Siirry sisältöön

Vinkki

Kiertotalouden haasteita ratkottiin asiakashackathonissa: voittajaksi nousi Ramirent Group

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Kiertotalouden haasteita ratkottiin asiakashackathonissa: voittajaksi nousi Ramirent Group</span>

Marraskuun lopulla järjestettiin Helsingissä L&T Ympäristöpalveluiden ensimmäinen asiakashackathon. Hackathonissa mukana oli neljä L&T:n jätehuollon ja kierrätyksen asiakasta ratkomassa yritysten kiertotaloushaasteita yhdessä L&T:n asiantuntijoiden kanssa. Päivän päätteeksi voittoon nousi Ramirent-tiimin kehitysidea muovisten telinepeitteiden kierrättämiseen.

SRV, Ramirent, Raisio ja Posti osallistuivat L&T:n asiakashackathoniin, jossa pureuduttiin yritysten omassa toiminnassa tunnistettuihin haasteisiin ja mahdollisuuksiin kiertotalouden toteuttamiseksi. Päivän aikana pureksittiin yhdessä L&T:n asiantuntijoiden kanssa kiertotalouden mahdollisuuksia ja ideoitiin luovia ratkaisuja tunnistettuihin haasteisiin.

Hackathon-päivän suunnittelusta ja läpiviennistä vastasi L&T:n kaupallisen kehityksen tiimin Heikki Soininen, Eevi Vaahto ja Milla Mantere.

- Oli h ienoa nähdä, että hackathonin asiakasyrityksissä rima oli korkealla kiertotalouden osalta. Mukana oli neljä hyvin erilaista yritystä, joita kuitenkin yhdistää halu toimia vastuullisesti ja hyödyntää materiaali tehokkaasti nimenomaan materiaalina, sanoo L&T:n kaupallisen kehityksen vetäjä Heikki Soininen.

Image (2)

Ideasta toimivaan ja toteutuskelpoiseen konseptiin

Päivän aikana etsittiin ratkaisuja yritysten haasteisiin yhdessä L&T:n asiantuntijoiden kanssa. Tiimeissä oli sekä asiakasyrityksen että L&T:n edustajia. Tapahtumassa ratkottiin tuotannon sivuvirtojen hyödyntämistä, erityisen ahtaiden rakennustyömaiden lajitteluhaastetta, muovisten telinepeitteiden elinkaaren pidentämistä sekä puujätteen lajittelun tehostamista.

Hackathon-henkeen kuuluen jokainen ryhmä pitchasi päivän aikana tuottamansa konseptin. Konseptit arvioitiin L&T:n ja asiakasyritysten päättäjien muodostaman raadin toimesta. Jokainen tiimi oli saanut kehitettyä varsin toteuttamiskelpoisia ja konkreettisia kiertotalouden ratkaisuita. Raati valitsi voittajaksi lopulta Ramirentin, jonka tiimi oli rakentanut ratkaisuja muovista valmistettujen telinepeitteiden jatkohyödyntämiseen ja kierrättämiseen. Onnea vielä koko tiimille!

- Hackathon on hyvä tapa kerätä eri alojen asiantuntijat yhteen ja pysähtyä juuri tietyn teeman ympärille. Autamme mielellämme asiakkaitamme uudistumaan ja kehittymään. Uskon että tulemme järjestämään myös jatkossa vastaavantyyppisiä tapahtumia L&T:n asiakkaille, seniori liiketoimintamuotoilija Eevi Vaahto vinkkaa.

Ideoista jatketaan keskusteluja yhdessä asiakkaiden kanssa, sillä niiden koettiin aidosti tukevan kiertotalouden edistämistä.

Kiitos vielä asiakasyrityksille ja kaikille hackathonissa mukana olleille.

Kiertotaloushaasteita ratkottiin Lassila Tikanojan asiakashackathonissa 30.11.2023

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.