Siirry sisältöön

Vinkki

Viemärihuolto ennaltaehkäisee ja turvaa kiinteistön arvon

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Viemärihuolto ennaltaehkäisee ja turvaa kiinteistön arvon</span>

Viisi huoltoyksikköä, putkikuvauskoulutettu ja kokenut miehistö, ajanmukainen pesu- ja tutkimuskalusto sekä aina valmiit kuvausrobotit muodostavat viemärihuollon tiiviin tehoryhmän.

Viemärialan vaivat eivät katso kelloa eivätkä kalenteria. L&T tietää tämän ja siksi päivystys onkin järjestetty vuoden ja vuorokauden ympäri. Jos vahinko tapahtuu illalla tai yöllä, aamuun ja virastoaikaan on aivan liian pitkä aika. Paikalle on päästävä heti ja estettävä vahinkojen lisääntyminen.

– Säännöllinen huolto on paras tapa pitää viemäriverkosto kunnossa. Se vähentää tukosten ja vesivahinkojen riskiä. Ennaltaehkäisy tuo kiinteistöille, taloyhtiöille ja teollisuudelle selkeää säästöä, kiteyttää yksikönpäällikkö Jori-Erik Aronpää .

Tehokas vesipesu säännöllisesti

Kiinteistöjen pysty- ja pohjaviemärit rasvoittuvat vuosien mittaan ja putken pintaan syntyy kovettumia. Jotta putkistot toimivat kunnolla, ne kannattaa pestä säännöllisesti. Suositeltava pesuväli on 5–15 vuotta. Pystyviemärien puhdistus tehdään pyörivällä vesisuuttimella ja sopivan voimakkaalla vesipaineella. Pohjaviemärien puhdistus tehdään hellällä paineella ja niin ikään pelkällä vedellä.

Vanhoissa valurautaviemäreissa on omat riskinsä, mutta huoltotarvetta on myös uudemmissa muoviputkissa.

– Maanpainumat voivat aukaista saumoja ja tiivisteet pullahtavat paikaltaan, tietää työnjohtaja Tero Myllyharju.

Savu paljastaa vikapaikan

Vaativissa kohteissa, kuten kerrostaloissa, virastoissa, hotelleissa tai vaikka teollisuudessa vuoto- ja hajuhaitta paikallistetaan kätevästi savukoneella. Viemäriin laskettava savu kertoo nopeasti, missä vuotokohta sijaitsee. Näin päästään nopeasti vuotokohtaan käsiksi eikä tarvitse purkaa turhaan.

Kuvaus säästää aikaa ja rahaa

L&T on erikoistunut pesujen lisäksi putkistojen kuvaamiseen. Kuvauksella voi helposti tarkastaa toimintakunnon ja selvittää ongelmakohdat.

– Kamera mittaa kaltevuuden ja tutkimus kertoo muun muassa ovatko kaadot oikein. Kuvauksen perusteella nähdään, missä painaumat ovat ja jääkö niihin vettä. Kamerassa on laskuri ja lähetin kertoo vikapaikan tarkasti, Myllyharju jatkaa.

Kuvauksesta toimitetaan aina tilaajalle yksityiskohtainen selvitys.
– Tuoreesta putkien kuvausraportista ja pesusta on selvää hyötyä esimerkiksi kaupanteon yhteydessä. Kiinteistön ostajan kannattaakin kysyä isännöitsijältä putkien kuntotilanne. Säännöllinen huolto pitää paikat kunnossa ja säilyttää osaltaan kiinteistön arvoa, Aronpää muistuttaa.

Turvallisuus kasvaa

Suomessa esimerkiksi Satakuntaa on monena vuonna koetelleet kovat rankkasateet, jolloin vettä tulee kerralla valtavat määrät. Sadevesikaivot ja sakkapesät kannattaakin tyhjentää säännöllisesti.

Jos sadevesiviemärit eivät vedä, aiheutuu helposti myös monia turvallisuusriskejä. Suomen ilmasto-oloissa pakkanen ja suojasää seuraavat toisiaan, ja jos sadevesi pääsee jäätymään, kaatumisriski kasvaa.

Viisi vinkkiä

1) Huolehdi, että sadevesikaivot ja salaojat ovat puhtaat. Toimiva järjestelmä estää pihan tulvimisen rankkasateella.
2) Muista sakkapesien tyhjennykset ajallaan – näin putket pysyvät auki.

3) Ravintoloitsija: teetä rasvakaivon tyhjennykset ajallaan.
4) Lokakaivo pitää tyhjentää lakisääteisesti kerran vuodessa.
5) Reagoi ensioireisiin – hajuun tai pulputukseen – ajoissa. Vältyt vahingolta.

Viemärihuollon
tutkimuspalvelut:

• Vanhan viemäriverkoston kuntokartoitus
• Savututkimus: kiinteistöjen ja teollisuuden vuotokohtien paikantaminen
• Uusien viemäreiden vastaanottokuvaus
• Vuotoveden paikallistaminen

Tutustu viemärihuollon palveluihin

Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.