Siirry sisältöön

Uratarina

Tomi kasvoi graduntekijästä kehityspäälliköksi

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Tomi kasvoi graduntekijästä kehityspäälliköksi</span>

Ympäristöpalveluiden kehityspäällikkö Tomi Mankinen hyppäsi L&T:n kelkkaan jo opiskelijana ja trubaduureilee vapaa-aikanaan ukulelellä. Työssään Tomi ajattelee aina asiat uudesta näkökulmasta ja tekee päivittäin yhteistyötä yhteistyötä niin tuotannon, myynnin, asiakaspalvelun, talouden kuin liiketoiminnan kehityksenkin ihmisten kanssa.

 

Miten päädyit L&T:lle töihin?

Matkani L&T:lle on hieman erilainen kuin tyypillisesti. Ensimmäisen kerran olin kosketuksissa L&T:n kanssa keväällä 2016 kun voitin CEO For a Day (Toimitusjohtaja päiväksi) kilpailun ja pääsin viettämään päivän Lassila & Tikanojan silloisen toimitusjohtajan Pekka Ojanpään kanssa. Saman päivän aikana keskustelimme, että missä vaiheessa opintoni ovat. Minulla sattui olemaan gradutyö seuraavaksi opinnoissa edessä, joten päädyin tekemään graduani L&T:n ympäristöpalveluille missä nykyinen esihenkilöni ohjasi graduni. Gradun valmistumisen jälkeen minulle avautui heti mahdollisuus saada työpaikka Ympäristöpalveluilta.

Mitä uutta olet tuonut L&T:lle?

Olen mielestäni pystynyt yhdistämään meidän Ympäristöpalveluiden datavarannot ja liiketoimintaymmärryksen yhdeksi kokonaisuudeksi, jossa keräämäämme tietoa hyödynnetään tehokkaammin kuin aikaisemmin. Tämän avulla olen toivottavasti pystynyt auttamaan Ympalaisia hinnoittelun, kannattavuuden, tehokkuuden, kustannusten ja Enwis-järjestelmän ymmärtämisessä.

Mitä olet oppinut viimeisen kuukauden aikana?

Työaikaseurannan saldon saa vedettyä 118 tuntia pakkaselle, kun leimaa lomansa väärin.

Mikä on ollut ylpein hetkesi tähän mennessä?

Esitin neljännellä luokalla koulumme kevätjuhlassa Kalevala-näytelmässä Väinämöistä. Suoritus meni täydellisesti ja sain raikuvat aplodit koko yleisöltä!

Minkä neuvon antaisit potentiaalisille työnhakijoille L&T:lle?

Syö terveellisesti, nuku riittävästi ja liiku säännöllisesti. Mielestäni työssä L&T:llä yhdistyy useita hyödyllisiä asioita. L&T:n koko tarjoaa riittävästi rajoja ja rakkautta, mutta organisaatio on silti matala ja paikallinen. Päätökset tehdään lähellä ja avun saaminen on helppoa. Lisäksi työn jäljen huomaa konkreettisesti ja sen merkitystä ei tarvitse selitellä.

Miten itse toteutat kiertotaloutta?

Asun kerrostalo kaksiossa, jonka pienessä keittiössä lajittelu on usein hankalaa. Onneksi työni kautta olen oppinut hyödyntämään pienetkin kierrätystilat hyvin. Käytän säännöllisesti kangaskassia ruokakaupassa, vien vanhoja käyttökelpoisia vaatteita vaatekeräykseen sekä tyhjiä pulloja pullon palautukseen. Lisäksi syön yhä enemmän kasviksia osana ruokavaliotani.

Mitä Googletit viimeksi?

Viimeksi Google Mapsin kautta koitin selvittää, että kuinka pääsen helpoiten tästä Valimosta Ruoholahteen.

Kuinka työkaverisi kuvailisivat sinua?

Työkaverini sanoisivat minun varmaan olevan ahkera. Olen usein viimeisimpien joukossa alkuillasta toimistolla. Minua saatettaisiin sanoa myös analyyttiseksi ja laskennalliseksi. Ajattelen usein asiat hieman eri tavalla kuin muut, ja tarjoan ehkä hieman outoja vastauksia tavallisiinkin kysymyksiin. Minun sanottaisiin myös varmaan olevan todella tarkka siitä missä syödään lounasta minäkin päivään.

Katso videolta millä ruoalla Tomi uskoisi selviytyvän loppuelämänsä ja minkä Apulannan kappaleen hän taitaa ukulelellä:

Tarina on julkaistu 1.2.2019.

Katso myös