Siirry sisältöön

Uratarina

Tuoteomistaja kokoaa liiketoiminnan ja tekniikan osaajat yhteen

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Tuoteomistaja kokoaa liiketoiminnan ja tekniikan osaajat yhteen</span>

Juha-Lasse ”Juska” Latikka työskentelee L&T:n Ympäristöpalveluissa tuoteomistajana. Työssään Juska tapaa usein asiakkaita ja viestii vastaamiensa digitaalisen asioinnin ratkaisujen kehityksestä talon sisäisille sidosryhmille. Päivittäisten työkaverien kirjo on laaja aina IT-osaston teknisistä ihmisistä asiakasrajanpintaa hoitaviin myyjiin. Juskan koulutus on kaupallinen, mutta sisäinen nörtti on vetänyt lähemmäksi IT-hommia.

 

Miksi tulit L&T:lle töihin?

Minulle tarjottiin haastetta lähteä digitalisoimaan tällaista hyvinkin perinteistä alaa, ja koin että alkuvaiheessa mukaan lähtemällä pääsen vaikuttamaan hyvinkin paljon työni sisältöön. Selvittelin myös ahkerasti minkälaisia ihmisiä itseäni aiemmin oli siirtynyt L&T:lle töihin ja sain kuvan, että ovat onnistuneet rekrytoimaan osaavaa jengiä.

Mitä uutta olet tuonut L&T:lle?

Olen aiemmissa työpaikoissani toiminut erilaisten tuotekehitystiimien ja organisaatioiden kanssa, ja tätä osaamista olen nyt saanut viedä myös L&T:lle. Olen tuonut systemaattisuutta, tavoitteellisuutta ja asiakaslähtöisyyttä tuotekehitykseen. Osaan myös selittää teknisiä asioita business ihmisille, ja business asioita teknisille ihmisille.

Mitä olet oppinut viimeisen kuukauden aikana?

Tikanpesän (L&T:n pääkönttorin) nimeäminen Latikanpesäksi vie oletettua enemmän aikaa.

Mikä on ollut ylpein hetkesi tähän mennessä?

Kun pilotoimme kokonaan uutta palvelua jonka sisällöstä vastaan, sain useammalta asiakkaalta hyvää palautetta palvelun sisällöstä. Asiakkaan kommentti ”Ei teidän tyyliset firmat voi tehdä mitään noin hienoa” on jäänyt erityisesti mieleen.

Minkä neuvon antaisit potentiaalisille työnhakijoille L&T:lle?

Meillä tarvitaan myös meitä alan ulkopuolelta tulevia työntekijöitä. Enemmän kuin usein, tietty ulkopuolisuus ja uusi näkökulma on itseasiassa etu. Tuotekehitystehtävissä meidän tekeminen on lähes poikkeuksetta ketterämpää kuin monessa isossa ja ketteräksi profiloituneessa suomalaisessa yrityksessä.

Miten itse toteutat kiertotaloutta?

Käytän tietoisesti julkista liikennettä ja yhteiskäyttöautoja. Juon jokaisen kymmenestä päivittäisestä kahvistani samasta kupista.

Katso videolta miten Juskan petankki harrastus sai alkunsa Tanskassa ja mitä hän googletti viimeksi:

 

Digimanageri Juska lähti L&T:ltä kohti uusia haasteita tammikuussa 2022, sillä hänen vastuulleen kuulunut  jätehuollon asiointipalvelu, Oma L&T, oli saavuttanut tavoitetasonsa sekä käyttäjämäärissä että kokemuksissa. Juskan aloittamaa, erinomaista työtä jatkaa L&T:n ympäristöpalveluissa uuden Digital Leadin luotsaama asiantuntijatiimi.

Katso myös