Siirry sisältöön

Vinkki

Siisti jätepiste nostaa asunnon arvoa ja lisää pihan viihtyisyyttä

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Siisti jätepiste nostaa asunnon arvoa ja lisää pihan viihtyisyyttä</span>

Asunnon arvoon vaikuttavat sijainnin lisäksi myös taloyhtiön kunto ja taloudellinen tilanne, sekä siisteys ja pihapiirin viihtyisyys. Huolehtimalla jätepiste siisteydestä ja käytännöllisyydestä, parannat viihtyisyyttä ja nostat taloyhtiön asuntojen arvoa.

Jokaisessa taloyhtiössä on oltava jätepiste taloyhtiön koosta riippumatta, tähän velvoittaa jätelaki . Jätehuoltoa on saatettu joskus ajatella osa-alueena, jota mietitään viimeisenä ja johon panostetaan vähiten. Viime aikoina sen tärkeyteen on kuitenkin herätty.

“Jätehuolto on tärkeä osa taloyhtiön toimintaa ja sillä on suuri merkitys myös kiertotalouden toimivuuden näkökulmasta. Toimivalla jätehuollolla on lisäksi myös monia muita etuja, jonka vuoksi siihen on syytä panostaa”, kertoo ympäristötuotteiden tuotantokoordinaattori, Panu Karemaa L&T:ltä.

4 syytä panostaa toimivaan jätehuoltoon

Taloyhtiön asuntojen arvoa ja pihan viihtyisyyttä voi nostaa huolehtimalla jätekeräyspisteen toimivuudesta. Monen taloyhtiön haasteena on sotkuinen ja ahdas jätepiste, toimimaton kierrätys sekä jyrsijät, jotka levittävät jätteitä pitkin pihaa. Edellä mainittuihin pulmiin L&T tarjoaa ratkaisuksi Topline-jäteastiasuojaa, joka pitää pihan siistinä ja jyrsijät loitolla.

“Jäteastiasuoja on hyvä vaihtoehto jätekatokselle, sillä se on helppo asentaa ja jätepistettä voi tarvittaessa siirtää paikasta toiseen. Lisäksi astiasuoja on tyylikkään näköinen, eikä pistä rumasti silmään pihaan astuessa”, Karemaa sanoo.

Alla kerromme, miten Topline-jäteastiasuoja auttaa nostamaan asunnon arvoa ja parantamaan viihtyisyyttä.

1. Pihapiiri pysyy siistinä

Jäteastiasuojan ansiosta jätteet pysyvät siellä missä niiden kuuluukin olla, eli poissa pihasta ja näköpiiristä. Jäteastiasuojan saa myös lukollisena ja se on täysin umpinainen pohjaa myöten, joten ilkivallan tekijät tai rotat eivät pääse levittämään roskia ympäriinsä. Siisteys lisää siisteyttä – siisti jätepiste houkuttelee huolehtimaan myös pihan muista alueista.

Lisäksi jäteastiasuoja on myös ulkoasultaan miellyttävä, joten se luo pihasta ja koko taloyhtiöstä hyvän mielikuvan heti ensisilmäyksellä.

“Jäteastiasuojia on saatavilla myös yleisimmissä RAL-värikartaston väreissä, joten omaan pihaan voi valita sen sävyn, mikä sinne parhaiten sopii”, Karemaa toteaa.

2. Pihan turvallisuus lisääntyy

Topline-jäteastiasuoja parantaa paloturvallisuutta, sillä ei syty helposti palamaan. Jos palo pääsisi syttymään, se todennäköisesti myös tukahtuu ennen suurempia vahinkoja. Lisäksi lukot pitävät huolen siitä, että kuka tahansa ei pääse jätteisiin käsiksi.

Jäteastiasuojasta on tehty myös täysin paloturvallinen versio , joka on maailman ensimmäinen. Sen pinta on tehty alumiinista ja sisäpinnat on suojattu kivilevyllä. Jäteastiasuojassa on myös paloturvamekanismi, jonka ansiosta syöttöluukku menee kiinni, jos tulipalo syttyisi.

“Paloturvallisuuden lisäksi astiasuojan lukot varmistavat, etteivät lapset pääse jätteisiin käsiksi ja satuta itseään esimerkiksi lasinsiruihin. Näin lasten on turvallisempaa leikkiä pihalla”.

3. Kierrätys helpottuu

Ilmastonmuutokseen liittyvän keskustelun myötä ihmiset ovat ryhtyneet kierrättämään entistä aktiivisemmin. Jätteiden lajittelu saattaa ahtaissa jätteenhuoltopisteissä muodostua haasteeksi, sillä jätekatoksesta saattaa loppua tila, eikä kaikkia tarvittavia jäteastioita saada mahtumaan jätteenhuoltopisteelle.

“Jäteastiasuojan ansiosta jäteastioita voidaan sijoittaa myös jätekatoksen ulkopuolelle ilman pelkoa roskien leviämisestä. Näin muovin ja muiden jätteiden lajittelu ja kierrätys helpottuvat”, Karemaa sanoo.

4. Mahdollistaa muutokset pihalla

Pihaa rakennettaessa on syytä muistaa, että maailma ja trendit muuttuvat – tällä hetkellä trendikäs ratkaisu voikin joskus olla täysin päinvastainen. Tämä olisi hyvä huomioida myös jätehuoltoa suunniteltaessa.

“Jos taloyhtiö päättää rakentaa pihaan jätekatoksen, jätepisteen siirtäminen voi tulla hankalaksi ja kalliiksi. Topline-jäteastiasuojat tarjoavat mahdollisuuden muuttaa jätepisteen sijaintia tarpeen mukaan. Jätepistettä voi helposti myös siirtää remonttien tieltä, jos sellaisia tulee”.

Kaikki edellä mainitut hyödyt lisäävät koko taloyhtiön ja pihapiirin viihtyisyyttä, sekä nostavat myös asunnon arvoa.

“Pienillä toimenpiteillä voi saada aikaan todella suuria ja positiivisia muutoksia”.

Kaipaatko siistimpää pihapiiriä ja fiksumpaa jätehuoltoa? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.