Siirry sisältöön

Vinkki

Onko se seisakki vai seisokki? Katso käytätkö virallista termiä

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Onko se seisakki vai seisokki? Katso käytätkö virallista termiä</span>

Jokavuotinen teollisuuden huoltourakka kulkee Suomessa monella nimellä. Me L&T:llä olemme tottuneet siihen, että käytämme samaa nimeä kuin asiakaskin. Asiaan on kuitenkin myös virallinen kanta.

Eikös se ole seisakki? Tämä kysymys odottaa ihmistä, joka väärällä tehtaalla käyttää tuotannon alasajoa vaativasta huollosta seisokki-sanaa. Toisessa paikassa keskustelu taas etenee päinvastoin.

Me L&T:llä toimimme eri puolilla Suomea ja olemme vuosittain mukana valtavassa määrässä edellä mainittuja tapahtumia. Käytämme sitä termiä, mitä asiakaskin käyttää.

Emme ole huomanneet, että kyse on varsinaisesti eroista yrityksien välillä. Ei ole seisakki- tai seisokki-yrityksiä. Enemmän siinä vaikuttaa alue, jossa ollaan. Suomessa puhutaan monenlaista suomea ja usein käytetään sitä, joka sopii sen alueen murteeseen parhaiten.

Myös toimiala vaikuttaa

Itse asiassa on myös aloja, joissa seisakkia tai seisokkia ei käytetä ollenkaan. Toimiala vaikuttaa paljon siihen, mitä sanaa käytetään. Saha- ja metsäteollisuudessa puhutaan usein seisokista tai seisakista. Terästeollisuudessa puhutaan vuosihuollosta. Energiateollisuudessa tehdään puolestaan vuosittainen revisio.

Asiaan tuskin on oikeaa vastausta eikä tarvitsekaan olla, kunhan kaikki tietävät, mitä ollaan tekemässä. Meidän vinkkimme seisokin, seisakin tai vuosihuollon järjestämiseen voit tilata alla olevan kuvakkeen kautta.

Kielitoimistolla on asiaan kuitenkin kanta: Kielitoimiston sanakirjan mukaan oikea vastaus on: seisokki!

New Call-to-action

Katso myös uusittu kokonaisratkaisut tehdasalueille -sivustomme, joka koostaa kaikki teollisuuden palvelut saman sivun alle.

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.