Siirry sisältöön

Referenssi

Kierrätys auttaa Tahkoa kohti vastuullisen matkailun edelläkävijyyttä

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Kierrätys auttaa Tahkoa kohti vastuullisen matkailun edelläkävijyyttä</span>

L&T tukee Tahkon alueen taivalta ympäristöystävälliseksi matkailukohteeksi. Käytössä on L&T:n kokemus ja kiertotalouden digityökalut.

Tahkon alue Nilsiässä, Pohjois-Savossa tunnetaan komeista laskettelurinteistään, mutta viime vuosina se on ollut yhä enemmän myös ympärivuotinen matkailukohde aktiivisille ihmisille. Kasvavat asiakasmäärät vaativat lisää tekoja ympäristönkin hyväksi.

L&T aloitti vuoden alusta laajan yhteistyön alueella toimivan Tahko Chaletin kanssa. Yritys haluaa olla modernin kiertotalouden suunnannäyttäjä, ja siksi sen kierrättämistä ja jätehuoltoa lähdettiin kehittämään kokonaisuutena. ”Kierrätys liittyy oleellisesti matkailun vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen. Ne ovat tämän päivän vaatimuksia, joiden pitää olla kunnossa”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Heppu Pentti .

Vastuullisuudella on merkitystä, kun matkailijat tekevät lomakohdevalintojaan. Ympäristöarvojen korostaminen on ollut tärkein lähtökohta yhteistyölle. Palautetta vastuullisuusasioista tulee yksittäisiltä matkailijoilta, ja monet isot matkanjärjestäjätkin edellyttävät jonkinlaista ympäristösertifikaattia. ”Nykyään myös lapset ja nuoret päättävät, mihin olisi perheen kanssa kiva lähteä, ja nämä asiat ovat tärkeitä heille ja heidän tulevaisuudelleen.”

Tahko Chalet on perheyritys, johon kuuluu muun muassa Piazza-viihdekeskus, karaokebaari Vintti, ravintola Mosquito & Kotipizza sekä hotelli ja tilausravintola Ukko. Golden Resortissa on puolestaan huvila-alue sekä tilausravintola, joka toimii kesäisin golfkentän ravintolana.

LT PNT Active Tahko07

Digityökalut tekevät seurannasta helppoa

Tahko Chaletilla on tehty toki työtä vastuullisuuden eteen ennenkin. Yritys on sitoutunut muun muassa energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Sillä on siivouksessa käytössä ekologiset tuotteet ja menetelmät, ja Golden Resortille on myönnetty Green Key -ympäristömerkki.

Tuore sopimus L&T:n kanssa sisältää jätehuollon kokonaisuuden ja viemärihuoltopalvelut. Mukana ovat myös L&T:n digitaaliset kiertotalouden työkalut. ”Asiakkaalta ei kulu aikaa soitteluun, kun he käyttävät tilauksissa sähköistä Oma L&T -kanavaa ”, kertoo L&T:n myyntipäällikkö Matias Muurikoski .

Ympäristönetin kautta asiakas voi puolestaan seurata reaaliaikaisesti jätteiden määrää ja johtaa jätehuoltoa kustannustehokkaasti. L&T tekee jatkuvasti töitä jätehuollon päästöjen minimoimiseksi muun muassa ajoreittien optimoinnilla ja modernilla kalustolla. Tahkolla on käytössä myös Hiilineutraali jätehuolto –palvelu, jonka avulla jäljelle jäävät jätehuollon päästöt kompensoidaan sertifioiduilla metsityshankkeilla.

Selkeillä ohjeilla nopeita tuloksia

Kierrätyksen tärkein lenkki on ketjun alkupää eli yksittäiset matkailijat. Heille kierrätyksen on oltava mahdollisimman helppoa:

  1. Chaletin asunnoista kerätään erikseen kaikki jakeet biojätettä ja metallia myöten.
  2. Jäteastioita on aiempaa enemmän ja niissä on selkeä ohjeistus. Viimeisimpänä erilliskeräys aloitettiin yritysten muovipakkausten osalta.
  3. Astioiden yhteydessä on selkeät opasteet, ja ne ovat kolmella kielellä eli suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.
  4. L&T operoi Tahkolla useammalla autolla, joista osa on kaksilokeroautoja. Kaksilokeroautoilla tyhjennetään useampia jätejakeita samalla kierroksella tehokkaasti ja mahdollisimman vähillä päästöillä.
  5. Jätehuolto toteutetaan Tahkolla päästöttömästi Hiilineutraali jätehuolto –palvelun ansiosta.
  6. Tahkolla on käytössä myös L&T:n digityökalut Oma L&T ja Ympäristönetti.

Tahkolla kunnianhimoisia ympäristötavoitteita

Tahko Chaletin Heppu Pentti on innokas kiertotalouden puolestapuhuja.

”Olen elänyt sitäkin aikaa, kun muun muassa veneillessä kaikki oli jätteiden suhteen vähän huolettomampaa. Se, mikä oli silloin hyväksyttävää, ei ole sitä enää”, hän sanoo.

”Ei maapallo kestä, jos jokainen meistä ei mieti, mitä tekee. Meidän on pakko huolehtia tulevia sukupolvia varten, että maapallo pysyy kunnossa. Ne muovijätemäärät, mitä näkee esimerkiksi etelän paratiisien luonnossa, ei vaan oikein kohtaa omaa ajattelua.”

Tahko Chalet haluaa olla edelläkävijä, ja koko Tahkon alue yrityksineen on mukana Sustainable Travel Finland -ohjelmassa, joka edistää vastuullista matkailua. Tavoitteena on saavuttaa Sustainable Travel Finland -merkki 2024 mennessä.

”Vastuullisuusajattelu on syytä olla kaikilla matkailukeskuksilla tärkeiden asioiden listojen kärkipäässä.”

"L&T:n vahvuus on määrätietoinen ja kattava ote vastuullisuuteen sekä eteenpäin katsova meininki."

- Heppu Pentti, Tahko Chaletin hallituksen puheenjohtaja

Tutustu kierrätys- ja jätehuoltopalveluihimme

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.