Siirry sisältöön

Vinkki

Kasvata kierrätysastetta datan avulla

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Kasvata kierrätysastetta datan avulla</span>

Ympäristönetti-palvelun ilmaisversiosta L&T:n jätehuollon yritysasiakkaat saavat kätevästi jäteraportin ja valikoidut avainluvut yrityksen jätehuollosta. Palvelun täysversio auttaa asiakkaita laajemmin jätehuollon johtamisessa ja kehittämisessä. Nyt täysversiossa pääsee sukeltamaan jätehuollon dataan taas entistäkin syvemmälle uusien toiminnallisuuksien myötä.

Kaikki L&T:n jätehuollon yritysasiakkaat ovat päässeet lokakuusta 2021 lähtien hyödyntämään suositun Ympäristönetti-palvelun ilmaisversiota, josta voi muun muassa maksutta ladata yrityksen jätekirjanpidon muutamalla klikkauksella. Ympäristönetissä onkin ollut tammikuun puolivälin jälkeen ennätyksellisen paljon liikennettä, sillä yleensä juuri tähän aikaan vuotta tarvitaan edellisen vuoden jäteraportteja. Jätteistä on pidettävä kirjaa esimerkiksi silloin, kun yritys tuottaa vuodessa yli 100 tonnia jätettä, toiminnasta syntyy vaarallista jätettä tai jos toiminta on ympäristöluvanvaraista.

- Palvelun ilmaisversiolla pääsee hyvin alkuun, täysversiossa saa yksityiskohtaisen näkymän oman yrityksensä jätehuollon lukemiin sekä ympäristövaikutuksiin. Ympäristönetin täysversion voi halutessaan tilata näppärästi suoraan ilmaisversion kautta, liiketoimintapäällikkö Asmo Halinen vinkkaa.

Uutta Ympäristönetin täysversiossa: toimialakohtaiset vertailuluvut ja entistä eritellympi jätehuollon hiilijalanjälki


Korkea kierrätys- ja hyötykäyttöaste kertovat tunnetusti siitä, kuinka iso osa yrityksessä syntyneestä jätteestä saadaan käytettyä uudelleen materiaalina tai hyödynnettyä energiantuotannossa. Mutta millaisiin lukemiin yritys voi olla omalla toimialallaan tyytyväinen?

Ympäristönetin täysversiossa voi nyt verrata omia lukemia L&T:n asiakkaiden keskiarvolukemiin toimialakohtaisesti. Valittavissa on viisi eri toimialaa: kauppa, kiinteistö, julkinen ala, rakennusala ja teollisuus. Keskiarvolukemat auttavat siis hahmottamaan, miten lukemat sijoittuvat muihin L&T:n asiakkaisiin nähden.

Vertaa yrityksesi jätehuollon lukuja toimialan keskiarvoihin Ympäristönetissä

- Aiemmin Ympäristönetissä on voinut seurata vain oman yrityksen lukuja ja kehitystä, joten vertailuarvojen tuominen auttaa asiakkaitamme tavoitteiden asettamisessa ja oman toimintansa kehittämisessä. Vertailun mahdollisuutta on kovasti toivottu asiakkaidemme puolesta, ja olemme tosi iloisia, että olemme saaneet nyt tämänkin toiminnallisuuden tuotua Ympäristönetin täysversion käyttäjille, tuotespesialisti Emmi Hämäläinen sanoo.

Myös yrityksen jätehuollon hiilijalanjälki entistä eritellymmin

L&T:llä jätehuollon hiilijalanjäljen laskennassa on aina huomioitu jätteen keräyksestä ja kuljetuksesta sekä jätteiden käsittelystä syntyneet päästöt. Nyt Ympäristönetissä Hiilijalanjälki-avainlukua klikkaamalla voi tarkastella myös itse, mikä on kuljetuksen ja käsittelyn osuus hiilijalanjäljen muodostumisessa.

- Omia raporttikoosteita luomalla asiakkaillamme on nyt siis mahdollisuus myös selvittää tarkemmin esimerkiksi yksittäisen jätejakeen jätteen käsittelystä syntyvä hiilijalanjälki, Emmi Hämäläinen muistuttaa.

Kirjaudu Ympäristönettiin

Ympäristönettiin kätevästi Oma L&T -asiointipalvelun kautta

Pääset Ympäristönettiin valitsemalla Oma L&T:ssä oikean yläkulman valikosta Ympäristönetin. Jos et käytä vielä jätehuollon digipalveluitamme, voit pyytää käyttäjätunnusten aktivoimista tämän lomakkeen kautta.

Etkö ole vielä asiakkaamme? Tutustu jätehuollon ja kierrätyksen palveluihimme täällä .

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.