Siirry sisältöön

Vinkki

Tehokas robottipesuri tekee puhdasta jälkeä

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Tehokas robottipesuri tekee puhdasta jälkeä</span>

Vaikeassa paikassa sijaitseva lämmönvaihdin saadaan uudella menetelmällä putipuhtaaksi turvallisesti ja kustannustehokkaasti.

L &T:n Teollisuuspalvelut mietti taannoin asiakkaan kanssa haastavien lämmönvaihtimien pesun kehittämistä. Haastavan kyseisistä vaihtimista teki niiden suuri koko, sijainti ahtaassa paikassa, tiukassa olevat epäpuhtaudet sekä kohteessa samanaikaisesti tapahtuvat muut työt.

”Aikaisemmat pesumenetelmät eivät tarjonneet riittävän hyvää pesutulosta, ja puhdistuksiin liittyi monia muitakin ongelmia. Pesut oli tehty kyllä korkeapainevedellä, mutta pistoolilla tehdyn pesun teho jää kohtuullisen pieneksi. Lisäksi työturvallisuus ja ergonomia eivät olleet kunnossa, koska raskasta työtä jouduttiin tekemään hankalissa asennoissa”, kertoo L&T:n liiketoimintapäällikköErkki Mäkelä .

Niinpä lähdettiin pohtimaan uutta menetelmää. Tarkoituksena oli varmistaatyön turvallisuus, lisätä pesutehoa sekä samalla parantaakustannustehokkuutta.

Ratkaisuksi löydettiin pesurobotti, ja sen pesutulos osoittautui hyväksi.

”Koska robotilla voidaan käyttää neljä kertaa suurempaa painetta ja vesimäärää suhteessa pistoolilla suoritettavaan pesuun, pesutulos oli erinomainen.”

Kun pesun lopputulos paranee, se tuottaa myös kustannussäästöjä. Tehokkaampi laite säästää aikaa pesuvaiheessa, ja parempi lopputulos tarkoittaa jatkossa vähempiä pesukertoja.

”Hyvä pesutulos tarkoittaa myös prosessilaitteen parempaa lämmönvaihtokykyä ja se taas tarkoittaa tehokkaampaa tuotantoa”, Mäkelä sanoo.

Erittäin tärkeää on myös se, että robottipesuri ratkoo työturvallisuuden ongelmia.

”Kun laite on asennettu kohteeseen, paikka suojataan ja rajataan, ja sen jälkeen käyttö tapahtuu turvallisen välimatkan päästä kauko-ohjaimella – vaikka tuolissa ergonomisesti istuen”, Mäkelä kuvailee.

Välimatka onkin tarpeen, sillä korkeapainevesi voi leikata käden irti. Siksi kukaan ei saa olla laitteen lähellä esimerkiksi laite- tai letkurikon riskin takia.

Robottipesuri vaatii myös vähän tilaa: se voidaan asentaa perusrakennustelineen putkeen ja sille riittää puolen metrin tila. Tämä mahdollistaa käytön vaikeissa kohteissa, jonne muilla pesumenetelmillä olisi vaikea tai mahdoton iskeä.

Pesuri itsessään on kompaktin kokoinen laite, joka mahtuu ohjausyksikköineen pariin pahvilaatikkoon.

”Toki mukaan tarvitaan korkeapainevesitöihin sopiva vesilähde ja voimantuottoyksikkö, joka voi olla 1 000 tai 3 000 barin korkeapainevesipumppu.”

Robottipesuria voidaan hyödyntää myös muissa töissä. Se soveltuu esimerkiksi siltojen korjausurakoissa pilareiden tai kannen alapuolen vesipiikkaukseen. Laitetta voidaan käyttää myös vaikka voimalaitoskattiloiden tai teollisuuden soodakattiloiden turvalliseen pesuun sekä muihin erikoisiin kohteisiin.

Tutustu L&T teollisuuspalveluihin ja ota yhteyttä!

New call-to-action

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.