Siirry sisältöön

Vinkki

Sadevesikaivoissa voi piillä tulvariski

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Sadevesikaivoissa voi piillä tulvariski</span>

Kevätsateet ja lumien sulamisvedet kuljettavat sadevesikaivoihin hiekkaa, lehtiä ja roskia. Kaivon tukkeutumista voi ehkäistä huolehtimalla hiekoitushiekkojen poistosta ja putsaamalla sadevesikaivot säännöllisesti.

Sadevesikaivojen pohjalla on yleensä lietepesä, johon kertyy sadeveden mukana kiinteää ainesta. Keväisin riesana ovat talven jäljiltä erityisesti hiekoitushiekat ja niistä irtoava hieno pöly.

Hiekkojen poisto aloitetaan säiden salliessa ja poistot tehdään yleensä ihan viimeistään toukokuun puoliväliin mennessä. Hiekoitushiekkojen poistaminen parantaa ilmanlaatua ja ulkoalueiden viihtyisyyttä, mutta se auttaa myös vähentämään sadevesikaivoihin päätyvän aineksen määrää.

Sadevesikaivon tyhjennys onkin kätevää toteuttaa hiekkojen poiston yhteydessä. Kun alueen tyhjentää esimerkiksi autoista hiekkojen poiston ajaksi, ovat kaivot näkyvillä ja helposti huollettavissa samalla kertaa.

Tyhjennä kaivo kerran vuodessa

Määräykset edellyttävät, että kiinteistönomistajat huolehtivat kiinteistöjensä viemäreiden toimivuudesta. Tukokset voivat aiheuttaa pihalla tulvia ja pahimmassa tapauksessa putkirikon tai kosteusvaurioita rakennuksille.

Sadevesikaivo on suositeltavaa tyhjentää vähintään kerran vuodessa, mutta paikoissa, joissa hiekoittaminen on talvisin runsasta tai jos alueella muuten kerääntyy sadevesikaivoihin runsaasti lietettä, voi tyhjennys olla tarpeen parikin kertaa vuoden aikana.

Sadevesikaivot tyhjennetään imuautolla, jolloin kaivosta poistetaan hiekka ja muu jäte, joka kuljetetaan asianmukaiseen jatkokäsittelyyn. Lisäksi sadevesilinjat voidaan pestä painevedellä ja kuvata tarpeen mukaan viemäreiden kunnon tarkistamiseksi.

Katso täältä palvelumme sadevesikaivojen tyhjennyksiin.

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.