Siirry sisältöön

Vinkki

Ohipumppausta ja possutusta viemäreille

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Ohipumppausta ja possutusta viemäreille</span>

L&T laajentaa palveluvalikoimaansa myös Teollisuuspalveluiden puolella. Tasaisesti kasvavat muun muassa erilaisten saneerauskohteiden ohipumppaukset.


”Ohipumppauksia tarvitaan esimerkiksi silloin, kun saneerataan viemäreitä tai jätevesipumppaamoita, ja jätevedet täytyy väliaikaisesti pumpata saneerattavan kohdan ohi”, kertoo L&T:n kehityspäällikkö Samuli Hautanen.

L&T toteuttaa palvelun avaimet käteen -periaatteella. Onnistumisen edellytys on hyvä valmistautuminen.

”Suunnittelemme kaiken etukäteen huolella. Käymme paikan päällä tutkimassa ja mitoittamassa palvelun vaatimat asiat, kuten putkiston sijainnit, virtaamat ja pumppauskorkeudet.”

Suunnittelun pohjalta määritellään ohipumppauslinjaston kalusto, sen oikea koko ja pumppujen tehot. Jokainen työmaa on omanlaisensa ja vaati huolellisen alkuvalmistautumisen. Onnistumisessa oleellista on varautuminen myös siihen, jos tapahtuu jotain yllättävää. Esimerkiksi siltä varalta, että pumppu rikkoutuu, täytyy paikalla olla aina valmiina varapumput.

Tyypillisimpiä ohipumppausten asiakkaita ovat maanrakennusliikkeet tai vesi- ja viemärihuollon saneerauksia tekevät yritykset.

”Pyrimme kaikessa pitkälle vietyyn kokonaispalveluun, alusta loppuun saakka. Meillä on kaikki tarvittava kalusto ja sitä löytyy myös viemärikohteiden kuvaukseen ja pesuun .”

Virtaava vesi säästää rahaa

Hautanen nostaa Teollisuuspalveluiden tarjonnasta esille myös elementtipuhdistuksen eli possutuksen.

”Nimi tulee toimenpiteen pitämästä äänestä, joka on vähän sellaista röhnötystä”, Hautanen nauraa.

Toimenpiteen tarkoitus on puhdistaa paineviemäreitä eli pumppaamoilta lähteviä pitkiä viemärilinjoja, joihin kertyy vuosien mittaan epäpuhtauksia. Possutuksessa painelinjaan ujutetaan pehmeä, luodin muotoinen elementti, joka painetaan veden paineella putken läpi. Elementti työntää epäpuhtauksia edellään sekä elementin ohivirtaava vesi "leikkaa" likaa irti putken seinämistä.

”Elementtipuhdistuksen suora hyöty asiakkaalle on putkilinjan tilavuusvirran suureneminen. Se tarkoittaa suoraa sähkönsäästöä pumpuissa, koska jätevesi virtaa sen jälkeen paremmin.”

Myös elementtipuhdistuksen työmaat vaativat huolellisen valmistautumisen. Ennen aloitusta täytyy selvittää putkien koot ja se, mistä puhdistuselementti laitetaan linjaan sekä mistä saadaan vesi, jolla elementti painetaan putken läpi.

Elementtiin asennetaan radiolähetin, jonka avulla elementti voidaan mahdollisen häiriön sattuessa paikantaa putkesta. Tarvittaessa elementti saadaan pois peruuttamalla eli pumppaamalla vettä linjan toisesta päästä.

L&T:llä on resurssit tarjota elementtipuhdistus myös kokonaispalveluna.

”Meillä on hyvä maantieteellinen kattavuus, eli kalustoa löytyy ja urakoita voidaan tehdä ympäri Suomen. Siksi saamme hoidettua palvelun kustannustehokkaasti sekä meille että asiakkaalle”, Samuli Hautanen sanoo.

L&T:ltä saat kaikki viemäreiden, kaivojen ja erottimien tyhjennyksiin sekä huoltoon liittyvät palvelut. Viemärihuollon vahinkopäivystys palvelee 24/7 numerossa 010 636 2000 .

 

 

Tutustu L&T viemärihuollon palveluihin

 

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.