Siirry sisältöön

Referenssi

L&T kunnosti Vallilan Konepajalla pilaantuneen maa-alueen

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >L&T kunnosti Vallilan Konepajalla pilaantuneen maa-alueen</span>

L&T kunnosti VR-Yhtymä Oy:n toimeksiannosta Konepajalla pilaantuneen maa-alueen. Maaperän kunnostaminen mahdollisti viihtyisän asuinalueen rakentumisen aluelle.

L&T kunnosti VR-Yhtymä Oy:n toimeksiannosta Vallilan Konepajalla 550 m² pilaantuneen maa-alueen vanhaa ratapihaa. Maata poistettiin yhteensä 5 200 tonnia. Lähes koko alueella oli metallipitoista maata ja lisäksi osalla alueesta maaperässä oli öljyhiilivetyjä, PAH-yhdisteitä sekä kloorattuja alifaattisia hiilivetyjä.

L&T:n kunnostamalle maa-alueelle kaavoitettiin infrastruktuuria, joka palvelee asumista, työskentelyä ja toimintaa Konepajalla. Ulkotilat rakennettiin katu- ja aukiotiloiksi ja maanpäälliselle alueelle syntyi jalankulku- ja pyöräilyreittejä Konepaja-alueen läpi.

Konepajasta toimisto- ja liikekiinteistöiksi sekä asunnoiksi

Vallilan Konepajan alueen pilaantuneen maan kunnostus mahdollisti uusien asuntojen ja liikekiinteistöjen rakentamisen alueelle, joka on historiallisesti arvokas alue Helsingissä lähellä Pasilan asemaa. Alueella on runsaasti suojeltuja rakennuksia ja ympärille on valmistunut viime vuosina runsaasti asuntoja sekä toimisto- ja liikerakennuksia.

Nyt vanhan ratapihan alue on helsingiläisten käytössä ja tunnetaan kauppakeskus Triplasta ja sen laajoista palveluista sekä hyvien kulkuyhteyksien äärellä olevista asunnoista ja toimistoista.

Vanha ratapiha muuntui asumiseen, työskentelyyn ja toimintaan

Kunnostettujen maa-alueiden päälle on turvallista luoda toimiva infrastruktuuri, joka mahdollistaa alueen jatkuvan kehittämisen.

550 m² - L&T kunnosti 550 m² pilaantunutta maata takaisin rakentamiskäyttöön

5 200 tonnia - L&T:n poisti turvallisesti 5 200 tonnia pilaantunutta maata

”Pilaantuneiden maiden kunnostus vaatii aikaa, joten kunnostustyö kannattaa suunnitella ja valmistella hyvissä ajoin ennen kohteen uutta käyttöä. Näin varmistetaan parhaat ratkaisut, onnistunut toteutus ja pysyminen aikataulussa."

- Ari-Pekka Heikkilä, L&T:n ympäristörakentamisen liiketoimintajohtaja

 

Lue lisää joutomaista, jotka L&T on palauttanut takaisin hyötykäyttöön

 

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.