Siirry sisältöön

Vinkki

L&T pesee teollisuuden säiliöt joustavasti ja tehokkaasti

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >L&T pesee teollisuuden säiliöt joustavasti ja tehokkaasti</span>

Hyvä etukäteissuunnittelu ja tarkka aikataulutus asiakkaan kanssa on tärkeää, jotta säiliöiden tyhjentämiseen ja pesemiseen osataan valita sopivimmat työkalut.
Säiliöiden halkaisijat vaihtelevat parista metristä jopa yli 50 metriin, ja osa säiliöistä on maan päällä, osa maan alla, jotkut jopa luolissa. Siksi pesuihin tarvitaan hyvin erilaisia ratkaisuja. Myös säiliöiden sisällöt vaikuttavat tyhjennys- ja pesuprosesseihin.

L&T on tyhjentänyt ja pessyt Naantalin ja Porvoon öljyjalostamojen varastosäiliöitä, paperitehtaiden lipeäsäiliöitä ja reaktoreita ympäri Suomea sekä satamaterminaalien varastosäiliöitä Kotkassa ja Raumalla.

Siirtopumput helpottavat tyhjennystä


Säiliöpesu alkaa tyhjennyksellä, joka kestää yleensä pidempään kuin itse pesuvaihe. Urakat vaihtelevat päivästä jopa kuukausiin, riippuen puhdistettavasta pinta-alasta ja tuotteen laadusta. Esimerkiksi kevyemmät pienkonebensiinit voidaan imeä pois, jähmeä bitumi poistetaan mekaanisesti ja kovempi bitumi piikata vedellä tai mekaanisesti.

Jatkojalostettavaa, valuvaa ja imettävää tuotetta sekä sakkaa voi olla säiliöissä satoja kuutioita.
Jalostamoiden isoissa öljysäiliöissä on paljon puhdistettavaa. Tyhjennys kauhakuormaajien avulla on yleensä nopein ja kustannustehokkain ratkaisu. Säiliön kylkeen vesileikataan riittävän suuri aukko, jotta kauhakuormaaja mahtuu ajamaan säiliön sisään.

L&T:llä on käytössä paikan päälle tuotavia siirtopumppuja. Poistettava tuote ja sakka-aines pumpataan letkulinjoja pitkin suoraan asiakkaan omaan linjaan turvallisesti ja tehokkaasti. Se vähentää autolla kuljetettavan materiaalin määrää ja ehkäisee mm. vuotoriskejä.

Tauotonta työskentelyä turvallisesti


Isojen jätemäärien käsittelyssä jätteiden vastaanottopaikkojen kapasiteettirajoitukset voivat vaikuttaa töiden aikatauluttamiseen.

L&T rakentaa tarvittaessa asiakkaan tiloihin puskurialtaan, joka toimii välivarastona ja mahdollistaa keskeytymättömän työn. Välivarastoinnin ansiosta tavaraa kuljetetaan joustavasti eteenpäin jatkokäsittelyyn vastaanottokapasiteetin mukaan, samalla kun säiliön tyhjennys jatkuu tauotta. L&T:llä on myös joillekin vaarallisille jätteille omat vastaanottopisteensä, mikä lyhentää kuljetusmatkoja.

Tyhjennys- ja pesutöihin liittyy työturvallisuusriskejä, joihin L&T kiinnittää erityisesti huomiota.
Säiliöpesureiden avulla säiliöistä poistetaan myrkylliset tuotteet ja paksut kerrostumat, jotka pudotessaan voisivat aiheuttaa vaaratilanteita. Näin säiliöiden sisällä työskentelevien henkilöiden turvallisuusriskit minimoidaan. Viimeistelypesu vaatii kuitenkin ihmisen suorittaman pistoolipesun, ja silloin myrkkyjen pääsy iholle iholle ja hengitykseen ehkäistään oikeilla suojavarusteilla.

Työnjohto seuraa työn etenemistä ja raportoi asiakkaalle kaikista työhön liittyvistä havainnoista pidettävän päiväkirjan perusteella.

Loppuraportti – asiakkaan tulevaisuuden työkalu


Suuria säiliöitä tyhjennetään ja puhdistetaan tavallisesti 5–10 vuoden välein. L&T tekee asiakaskohtaisen loppuraportin, josta ilmenee urakan aikataulu, toimenpiteet, käytetty kalusto, kustannukset ja muut havainnot.
Näin asiakas saa urakasta monipuolisen yhteenvedon, joka toimii tulevaisuuden työkaluna ja apuna, kun säiliön tyhjennys ja pesu tulee ajankohtaiseksi seuraavan kerran.

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.