Siirry sisältöön

Referenssi

Teollisuuden puistovahdit

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Teollisuuden puistovahdit</span>

Teollisuuden jatkuvilla ja isoilla prosesseilla on isot vaatimukset. Suurteollisuuspuistossa niistä huolehtii L&T:n palvelupaletti.

Harjavallan Suurteollisuuspuistoon ei mennä kuin hollitupaan. L&T:n prosessipuhdistuksen tukikohdassa puetaan suojavälineet, katsotaan perehdytysvideot ja saadaan taskut täyteen opasvihkoja.

”Työturvallisuus on täällä ensimmäinen lähtökohta, ja me teemme sen eteen paljon. Asiakkaat ovat sanoneet, että työturvallisuuden pitää olla kunnossa, jos täällä meinataan töitä tehdä”, sanoo L&T:n avainasiakaspäällikkö Rami Koskinen. ”Prosessit pitää tietää ja tuntea, samoin kalustoon perehdytään huolellisesti.”

Yksikönpäällikkö Jori Aronpää kertoo perehdytyksen tarkkuudesta.

”Ensin opiskellaan toimistolla kolme päivää teoriaa, sitten käydään tehtaalla huolellisessa perehdytyksessä. Ennen kuin pääsee tuotannon lähellekään, on kulunut jo viikko. Aluksi jokainen uusi työntekijä on kokeneen työparin opastuksessa, ja vasta kuukauden kuluttua päästään itsenäisesti töihin.”

Isoja yksiköitä

Suurteollisuuspuiston 300 hehtaarin alueella on lähemmäs parikymmentä yritystä, suurimpina Norilsk Nickel ja Boliden.

L&T tuottaa lähes kaikille alueella toimiville yrityksille prosessipuhdistuksen, viemärihuollon, jätehuollon sekä vaarallisten jätteiden palveluita sekä tarvittaessa muita palveluita. Yhteistyötä puiston kanssa on tehty vuodesta 1999. Kahden suurimman yrityksen lisäksi asiakkaina ovat muun muassa Yara, Aga ja Kemira.

”Lisäksi teemme ympäristörakentamista, peitämme valmiita läjitysalueita ja rakennamme uusia jätealueita. Otamme vastaan vaarallisia jätteitä ja toimitamme ne käsiteltäväksi sovitulla noutorytmillä. Esimerkiksi öljyjen, happojen ja orgaanisten aineiden varastointi on tehdasalueella hyvin ohjeistettua ja hallittua”, sanoo Koskinen.

Normaalisti L&T:n väkeä on alueella kolmisenkymmentä, tehtaiden vuosihuoltojen aikaan jopa yli sata.

Tuotantoa turvaamassa

Mustanpuhuvassa hallissa jyrisee iso suurtehoimuri – se on auto, jolla imuroidaan talteen nikkelirikasteen purkuasemalla kuljettimilta varissutta rikastetta.

Puhdistusmies Visa Seppälä on tiukasti haalarin ja hengityssuojaimen peittämä, turvassa hienon hienolta rikastepölyltä. Auton säiliöön imuroitu rikaste kipataan kasoihin ja syötetään uudestaan prosessiin.

Tämä on L&T:n ydintyötä: sen varmistamista, että yritysten prosessit pysyvät käynnissä moitteetta. Prosessipuhdistukseen kuuluu erilaisten kuljettimien, putkistojen ja kaivojen puhtaanapitoa ja pesua. Usein hoidetaan myös erilaisia häiriötilanteita.

”Olemme olleet alueella yli 15 vuotta, joten on tässä aika paljon opittu”, Koskinen hymähtää. ”Joka vuosi opitaan silti lisää. Asiakkaat viestivät aktiivisesti, mitä pitää täsmentää ja huomioida.”

On ensiarvoisen tärkeää, että L&T:n palvelut linkittyvät toisiinsa saumattomasti. ”Näin osoitamme, että voimme ratkaista mahdollisesti monta haastetta yhdellä kertaa ja tuottaa myös resurssitehokkaita sekä kiertotaloudellisesti onnistuneita palveluita.”

Vuosien varrella L&T on löytänyt paljon uusia ratkaisuja. Esimerkiksi pesu- ja imurointitöiden jätteitä on onnistuttu kierrättämään tai niille on löytynyt uusia toimituspaikkoja. Ympäristörakentamisessa on puolestaan kyetty hyödyntämään puistossa syntyneitä maamassoja ja purkujätteitä.

 

TILAA BLOGIMME JA ASIAKASTARINAMME SÄHKÖPOSTIISI
Uutiskirje_moduuli_kuva_4x5

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaisen tiedon ja mielenkiintoiset kirjoitukset suoraan sähköpostiisi sinua kiinnostavista aihealueista.