Siirry sisältöön

Vinkki

Milloin kannattaa hankkia jätepaalain?

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Milloin kannattaa hankkia jätepaalain?</span>

Kumpi kannattaa hankkia, paalain vai puristin? Kaksiosaisen blogisarjan ensimmäinen osa keskittyy paalaimen ominaisuuksiin ja etuihin.

Paalain puristaa nimensä mukaisesti syntyvän pakkausjätteen pieneksi tilaa säästäväksi jätepaaliksi. Paalaimia on eri kokoisia, ja ne soveltuvat hyvin kirkkaan kalvomuovin ja pahvin lajitteluun.

Mitä jätejakeita voi paalata?

  • kalvomuovi
  • pahvi

Etenkin pahvin lajittelussa paalain on huomattavasti parempi kuin rullakko, koska se tiivistää pahvin kennorakenteen kustannustehokkaampaan kuljetusmuotoon. Laatikkoa ei tarvitse litistää käsin, jolloin vältytään käsivammoilta ja ikäviltä haavoilta. Samalla epämääräinen pahvilaatikkopino takahuoneen nurkassa muuttuu siistiksi jätepaaliksi.

Kun paalain on täysi, paali sidotaan kiinni ja toimitetaan kiertoon. Paalien poiskuljetuksessa voidaan esimerkiksi hyödyntää valmista kappaletavaralogistiikkaketjua, jolloin paalit kuljetetaan tavaraa toimittavien kuorma-autojen kyydissä kierrätykseen.

Paalien sidontaan ja kuljetukseen saa aina koulutuksen, joten se onnistuu varmasti myös aloittelijalta.

Pienikokoinen paalain mahtuu myös takahuoneeseen

Paalain on hiljainen, vie vähemmän pinta-alaa kuin puristin ja voidaan sijoittaa sisätiloihin. Näin se saadaan lähemmäs jätteen syntypaikkaa, jolloin käyttäjien ei tarvitse liukastella talvipakkasilla viemässä jätejakeita kiertoon. Samalla parannetaan työturvallisuutta.

Tämä huomattiin esimerkiksi eräässä tehdashallissa, jossa pahvit vietiin ulkona olevalle puristimelle. Tällöin pahvin pois viemiseen kului paljon aikaa, joka oli suoraan pois tuottavasta työstä. Kun puristimesta luovuttiin ja tilalle tuotiin sisätiloihin asetettava paalain, säästettiin aikaa ja rahaa, sekä saatiin luotua työntekijöille turvallisempi työympäristö.

Jätehuolto kannattaakin suunnitella aina tarpeen mukaan . Jossain toisessa tilanteessa puristin olisi saattanut sopia tarkoitukseen paalainta paremmin. Siksi apuun kannattaa pyytää taho, joka osaa auttaa jätehuollon kokonaissuunnittelussa – ja valita juuri sinun liiketoimintasi tarpeisiin parhaiten soveltuvat ratkaisut.

Paalaimen plussat pähkinänkuoressa:

  • sopii pieneenkin tilaan
  • voidaan sijoittaa sisätiloihin lähelle jätteen syntypaikkaa
  • hiljainen
  • jätteet vievät vähemmän tilaa kuin rullakossa
  • löytyy monessa hintaluokassa
  • paalien poisviemisessä voidaan hyödyntää olemassa olevaa logistiikkaketjua
  • paalien sitomiseen ja kuljettamiseen saa koulutuksen
 

 


 

Tutustu tästä paalaimiin ja puristimiin!

 

Jäikö jokin asia mietityttämään? Kysy lisää jätehuollon ratkaisuista tästä .

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.