Siirry sisältöön

Vinkki

Vaaralliset jätteet kannattaa ostaa osana jätehuollon kokonaisuutta

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Vaaralliset jätteet kannattaa ostaa osana jätehuollon kokonaisuutta</span>

Vaaralliset jätteet on jätteiden erikoislaji, joka vaatii erikoisosaamista käsittelystä, varastoinnista, kuljetuksista ja laista. Sitä ei kuitenkaan välttämättä kannata hankkia muusta jätehuollosta erillisenä.

Vaarallinen jäte (entiseltä nimeltään ongelmajäte) on ihmiselle tai ympäristölle vaarallista ainetta, jota tulee käsitellä juuri oikealla tavalla. Yritykset eivät välttämättä tiedä, että vaarallista jätettä saa säilöä sen syntypaikalla korkeintaan vuoden. Tiiviimpi tyhjennysväli on monissa tapauksissa järkevämpi ratkaisu.

Vaikka vaaralliset jätteet on erikoisjätettä, sen käsittelyyn ei tarvitse ottaa vain vaarallisiin jätteisiin erikoistunutta yritystä. Jätehuollon voi ostaa myös kokonaisuutena, jossa on vaaralliset jätteet yhtenä osana. Se säästää vaivaa, aikaa ja rahaa.

”Useat yritykset eivät halua ostaa erikseen vaarallisten jätteiden käsittelyä, vaan he haluavat ostaa kokonaisjätehuollon, jonka osana vaaralliset jätteet ovat. He haluavat helpon ja vaivattoman ratkaisun ja me pystymme sen tarjoamaan, koska meiltä saa lähes kaikkien jätelajien keräyksen, käsittelyn ja kierrätyksen”, kertoo L&T:n myyntipäällikkö Jakke Hartikainen.

Työtä tekevät omat kuljettajat, jotka oppivat tuntemaan asiakkaan tilanteen ja vaatimukset.

Keskittäminen kannattaa

L&T:n etuna on se, että se toimii koko maassa. Myös vaarallisia jätteitä noudetaan jatkuvasti kaikkialta Etelä-Suomesta Pohjois-Suomeen ja tarvittaessa Ahvenanmaaltakin kumppaniverkoston avulla.

”Olemme aidosti koko Suomen kattava yritys”, Hartikainen kertoo.

Arki yhden toimijan kanssa on helppoa, sillä L&T:n asiakkailla on usein vain yksi yhteyshenkilö, jonka kautta asioita hoidetaan.

Keskitetty jätehuolto myös alentaa kustannuksia.

”Kokonaisvolyymi ratkaisee. Jos haemme vaaralliset jätteet osana muuta jätehuoltoa, hinta on varmasti alhaisempi kuin jos ainoastaan vaaralliset jätteet haetaan.”

Pyydä tarjous vaarallisten jätteiden kierrätyspalveluista

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.