi valuu lavasta läpi. Se on yksi edellytys elintarvikekelpoisuudelle”, kertoo lavan kehitystyöstä vastannut L&T:n asiakkuuspäällikkö Juha-Petri Tolonen .

Muovinen lava ei ime myöskään kosteutta, joten pakastetavara ei jäädy sen pintaan kiinni – puulavassa tällainen riski on.

 

Helmi kestää käyttöä pitkään

Helmi on ihanteellinen näyttäväksi myymälälavaksi. Sen kaikilla sivuilla on kiinnikkeet, joihin erilaisten pahvisten display-myyntitelineiden kiinnittäminen onnistuu siististi ja tukevasti.

Helmen kennorakenne on sekä kevyt että luja. Lava kestää kymmeniä käyttökertoja, ja rikkoontuneet lavat menevät lopulta uudestaan kiertoon. Pinottaessa lavat menevät pieneen tilaan ja niihin saa lisävarusteena kumiset liukuestetulpat, joilla taataan sekä tuote- että henkilöturvallisuus lavoja siirreltäessä.

”Helmi säilyttää mittansa kaikissa olosuhteissa ja kestää käyttöä ja trukkien pientä kolhintaa aina -30 pakkasasteeseen saakka”, Tolonen sanoo.

L&T:ltä laaja palvelupaketti

Helmi-lava oli luonnollinen askel L&T:n vahvasti kasvavassa muoviliiketoiminnassa. L&T kerää vuosittain tuhansia tonneja teollisuuden jätemuoveja.

”Keräämällemme muoville kehitetään koko ajan uusia käyttökohteita. Helmi-lava täydentää hyvin kuormalavatoimintamme tuoteportfoliota, ja voimme nyt tarjota teollisuuden ja kaupan asiakkaillemme yhä laajempaa palvelua. Helmi on hyvin konkreettinen kiertotalouden lopputuote”, sanoo L&T:n liiketoimintapäällikkö Sanna Peltola .

Helmin valmistuksessa käytetty muovi granuloidaan L&T:n omalla muovinjalostuslaitoksella Merikarvialla. Lavoja valmistava Okartek on Kaarinassa logistisesti hyvässä paikassa.

”Okartekilla on vahva kokemus tämän tyylisten tuotteiden valmistuksesta. Se on myös kotimainen tekijä, ja silläkin on merkitystä”, Peltola sanoo.

 

Lue lisää 

 

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.