Siirry sisältöön

Vinkki

Tiedätkö, minne tuottamasi vaarallinen jäte menee

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Tiedätkö, minne tuottamasi vaarallinen jäte menee</span>

Jätteiden käsittely on harvalle yritykselle ydintoimintaa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että asialla ei ole merkitystä. Siksi kannattaa varmistaa, että yrityksesi vaarallinen jäte käsitellään asianmukaisesti.

Ympäristö on nykyään kaikille tärkeä. Näin kuuluukin olla. Siksi huon osti hoidetut ympäristöasiat ovat yritykselle suoran talousriskin lisäksi valtava imagoriski. Huonosti hoidetut ympäristöasiat voivat kääntyä imagotappioksi, joka vie lopulta yritykseltä edellytykset toimia. Yksi iso koetinkivi teollisuusyritykselle on vaarallinen jäte.

Vaaralliset jätteet tulee polttaa siihen erikoistuneessa laitoksessa. Teollisuuslaitoksen, jonka prosessissa syntyy vaarallista jätettä, kannattaa varmistaa, että hävittäminen todella tapahtuu asianmukaisesti.

Aiemmin olemme kirjoittaneet vaarallisten jätteiden luokittelusta ja tavoista, joilla vaarallista jätettä voi vähentää .

Miten voit varmistua jätteiden sijoittamisesta?

Vaarallisten jätteiden jatkokäsittelyn ydinkysymys esimerkiksi teollisuusyritykselle on, että tiedätkö, miten prosessi hoidetaan laitokseltasi eteenpäin. Energia ja aika kannattaa käyttää oman prosessin tehostamiseen, mutta riittävä varmuus kumppanin luotettavuudesta on oltava.

Jätelain mukaan vaarallinen jäte on pakattava ja merkittävä ja siitä on annettava tarpeelliset tiedot jätehuollon kaikissa vaiheissa siten, että jätteen siirtoja ja ominaisuuksia voidaan seurata sen syntypaikalta hyödyntämiseen tai loppukäsittelyyn.

1. Varmista luvat

Jätteiden vastaanottamiseen tarvitaan asianmukaiset luvat. Jätteen haltijan pitää tarkastaa, että jätteiden kerääjä ja kuljettaja on hyväksytty sekä merkitty jätehuoltorekisteriin. Lisäksi hyväksynnän tulee kattaa myös kyseisen jätteen kuljetus. Jätteiden kuljettajan on pidettävä jätehuoltorekisteriotetta aina mukana.

Lisäksi jätteen haltijan on varmistettava, että joko kerääjällä tai kuljetuksen vastaanottajalla on viranomaisen myöntämä ja voimassa oleva ympäristölupa.

2. Pyydä raportit

Tietoa kannattaa hankkia itse aktiivisesti, jotta voi olla varma jätteiden asianmukaisesta jatkokäsittelystä.

Jätteitä vastaanottavalla on raportointivelvollisuus jätelain mukaan. Edellytä, että saat raportit jätteistäsi. Jäteyhtiön ei ole nimittäin pakko antaa niitä ilman pyyntöä. Vertaa saamiasi raportteja omiin tietoihin syntyneestä vaarallisesta jätteestä. Näin näet, paljonko jätettä on lähtenyt ja kuinka paljon sitä on käsitelty.

3. Opi ymmärtämään prosessia

Avaa jätteen käsittelyprosessia itsellesi, jotta ymmärrät, kuinka vaarallisia jätteitä käsitellään. Voit käydä alihankkijasi kanssa asiaa läpi jätelajikohtaisesti.

4. Tee auditointi tarvittaessa

Jäteyhtiön pitää olla avoin ja mahdollistaa auditointi asiakasyrityksille. Jos jäteyhtiöllä ei ole mitään salattavaa, se päästää yrityksesi tutkimaan ja auditoimaan toimintaansa varmasti. Tämä nostaa yhteistyön arvoa molemmille yrityksille.

Näillä vinkeillä voit varmistaa, että kumppanisi toimii vastuullisesti ja yrityksesi jätteet käsitellään asianmukaisesti.

Lue lisää vinkkejä teollisuuden arkeen Teollisuuden trendiraportista. Lataa ilmainen raportti alla olevasta kuvakkeesta:

 

New Call-to-action

 

 

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.