Siirry sisältöön

Vinkki

Lassila & Tikanojalta tehokkaita uutuuksia viemärien huoltoon

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Lassila & Tikanojalta tehokkaita uutuuksia viemärien huoltoon</span>

Jätevesi- ja hulevesilinjojen tarkistuskaivojen tutkiminen on perinteisesti hoidettu siten, että kaivossa on käynyt kuntotutkija mittaamassa lähtevät ja tulevat putkikoot sekä tarkistanut kaivon kunnon.

Uudella tutkimuslaitteella kaivot voidaan tarkastaa ylhäältä käsin automaattisesti ja kattavasti.

”CleverScan-laite lasketaan napinpainalluksella kaivon pohjalle ja ylös. Laitteessa on neljä HD-kameraa, jotka ottavat still-kuvia ja muodostavat kaivosta kauttaaltaan yhtenäisen kuvan. Lisäksi laitteessa on HD-tasoinen live-kamera suoraan eteenpäin, jolla voidaan havaita esimerkiksi vuodot”, kertoo kehityspäällikkö Samuli Hautanen L&T:ltä.

Saadusta materiaalista kootaan tarkka raportti kaivon kunnosta sekä tiedot materiaalista, putkien koosta sekä suunnista.

”Laitteen tarjoama hyöty on ehdottomasti sen tarkkuus ja nopeus sekä raportin kattavuus.”

Suutinkamera näkee pesutuloksen reaaliaikaisestiMyös viemärien pesuun on kehitetty tehokas uutuuslaite, suutinkamera. Se on nimensä mukaisesti suutin, joka on varustettu kameralla.

”Laitteen ehdoton etu on, että linjan pesijä tietää koko ajan paremmin, mitä tekee. Hän näkee aluksi, kuinka likainen viemäri on ja pestessään näkee koko ajan, tuleeko tarpeeksi puhdasta vai pitääkö joku kohta pestä vielä uudelleen”, Hautanen sanoo.

Näin työ saadaan toteutettua nopeammin, lopputulos on parempi ja samalla vaivalla kertyy enemmän pestyjä metrejä. Laite säästää aikaa, vettä ja polttoainetta – eli rahaa.
Perinteisessä tavassa viemäreitä pestään tarkistuskaivoilta käsin lähinnä kokemuksen ja näppituntuman mukaan.

”Viemärilinjaan ei nähdä sisälle, ainut tapa arvioida puhdistuksen edistymistä on kuunnella pesun ääntä ja tarkkailla kaivon läpi juoksevaa pesuvettä. Monesti linjaa pestään tarpeettoman paljon tai sinne jää pesun jäljiltä vielä esimerkiksi hiekkaa.”

Lisää tietoa modernin teknologian ja digitalisaation sovelluksista saat ottamalla yhteyttä L&T:n viemärihuollon asiantuntijoihin.

Voit tilata likakaivon tyhjennyksen myös suoraan netistä!

 

 

Tutustu L&T viemärihuollon palveluihin

 

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.