Siirry sisältöön

Vinkki

Vaaralliset jätteet pitää lähettää käsittelyyn kerran vuodessa

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Vaaralliset jätteet pitää lähettää käsittelyyn kerran vuodessa</span>

Teollisuudessa toimivat yhtiöt eivät välttämättä tiedä, että vaarallisia jätteitä ei saa varastoida tuotantolaitoksessa vuotta pidempään. Vielä tiiviimmällä tyhjennystahdilla saavutetaan monia etuja.

Vaaralliset jätteet ovat osa monen teollisuuslaitoksen prosessia. Käsitteellä tarkoitetaan jätteitä, jotka ovat vaarallisia ihmiselle tai ympäristölle. Vuonna 2015 vaarallisia jätteitä syntyi Tilastokeskuksen mukaan Suomessa yhteensä 2,1 miljoonaa tonnia, josta valtaosa on teollisuuden sivuvirtoja.

Tästä huolimatta yritykset eivät välttämättä tunne vaarallisia jätteitä koskevia määräyksiä.

”Tätä ei välttämättä tiedetä, että jätteet täytyy kuljettaa pois vähintään kerran vuodessa”, kertoo Lassila & Tikanojan myyntipäällikkö Jakke Hartikainen.

”Järkevämpää on tehdä se tarpeen mukaan, mikä yleensä on useammin kuin kerran vuodessa”, Hartikainen jatkaa.

Etuja säännöllisyydestä

Vaarallisen jätteen varastoiminen omalla alueella kasvattaa usein vaivaa ja kustannuksia. Pitkässä säilytyksessä jätteen ominaisuudet voivat muuttua. Tieto vaarallisen jätteen tarkasta sisällöstä voi myös hukkua. Tällöin kustannukset nousevat, kun suurempi joukko jätteitä joudutaan käsittelemään varmuuden vuoksi vaarallisina jätteinä.

Kustannuksia ja omaa vaivaa voi vähentää käyttämällä asiantuntijaa työssä.

”Teemme asiakkaan kanssa aluksi kartoituksen, jossa määritellään asiakkaan tarvitsemat keräysvälineet, suunnitellaan varastoinnit ja kuljetukset”, Hartikainen kertoo L&T:n toimintamallista.

Asiakas voi päättää tehdäänkö vaarallisten jätteiden noudot säännöllisesti vai tilauksen mukaan. L&T:n asiantuntijat antavat suosituksen alkukartoituksen perusteella. Säännöllisessä noudossa siirtoasiakirjat laaditaan sopimuksessa määritellyn mukaisesti, yksittäisissä tilauksissa tilauksen mukaan.

L&T:llä kuljetuksista vastaa yrityksen oma ja erikoistunut henkilökunta.

”Meidän etumme on myös se, että koulutetut kuljettajat voivat ottaa kohteesta myös jätteitä, jotka eivät olleet siirtoasiakirjassa. Ne lisätään tähän asiakirjaan joustavasti noudon yhteydessä.”

Katso myös uusittu Tehdaspalvelut -palvelukokonaisuutemme teollisuusyrityksille !

Pyydä tarjous vaarallisten jätteiden kierrätyspalveluista

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.