Siirry sisältöön

Referenssi

Fredman Group luottaa L&T:n osaamiseen jätehuollossa 

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Fredman Group luottaa L&T:n osaamiseen jätehuollossa </span>

Fredman Group on yhdessä L&T:n kanssa luonut itselleen kokonaisvaltaisen kierrätyssuunnitelman. L&T:n kautta hoituvat käytännössä kaikki konsernin jätehuoltoon sekä kierrätykseen liittyvät asiat. Yhteistyön myötä Fredman Groupin kierrätysprosentti on noussut yli 20%.

Fredman Group muuttui vuonna 2016 konserniksi. Konserniin kuuluu tällä hetkellä kaksi tytäryhtiötä – Fredman Operations Oy ja Fredman Professional Kitchen Oy. Fredman Operations tuottaa tuotteita kuluttajille sekä kotikulinaristeille. Ammattikeittiöille suunnatuista tuotteista vastaa puolestaan Fredman Professional Kitchen.

" Valmistamme kaikenlaisia tuotteita ruoanvalmistukseen, säilytykseen, kuljetukseen sekä keittiön puhdistamiseen. Meillä on tehdas Rauman Lapissa ja pääkonttorimme sijaitsee Espoon Perkkaalla", kertoo Fredman Operationsin HSEQ-ManagerMarju Vroman.

fredman_vroman_169

Kaikki palvelut saman katon alta yhdeltä toimijalta

Ennen L&T:n kanssa tehtävän yhteistyön alkua oli Fredman Groupilla noin kymmenen erillistä jätehuollosta vastaavaa toimijaa. Erillisten toimijoiden tilalle kaivattiin kokonaisvaltaisempaa ja toimivampaa ratkaisua yhdeltä palveluntarjoajalta. Yksi L&T:n valintaan vaikuttaneista seikoista oli Vromanin mukaan juuri kokonaisvaltaisuus.

"Kaikkien palveluiden saaminen saman katon alta helpottaa elämää. Luo tettava kumppani mahdollistaa sen, että omaa aikaa ei tarvitse käyttää jatkuvasti murehtimiseen, vaan hommat hoituvat sopimuksen mukaan", Vroman sanoo.

fredman_kuvituskuva2_169

Kierrätyssuunnitelma ohjaa jätehuoltoa

L&T:n ja Fredman Groupin yhteistyö on tiivistä. Vromanin mukaan Fredman Group haluaa luoda asiakkailleen ympäristöystävällisiä sekä kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja ja vaihtoehtoja. Konserni haluaa myös omalla osaamisellaan olla mukana tekemässä mahdollisimman kestävää yhteiskuntaa.

"Yhdessä L&T:n kanssa meillä on kokonaisvaltainen kierrätyssuunnitelma. Heidän kauttaan kulkee käytännössä kaikki. Käymme vuosittain läpi kaiken meiltä tulevan jätteen ja sen, kuinka sitä voitaisiin hyödyntää mahdollisimman paljon. Kierrätämme paljon ja kierrätysasteemme on yli 95%", Vroman summaa.

"Meillä on käytössämme L&T:n puristimia, paalaimia sekä keräysastioita. He käyvät tyhjentämässä kaikki meidän keräysvälineemme tilausten mukaan. Hankimme heiltä myös koulutuspalveluita ", Vroman jatkaa.

”Jätehuollossa ja kierrätyskumppanuudessa meille on tärkeää vaivattomuus, helppous ja toimivuus”

Yhteistyöllä on ollut monenlaisia vaikutuksia Fredman Groupin toimintaan, tavalliseen arkeen sekä kierrätysasteeseen. Värikoodatut keräysastiat helpottavat ja selkeyttävät työntekijöiden työtä, kun jokainen tietää, mitä mihinkin astiaan laitetaan. Paalaimet taas pidentävät keräysvälejä ja tuovat siten kustannussäästöjä.

"Jätehuollossa ja kierrätyskumppanuudessa meille on tärkeää vaivattomuus, helppous ja toimivuus. Yhteistyö L&T:n kanssa helpottaa meidän jokapäiväistä toimintaamme", Vroman sanoo.

"Menestys on taattu hyvän kumppanin kanssa. Kierrätysasteemme on noussut 20% tämän yhteistyön seurauksena. Aiemmin kaikki jätteet menivät samoihin astioihin, niitä ei eroteltu eikä jatkokäyttöä ajateltu ollenkaan. Eli voimme käsi sydämellä sanoa, että olemme tämän yhteistyön ansiosta nyt paljon ympäristöystävällisempiä", Vroman kuvailee.

"L&T:n sana pitää – mitä on sovittu, se toteutetaan", Vroman kiteyttää.

 

 

TILAA BLOGIMME JA ASIAKASTARINAMME SÄHKÖPOSTIISI

 

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.