Siirry sisältöön

Referenssi

Jätehuollon digipalvelut tehostavat KPY Novapoliksen jätehuoltoa

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Jätehuollon digipalvelut tehostavat KPY Novapoliksen jätehuoltoa</span>

Itäisen Suomen elinkeinoelämän vahva vaikuttaja KPY Novapolis palvelee omia asiakkaitaan huolella ja vastuullisesti. KPY Novapolis tarjoaa yrityksille ja osaajille toimitiloja sekä yhteisöllisyyttä. Jätehuollossa se tekee yhteistyötä L&T:n kanssa.

Kuopion korkeimman toimistorakennuksen 15. kerroksesta aukeaa komeaa savolaista järvi- ja metsäluontoa. Ylimpänä maisemassa komistelee parin kilometrin päässä Puijon torni.

KPY Novapolis Viestikadulla on yksi kolmesta Novapolis-kampuksesta – kaksi on Kuopion Savilahdessa, yksi lentokentän kupeessa Siilinjärvellä. L&T ottaa vastuun kiinteistöjen jätehuollosta sekä tietosuojamateriaalien käsittelystä.

- Vuokrattavaa toimitilaa on noin 100 000 neliötä. Meillä on 200 asiakasyritystä ja -organisaatiota, jotka muodostuvat yhteensä 15 000 avaimenhaltijasta, kertoo operatiivinen johtaja Seppo Eronen .

Vuokralaisina Novapoliksen kiinteistöissä on laaja joukko isoja ja pieniä yrityksiä eri toimialoilta sekä oppilaitoksia ja julkisia toimijoita.

Syitä L&T:n valintaan yhteistyö-kumppaniksi löytyy monia

– Kiertotalouden kehittäminen, hyvät palvelut sekä toimiva raportointi, Eronen luettelee.

– Heillä on nykyaikaiset digiratkaisut ja kanssakäyminen vaikutti vaivattomalle alusta asti, sanoo puolestaan kiinteistökoordinaattori Kaisa Korhonen .

Arjessa KPY Novapolista auttavat L&T:n digipalvelut Ympäristönetti ja Oma L&T. Ympäristönetissä voidaan tarkastella jätejakeiden määriä ja kehitystä sekä jätehuollon kustannuksia reaaliaikaisesti. Oma L&T:n kautta puolestaan onnistuu jätehuollon arjen seuranta ja erilaisten tilausten tekeminen.

– Yritykset ja asiakkaamme vaativat yhä tarkempaa raportointia, johon meillä on työkalut. Esimerkiksi järjestelmistämme saatava jätehuollon mitattu hiilijalanjälki sopii hyvin vastuullisuusraportointiin, kertoo L&T:n Itä-, Keski- ja Länsi-Suomen myyntipäällikkö Matias Muurikoski .

Vastuu korostuu tietosuojamateriaaleissa

Yhteistyön kulmakiviä on L&T:n yhdistelmä isoa toimijaa sekä paikallisuutta. L&T palvelee KPY Novapolista omalla kalustolla ja henkilökunnalla, ja toimipiste on fyysisestikin vain parin kilometrin päässä. Paikallisuudella on merkitystä myös KPY:n kehitys- ja viestintäjohtaja Silja Huhtiniemelle .

– Vastuullisuus ja luotettavuus ovat meille tärkeitä arvoja ja ne korostuvat kumppanivalinnoissamme. Hankkimamme palvelut näkyvät suoraan asiakkaillemme, joten laadulla on olennainen merkitys kilpailukyvyllemme.

Osa palvelukokonaisuutta on tietosuojamateriaalien, niin paperien kuin muiden tallennusvälineiden, kerääminen ja jatkokäsittely – eli tuhoaminen. Novapoliksen tiloissa on tietosuoja-astiat, joiden tyhjennyksestä L&T vastaa turvallisella ja lukitulla kalustolla.

– Palvelun nimessäkin on tietosuoja, joten tuhoaminen hoidetaan siten, että asiakas voi luottaa toimintaan, sanoo L&T:n myyntineuvottelija Jani Happonen , joka vastaa yhteistyön käytännön toteutuksesta.

– Prosessimme on auditoitu, ja olemme todella tarkkoja, ketkä edes pääsevät tietosuojamateriaalia käsitteleviin tiloihin. Paperit menevät silppuavaan puristimeen ja muut materiaalit päätyvät Keravan laitoksellemme tuhottavaksi. Meillä on kokemusta isojenkin arkistojen tuhoamisesta.

