Siirry sisältöön

Vinkki

Talviset suojavarusteet lisäävät jäteautonkuljettajan turvallisuutta kelissä kuin kelissä

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Talviset suojavarusteet lisäävät jäteautonkuljettajan turvallisuutta kelissä kuin kelissä</span>

L&T:n jäteautonkuljettajan tunnistaa L&T-logolla varustetusta piposta ja takista, mutta mitä muuta kuljettajan suojavarustukseen kuuluu? Entä millaisia varusteita tarvitaan työssä nimenomaan talvikeleillä?

L&T:n jäteautonkuljettajilla on päällä työhön suunnitellut ja säähän sopivat työvaatteet, jotka kestävät hyvin kovaa käyttöä ja pitävät päivän aikana lämpimänä ja kuivana. Takkien ja housujen huomioväri sekä vaatteissa olevat heijastimet takaavat näkyvyyden myös hämärän aikaan ja pimeällä.

Suojavaatteiden lisäksi L&T:n jäteautonkuljettajat käyttävät vakiosuojavarusteena suojalaseja, joihin on tarvittaessa hiottu myös yksilölliset vahvuudet. Jokaisella L&T:n kuskilla on siis juuri hänelle sopivat lasit, jotta laseja on varmasti mukava käyttää.

- Kentällä vaaranpaikkoja on paljon, eikä koskaan voi tietää ennalta, milloin silmään tulee osumaa. Kuljettajankin työssä näkökyky on kuitenkin ensiarvoisen tärkeä ja suojalasien käyttömukavuus niiden käytön edellytys. Emme siksi halunneet käyttöön esimerkiksi silmälasien päälle laitettavia suojalaseja, joiden käyttömukavuus on huomattavasti heikompi ja jotka saattaisivat siksi jäädä pukuhuoneen hyllylle, L&T:n työturvallisuuspäällikkö Tommi Kajander kertoo.

Jalassa L&T:n kuljettajilla on nilkkoja tukevat memory foam -turvajalkineet, jotka ovat omiaan fyysiseen työhön, kun jalan alla on vaihtelevasti asfalttia, jäätä tai lumihankea. Jalan yksilöllisellä skannauksella saadaan kaikille hyvin istuvat pikanauhoilla varustetut kengät, joilla on turvallista ottaa työpäivän aikana kertyvät tuhannet askeleet.

LT jäteautonkuljettajan talvivarusteet suojakengät

Talviset olosuhteet vaativat erityisvarusteita

Talvikäyttöön sopivat työhansikkaat pitävät jätehuollon ammattilaisen kädet lämpiminä ja mahdollistavat osaltaan tukevan otteen jäisiinkin astioihin. Liukkailla keleillä lumen ja jään aikaan L&T:n kuljettajalla on aina joko nastoitetut turvajalkineet tai vaihtoehtoisesti turvajalkineeseen erikseen lisättävät liukuesteet. Myös esimerkiksi jäteautojen astinlautojen kuntoa seurataan säännöllisesti: astinlaudat kuluvat normaalia kovemmassa käytössä, sillä kuljettaja saattaa vuoronsa aikana nousta autoon ja autosta pois jopa useita satoja kertoja. Siksi jalan alla astinlautojenkin on oltava kunnossa.

Lassila Tikanoja turvallinen jätepiste on kaikkien etu talvellakin

Talven liukkaita tai haastavia olosuhteita ja niiden turvallisuusriskejä ei kuitenkaan valitettavasti pystytä taklaamaan pelkästään liukuesteillä, vaan avuksi tarvitaan myös asiakkailta huolellista lumenluontia ja liukkaudentorjuntaa. Lumityöt ja hiekoittaminen on siis syytä ulottaa jätepisteelle saakka, jotta kukaan jätepisteen käyttäjä ei satuta itseään, ja jätehuolto sujuu kelistä huolimatta mahdollisimman näppärästi. Vinkkilistan jätepisteen turvallisuuden lisäämiseen talvella löydätPienestä kiinni -sivustoltamme.

- Koska ihminen on inhimillinen, tärkein tekijä työturvallisen työpäivän onnistumisessa on lopulta aina ihminen; työntekijä ja kanssaihminen. Jätekuljettajankaan työ ei ole konemaista päivästä toiseen tapahtuvaa suorittamista, vaan jatkuvasti on huomioitava lukuisia muuttuvia tekijöitä ja työtehtävissä on toimittava aina turvallisuusajatus edellä. Kun keskittyy sataprosenttisesti siihen, mitä kulloinkin on tehtävänä ja tekee toiminnassa jatkuvasti turvallisia valintoja, kenenkään ei tarvitse satuttaa itseään missään - jätepisteelläkään, Kajander sanoo.Tee omalta osaltasi kaikkien jätepisteellä poikkeavien arjesta turvallisempaa: nappaa talteen vinkit siitä, kuin jätepisteen turvallisuutta voi lisätä.

Lue kuinka voit lisätä jätepisteen turvallisuutta

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.