Siirry sisältöön

Vinkki

Säännöllinen höyrypesu ylläpitää jätetilojen puhtautta

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Säännöllinen höyrypesu ylläpitää jätetilojen puhtautta</span>

Höyrypesulla tarkoitetaan kuuman vesihöyryn avulla tehtävää jäte- ja muiden tilojen pesua. Sen avulla voidaan puhdistaa niin jätehuoneen seinät, lattiat ja muut pinnat kuin jäteastiatkin ja muut keräilyvälineet. Kuumalla vesihöyryllä saadaan pestyä näkyvä lika pois tehokkaasti ja kokonaisvaltaisesti, ja tuhottua myös mahdolliset bakteeri- ja viruskasvustot.

Miksi höyrypesu kannattaa?

Jätetilojen hygieenisyys on tärkeää, sillä puhdas jätehuone kannustaa ihmisiä jätteiden lajitteluun, koska hajuttomaan ja siistiin jätehuoneeseen on miellyttävämpi viedä roskat. Astiat eivät tunnu sormiin likaiselta, eikä tilasta tee mieli juosta mahdollisimman äkkiä pois.

Jos jäteastiat ovat kovin likaisia tai jätehuoneen lattialle on tippunut esimerkiksi biojätteitä, houkuttelevat ne helposti haittaeläimiä, kuten lintuja tai rottia, jotka likaavat puolestaan entisestään tiloja. Erilaiset taudit voivat levitä likaisten jäteastioiden ja -tilojen kautta, kun bakteerit ja virukset pesiytyvät pinttyneisiin pintoihin.

Likainen jätehuone saattaa olla myös työturvallisuusriski. Esimerkiksi harvoin pestävän jätehuoneen betonilattia voi olla astioistaan läikkyneen, ruuanlaitossa käytetyn paistoöljyn pinttämä ja todella liukas, ja aiheuttaa näin liukastumisvaaran.

Höyryn avulla tehtävä pesu tuhoaa myös jäteastioissa mahdollisesti piilevät bakteerikasvustot ja virukset, kun veden lämpötila on tarpeeksi korkealla. Höyrypesulla saadaan paitsi puhdasta jälkeä jätehuoneeseen, myös estetään jätteiden ja lian leviäminen kenkien matkassa muihin tiloihin, ja näin saadaan parannettua myös muiden tilojen hygieniaa.

Höyrypesulla voi pestä monia tiloja

Höyrypesua käytetään jätehuoneissa ja sen avulla puhdistetaan esimerkiksi jätepisteen astiat, mutta pesumuoto taipuu moneen muuhunkin.

Käytä höyrypesua puhdistusmuotona esimerkiksi näissä kohteissa:

 • Liikekiinteistöjen ja kauppakeskusten jätehuoneet
  Esimerkiksi hotellit ja ravintolat tuottavat paljon biojätettä. Myös toimistokiinteistöjen jätehuoneet tuppaavat likaantumaan, ja niidenkin puhdistus kannattaa.
 • Jätepuristimet
  Höyrypesulla saadaan myös jätepuristimen uumeniin kertynyt lika pois ja ehkäistään näin hajuhaittoja. Höyrypesu vaatii jätepuristimen käyttämistä varikolla, ja se voidaan tehdä esimerkiksi määräaikaishuollon yhteydessä.
 • Kauppojen ja liikekiinteistöjen lastauslaiturit
  Usein lastauslaitureilta on kulkureittejä jätehuoneiden - ja pisteiden puolelle, ja näissä lastataan ja puretaan korkeaa hygieniaa vaativia tuotteita, kuten elintarvikkeita ja ruokaa.
 • Taloyhtiöiden jätetilat
  Lattioiden ja seinien lisäksi myös ovet ja ovenkahvat voidaan puhdistaa kätevästi höyrypesulla.

Turvallisempi ja tehokkaampi kuin vesipesu

Höyrypesussa vesihöyryn lämpötila on noin 100-150 celsiusasteen välillä, jolloin se on hygieenisempi ratkaisu kuin muilla tavoilla pestäessä. Pesumuotona höyryn avulla tehtävä puhdistus on erittäin tehokas, ja veden korkean lämpötilan ansiosta lyhyempikin pesuaika riittää siivoamaan pinnat perusteellisesti.

Vaihtoehtona höyrypesulle on esimerkiksi jätehuoneen ja -astioiden peseminen lämpimällä vedellä ja mekaanisesti harjaamalla tai painepesurilla.

Höyrypuhdistus on kuitenkin näihin verrattaessa tehokkaampi pesumuoto, ja sillä päästään puhdistamaan pinnat vaikeistakin paikoista, kun höyryn painetta voidaan nostaa ja lämpötilaa säätää tarpeen mukaan. Höyryllä tehtävä pesu on myös turvallisempi pesutapa, sillä paineesta huolimatta se ei riko pintoja kuten painepesurin tai harjan kanssa pestäessä voi käydä.

Jätetilojen säännöllistä pesua ei tulisi unohtaa. Tilojen käytöstä riippuen höyrypesu olisi hyvä suorittaa muutaman kerran vuodessa. Näin tilojen puhtautta ja hygieenisyyttä saadaan pidettyä yllä jatkuvasti.

Mikäli tilaa ei pestä säännöllisesti, lika pääsee pinttymään, mikä vaatii lopulta suurtehopesua. Säännöllisellä jätehuoneiden ja -astioiden pesulla vältetään tämä tilanne ja pidetään tilat mukavina käyttää.

Jätetilojen kuumahöyrypesujen lisäksi voit tilata meiltä jäteastioiden kosketuspintojen desinfioinnin tyhjennyksen yhteydessä.


Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.