Siirry sisältöön

Referenssi

Kuopiolainen satama pysyy siistinä hyvin suunnitellun jätehuollon avulla

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Kuopiolainen satama pysyy siistinä hyvin suunnitellun jätehuollon avulla</span>

Kuopion Pursiseuran kotisatama sijaitsee Kallaveden äärellä Kuopion itäpuolella Pirttiniemessä, jossa sijaitsee n. 300 venepaikkaa pursiseuran jäsenten veneille sekä joitain vierasvenepaikkoja. Satamassa on myös muutamia koulutustiloja pursiseuran jäsenistölle.

Vastuullisuus on erittäin tärkeässä roolissa Kuopion Pursiseurassa.

- Päivittäessämme seuran ympäristöohjetta halusimme lähteä selvittämään, miten erilaisia satamassa syntyviä jätteitä kannattaa kerätä ja mihin niitä saa vietyä eteenpäin, kertoo pääsihteeri Jani Kelo Kuopion Pursiseurasta.

L&T otti kopin Pirttiniemen sataman jätehuollosta ja lähti yhdessä Kuopion aktiivien kanssa ensin kartoittamaan tilannetta. Nyt L&T on huolehtinut pursiseuran jätepisteestä jo muutaman vuoden ajan.

Pirttiniemi 6_muokattu

Viestintä avainasemassa sataman jätehuollossa

Kuopion pursiseurassa on huomattu, että kierrätyksestä viestiminen on erittäin tärkeää ja sitä tulee tehdä säännöllisesti, jotta jätehuolto toimii arjessa ja toiminta on vastuullista. Tämän vuoksi seura päivittää säännöllisesti ympäristöohjettaan. Ympäristöohje sisältää käytännön ohjeita jäsenille, kuinka jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa puhtaan vesiympäristön säilyttämiseen. Seura päivitti ympäristöohjettaan viimeksi tänä keväänä.

- Vastuullisuus tarkoittaa myös jatkuvaa viestintää veneilijöille, painottaa Kelo.

Satamassa on järjestetty erilliskeräys tavallisimmille jätteille, esimerkiksi seka- ja biojätteelle, muoville ja lasille. Lisäksi satamassa syntyy vaarallista jätettä erityisesti veneiden kevät- ja syyshuoltojen aikaan. Vaarallisista jätteistä veneilijöiltä kerätään jäteöljyjä, käyttämätöntä polttoainetta, glykolia, öljyistä pilssivettä sekä öljyisiä kiinteitä jätteitä. Näille jokaiselle jätteelle on järjestetty oma keräysastia, jotta vaaralliset jätteet eivät pääse sekoittumaan ja siten päätyvät oikein kierrätetyksi.

- Aluksi oli haastavaa löytää juuri meidän tarpeisiin sopivat tyhjennysrytmit, mutta nyt jätehuolto toimii jo hyvin. Veneilijöiltä olemme saaneet kiittävää palautetta jätehuollon järjestämisestä, Kelo nyökkää.

"Hienoa miten Kuopion Pursiseuralla on paneuduttu sataman jätehuoltoon ja mietitty kierrätystä niin käyttäjien kuin luonnon kannalta. Meiltä L&T:ltä lötyy ratkaisut monenlaiseen satamaan ja autamme mielellämme seuroja sataman koosta riippumatta."

Jussi Vikkilä | Ratkaisumyyjä | Lassila & Tikanoja

Tutustu L&T:n satamille tarjoamiin jätehuoltopalveluihin

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.