Siirry sisältöön

Vinkki

Yrityksen jätehuollon järjestäminen onnistuu nyt helposti verkossa

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Yrityksen jätehuollon järjestäminen onnistuu nyt helposti verkossa</span>

Toimiva jätehuolto on tärkeä osa jokaisen yrityksen arkea. Nyt yritysten ja yhteisöjen on huomioitava uudistuneen jätelain velvoitteet, jotka koskevat lajittelua, erilliskeräystä ja raportointia. Jätehuollon järjestäminen hoituu näppärästi uudessa verkkopalvelussamme, jossa voit valita yrityksellesi vastuullisen tavan jätteen kierrätykselle.

Uudistuneen jätelain tavoitteena on edistää kiertotaloutta ja lisätä kierrätystä Suomessa. Lakimuutos vaikuttaa yritysten toimintaan siten, että jätteet täytyy lajitella aiempaa tarkemmin 1.7.2022 alkaen. Muutokset koskevat etenkin pieniä yrityksiä, joilla jätettä kertyy kohtuullisesti. Esimerkiksi jos viikon aikana biojätettä syntyy yli 10 kiloa, muovipakkauksia yli 5 kiloa ja metallia yli 2 kiloa, jätteet on kerättävä erikseen.

Lassila & Tikanojan Head of Business Design Heikki Soininen toteaa, että jätelailla ohjataan lajittelemaan jätteet asianmukaisesti, kun erityyppistä jätettä syntyy yrityksessä systemaattisesti. Jätteen erilliskeräysvelvoite ei liity yrityksen kokoon, vaan sen määrittelee kertyvän jätteen määrä.

Uuden jätelain vaatimuksiin , jotka koskevat kaikkia yrityksiä tai tiettyjä toimialoja, kannattaa tutustua huolella. Autamme yrityksiä laittamaan jätehuollon kuntoon fiksusti ja vastuullisesti”, Soininen tähdentää ja lisää:

”Jätehuollon järjestäminen ei ole välttämättä trendikäs puheenaihe, mutta mietimme jatkuvasti uusia tapoja tehostaa jätteen syntypaikkalajittelua. Uusi verkko-ostamisen palvelumme tarjoaa tähän yrityksille vaivattoman ratkaisun kaikkialla Suomessa.”

West LT--1332

Verkkoasiointi tarjoaa kätevän tavan hoitaa yrityksen jätehuolto

Soinisen mukaan viime vuosina verkko-ostamista ja verkkokauppoja on ryhdytty kehittämään toimialasta riippumatta. Trendin mukaisesti asiakaskäyttäytyminen siirtyy tulevaisuudessa entistä enemmän verkkoon, kun sähköisen asioinnin kysyntä lisääntyy.

”Yrityksissä päätöksiä tekevät ihmiset, ja he ovat tottuneet kuluttajina tiettyyn toimintamalliin verkko-ostamisessa. Tämä luo painetta myös B2B-puolelle”, Soininen näkee.

Lassila & Tikanojanuusi jätehuollon verkkopalveluvastaa yritysasiakkaiden käyttäytymisen muutokseen ja palvelee monimuotoista asiakaskuntaa. Vaikka puhelimessa asiointi onnistuu edelleen tuttuun tapaan, verkkopalvelu tuo tarjontaan yhden ostokanavan lisää.

”Nyt jätehuollon verkko-ostamista helpottaa etenkin se, että palvelu on käytössä ajasta ja paikasta riippumatta. Tarvittavat esitiedot voi täyttää muutamassa minuutissa ja juuri silloin kuin itselle sopii. Näin jätehuollon järjestäminen yritykselle onnistuu varsin nopeasti.”

Palvelu vastaa kahteen olennaiseen kysymykseen: Minkälaista jätettä juuri meidän yrityksessämme syntyy? Minkälaisia jäteastioita tarvitsemme? Havainnollisuuden vuoksi palvelussa näytetään astioiden kuvat, jotta asiakas tietää, mitä hän on tilaamassa.

Jätehuolto - Lassila & Tikanoja

Valmiit suositukset helpottavat yrityksen jätehuollon järjestämistäUudessa palvelussa jätehuollon järjestäminen perustuu Lassila & Tikanojan vuosien varrella keräämään dataan. Kun asiakas syöttää palveluun yrityksensä postinumeron, toimialan ja kokoluokan, palvelu osaa ehdottaa suosituksia parhaista jätteenkeräystavoista.

”Ehdotus on toki suuntaa antava ja yritys voi tarvittaessa muokata automaattista suositusta. Jokainen yritys on erilainen, ja sen erityispiirteet, tarpeet ja sijainti vaikuttavat jätehuollon järjestämiseen”, Soininen huomauttaa.

Koska jätehuolto voi tuntua joskus monimutkaiselta kokonaisuudelta, mahdollisimman tarkasti räätälöity suositus helpottaa ja nopeuttaa yritysasiakkaan päätöksentekoa. Datan älykäs hyödyntäminen auttaa ratkaisemaan yrityksen kuin yrityksen jokapäiväisiä jätehuollon haasteita.

”Suositukset ovat tärkeässä osassa, kun ohjaamme yrityksiä lajittelemaan jätteet oikeaoppisesti ja täyttämään samalla uuden jätelain vaatimukset. Siksi palvelu ei esimerkiksi ehdota pelkästään poltettavaa sekajätettä, jonka tuottaminen on myös kalliimpaa kuin kierrätys.”

Suositusten lisäksi palvelu tarjoaa mahdollisuuden tehdä hiilineutraalin jätehuoltosopimuksen. Tällöin yrityksen jätehuollosta aiheutuva hiilijalanjälki lasketaan ja mitattu päästömäärä kompensoidaan sertifioitujen metsityshankkeiden avulla.

Hiilineutraali jätehuolto on osoitus vastuullisesta liiketoiminnasta, ja uudessa palvelussamme sen voi ottaa helposti käyttöön.”

5 syytä, miksi jätehuollon järjestäminen kannattaa hoitaa L&T:n verkkopalvelussa1. Saat helposti ja nopeasti vastauksen siihen, miten yrityksesi jätehuolto on fiksuinta järjestää. Esitietojen täyttämiseen kuuluu vain muutama minuutti.
2. Jätehuollon verkko-ostamisen palvelu on intuitiivinen ja yksinkertainen käyttää. Näet havainnollistavien kuvien avulla, millaiset jätteenkeräysastiat soveltuvat tarpeisiisi.
3. Saat yrityksellesi räätälöityjä ehdotuksia jätehuollon järjestämisestä. Tarvittaessa voit myös muuttaa automaattisia ehdotuksia.
4. Dataan pohjautuvat suositukset auttavat yritystäsi lajittelemaan jätteet oikein. Suositukset auttavat yritystäsi täyttämään uuden jätelain vaatimukset.
5. Verkkopalvelussamme voit tehdä kätevästi myös hiilineutraalin jätehuoltosopimuksen. Näin osoitat, että yrityksesi huomioi vastuullisuuden liiketoiminnassaan.

Jätehuollon järjestäminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Kartoita tarpeesi ja tilaa meiltä vastuullinen jätehuolto yrityksellesi.

Tilaa jätehuolto 5 minuutissa 

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.