Siirry sisältöön

Kiertotalous

Kiertotalouden merkitys on keskeinen ilmastonmuutoksen ja luontokadon hillinnässä. Tavoitteenamme on, että uusioraaka-aineet olisivat aina ensisijainen valinta neitseellisten sijaan. 

Näin teemme vuosittain kiertotaloudesta totta

Teemme kiertotaloudesta totta ja ohjaamme arvokkaat raaka-aineet uudelleen kiertoon. Kehitämme uusia kiertotaloutta edistäviä palveluita ja kannustamme yrityksiä muuttamaan toimintansa kiertotalouden mukaiseksi. 

57,8 %

asiakkaidemme kierrätysaste vuonna 2023

643 000

tonnia asiakkailtamme kerättyä tavanomaista jätemateriaalia vuonna 2023

55 700

tonnia asiakkailtamme kerättyjä syntypaikkalajiteltuja vaarallisia jätteitä vuonna 2023

Mitä syntyy, kun katsoo kiertoon?

Muoviflake - 2352x1568 - Vastuullisuus
Meidän avullamme tonnikalapurkeista saadaan haarukoita ja ketsuppipulloista uusia ketsuppipulloja. 
Jäteauto kadulla
Jäteauto kadulla

Ohjaamme arvokkaat raaka-aineet uudestaan kiertoon

Jos jatkamme elämistä kuten tähän saakka, maapallon resurssit on käytetty muutamassa kuukaudessa. Kiertotalouden tehtävänä on varmistaa, että arvokkaat materiaalit saadaan uusiokäyttöön mahdollisimman tehokkaasti. Samalla vähennämme neitseellisten luonnonvarojen käyttöä. 

Kierrätyslaitos

Toimimme materiaalien arvoketjun kaikissa vaiheissa

Missiomme kiertotalouden toteuttamisessa on varmistaa, ettei mitään materiaaleja mene hukkaan. Autamme asiakkaitamme vähentämään jätteitä ja kierrättämään niistä mahdollisimman paljon. Jatkojalostamme jätemateriaalit uusioraaka-aineiksi.

Muovikranulaatti - 2352x1568 - Vastuullisuus

Uudet ratkaisut vievät kiertotaloutta eteenpäin

Kiertotalous vaatii yhä enemmän kehitystyötä, kuten suljetun kierron ratkaisuja ja kierrätysraaka-aineiden korkea-asteisempaa hyödyntämistä. Vaikuttavimmat kiertotalousratkaisut rakennetaan yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Olemme antaneet asiakkaidemme kanssa uuden elämän muun muassa kahvinporoille, styrox-laatikoille, puutavaralle ja monelle muulle materiaalille.

Vaarallisten jätteiden kuljettaja
Vaarallisten jätteiden kuljettaja

Muutamme vaaralliset jätteet vaarattomaksi ja uusiksi tuotteiksi

Oikein käsiteltynä vaarallisestakin jätteestä pystytään löytämään monenlaisia hyötykäyttökohteita. Kaikki L&T:n omissa laitoksissa käsiteltävät jakeet jatkavat elämäänsä jossain muussa muodossa. L&T esimerkiksi kierrättää jäteöljyn uudelleen käyttöön, ja jäähdytysjärjestelmissä käytettävä glykoli päätyy puunmerkkausaineeksi metsätalouteen.

Jäteauto sillalla

Voiko data auttaa kasvattamaan kierrätysastetta?

Nykyinen raaka-aineiden käytön kehityskulku on käännettävä päinvastaiseen suuntaan, sillä jos jatkamme neitseellisten raaka-aineiden käyttöä kuten tähän saakka, luonnonvarat loppuvat. Kierrätysdata on oiva keino löytää kehityskohteita oman yrityksen kierrätyksestä.  

Kun kierrätysaste onnistutaan nostamaan mahdollisimman korkealle, poltettavaksi päätyy mahdollisimman vähän materiaalia.

Lue asiantuntijoidemme näkemyksiä kiertotaloudesta

Mitä kuuluu kiertotalouteen?
Artikkeli

Kiertotalous

Mitä kuuluu kiertotalouteen?

Kiertotaloudessa ei ole kyse vain kierrätyksestä, vaan koko talouden logiikan uudistamisesta. Mitä sanoo tuorein tutkimus ja minkälaisia ovat kuluttajien odotukset sekä alan innovaatiot ja bisnes?

Jäteauto ja kuski

Näin edistimme kiertotaloutta vuonna 2023

Lue vuoden 2023 vuosikertomuksesta, miten kiertotaloustyömme eteni.