LT Novapolis33

Puhelinyhtiöstä jättikonserniksi

Osuuskunta KPY:n matka monialakonserniksi on kestänyt kohta 140 vuotta. Sen juuret ovat vuodessa 1883, jolloin syntyi Kuopio Telefonaktiebolag. Vuonna 1935 yhtiöstä tuli Kuopion Puhelinyhdistys.

Erilaisten vaiheiden jälkeen viimeisistä puhelimiin liittyvistä omistuksista luovuttiin 2010-luvulla ja KPY on keskittynyt omistusyhtiöidensä kehittämiseen ja kasvattamiseen. Vuonna 2019 KPY hankki jo aiemmin osittain omistamansa Technopolis Kuopio Oy:n koko osakekannan ja yhtiö sai nimekseen KPY Novapolis Oy. Nykyään KPY-konserniin kuuluvat myös Enfo Oyj sekä Voimatel Oy.

– Olemme Itä-Suomen suurimpia yrityksiä ja Novapolis on merkittävä osa toimintaamme. Sen kautta haluamme luoda elinvoimaa ja kasvukykyistä ekosysteemiä, kertoo Huhtiniemi.

Novapoliksen yläkerroksista on hyvät näkymät Savilahden kehittyvään yliopisto- ja yrityskeskittymään. Kuopiossa on hyvä draivi, joka tarjoaa win-win-mahdollisuuksia kaikille.

KPY:n strategiaan kuuluu tavoite hankkia kiinnostavia vähemmistöomistuksia esimerkiksi kasvu- ja arvoyhtiöistä, jotka voivat tuoda lisäarvoa palveluidensa tai osaamisensa kautta Novapoliksenkin toimintaan.

– Emme tarjoa pelkkiä seiniä, vaan haluamme luoda hyvää työpäiväkokemusta. Haluamme olla yhteisö, joka vetää puoleensa osaajia, mikä luo edellytyksiä yritysten tänne sijoittumiselle. Olemme hyvien yhteyksien ja opiskelijoiden äärellä, mikä mahdollistaa hyviä kohtaamisia.

LT Novapolis14

Tarkkaa ja joustavaa yhteistyötä

Yhteistyö L&T:n ja KPY Novapoliksen kesken käynnistyi vuoden 2022 alussa. Myös L&T:llä ollaan innoissaan kumppanuudesta.

– Novapolis on alueella merkittävä ja näkyvä toimija. Me haluamme kumppanina tukea yhtiötä sekä koko alueen vetovoimaisuutta, sanoo L&T:n Muurikoski.

Asiakas taas odottaa, että voi luottaa saumattomaan palveluun.

– Mitä on sovittu, se pitää tehdä. Meillä on iso kiinteistömassa ja monta kohdetta, joten toiminnan pitää pyöriä häiriöttä, sanoo Seppo Eronen.

Sujuvan alun takaamiseksi Jani Happonen tiimeineen kiersi Kaisa Korhosen kanssa kaikki jätetilat. Kartoituksen jälkeen jäteastiat tarroitettiin ja lajitteluohjeet päivitettiin. Tyhjennysvälit on sovittu, mutta ne eivät ole kiveen hakattuja.

– Jos rytmiin tarvitsee tehdä muutoksia, se onnistuu nopeasti. Samoin voidaan tarkentaa, millaisilla keräysvälineillä mitäkin jaetta kannattaa kerätä. Kaikkea seurataan palavereilla vähintään puolivuosittain, tarvittaessa useamminkin. Ja nopeisiin reagointeihin on tietysti Oma L&T, puhelin ja meilit, lupaa Happonen.

KPY Novapoliksen Kaisa Korhonen luottaa, että kommunikaatio tulee sujumaan.

– Jos pitää kertoa, miten odotan yhteistyön sujuvan, se onnistuu yhdellä sanalla: helposti!

Yksi tärkeä vaatimus on myös Silja Huhtiniemellä.

– Odotamme kaikilta täällä operoivilta kumppaneiltamme asiakaspalveluhenkisyyttä. Heidän palvelunsa on osa vuokralaisiemme päivittäistä asiakaskokemusta. Ei riitä, että me olemme tyytyväisiä, vaan kokemuksen on oltava jokaiselle asiakkaallemme hyvä.

Osuuskunta KPY

  • Liikevaihto yli 300 m€.
  • Työllistää lähes 2 000 ihmistä.
  • KPY-konserniin kuuluvat IT-palvelujen asiantuntija Enfo Oyj, sähkö- ja tietoverkkojen sekä -järjestelmien elinkaaripalvelujen tuottaja Voimatel Oy sekä KPY Novapolis Oy.

Tutustu kierrätys- ja jätehuoltopalveluihimme

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.