Siirry sisältöön

Uratarina

Millaista on työskennellä teollisuuden parissa L&T:llä?

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Millaista on työskennellä teollisuuden parissa L&T:llä?</span>

L&T:n Teollisuuspalveluissa työskennellään teollisuusasiakkaiden luona erilaisissa tehtävissä. Töitä yhdistää se, että hommia tehdään hyvällä kalustolla ja ammattitaidolla. Työpäivien sisältö vaihtelee mukavasti ja vapautta on myös vaikuttaa oman työpäivänsä kulkuun.

L&T:n Teollisuuspalvelut -liiketoiminnassa työskennellään nimensä mukaisesti usein teollisuuden parissa. Työtehtäviä on paljon erilaisia: prosessipuhdistuksen korkeapainepesuista viemärihuollon viemäreiden kuvauksiin ja vaarallisten jätteiden kuljetuksesta ympäristörakentamisen pilaantuneiden maiden kunnostuksiin. Yhdistävänä tekijänä tehtävissä on se, että niissä vaaditaan hyvää ammattitaitoa ja työturvallisuus on muistettava aina. Työtehtäviin ei ole valmista koulutusta tarjolla, vaan Teollisuuspalvelut kouluttaa omat osaajansa c-kortista lähtien. Tärkeintä on oikea ja positiivinen asenne!

Vaihtelua töissä ja tiimeissä

Teollisuuspalveluissa työpäivät vaihtelevat suuresti. Päivät eivät kulu samassa paikassa, vaan työpäivien ja viikkojen sisältö vaihtelee kohteista ja asiakkaista riippuen. Yhtenä päivänä saatat olla vesipiikkaamassa maantiesillan haurastunutta betonia ja toisena päivänä matkustat toiselle paikkakunnalle ottaaksesi osaa usean päivän kestoiseen tehtaan vuosihuoltoon, mikäli pidät reissutyöstä. Vuosihuoltojen isot projektit kiireisine aikatauluineen tarjoavat myös mahdollisuuden tehdä pitkää päivää ja lainmukaisen määrän ylitöitä. Sitä kautta on mahdollisuus kasvattaa ansiotasoa tai hankkia pidempiä vapaita.

Suurin osa töistä tehdään yhdessä työparin tai pienen tiimin kanssa, koska työtehtävät ja työturvallisuus vaativat usein tukea muilta. Kuitenkin niille, jotka viihtyvät paremmin yksin, löytyy myös paljon tehtäviä Teollisuuspalveluissa.

Lassila & Tikanoja-1

Ensiluokkainen kalusto ja varusteet

L&T:n Teollisuuspalveluissa tehdään töitä ensiluokkaisella kalustolla ja varusteilla. Vaativiin töihimme soveltuvaa kalustoa hankitaan jatkuvasti sekä Suomesta että ulkomailta ja kalustoa huolletaan säännöllisesti.

Tarjoamme työntekijöillemme myös säännöllistä kalustoon liittyvää koulutusta. Varsinkin silloin, kun taloon saadaan uusia laitteita, on tärkeää hallita niiden oikea käyttö. Koska laitteemme ovat järeitä, täytyy niiden oikea käyttö hallita, jotta kaikilla on turvallista työskennellä. Järeimpien korkeapainepesulaitteidemme painetta voidaan nostaa aina 3000 bariin asti - se riittää jo puhkaisemaan teräksenkin.

Meillä on käynnistynyt myös kaluston pääkäyttäjäkoulutus, jossa koulutamme jokaiseen toimipisteeseemme 1–2 laitteet tarkasti tuntevaa ihmistä, jotka osaavat opastaa myös muita laitteiden oikeasta käytöstä.

Lassila & Tikanoja-2

Mahdollisuus kehittyä ja edetä

Teollisuuspalveluilla on laadukas perehdytysjärjestelmä ja modernit työvälineet – jokainen saa käyttöönsä muun muassa henkilökohtaisen älypuhelimen. Huolehdimme myös, että työtehtävän vaatimat ammattipätevyydet pysyvät ajan tasalla.

Meillä on hyvät mahdollisuudet urakehitykseen. Jos sinua kiinnostaa kouluttautua ja edetä työnjohtoon tai vaikka yksikönpäälliköksi asti, se on mahdollista ja sellaisia esimerkkejä meillä on paljon. Isona yrityksenä L&T:llä yksiköitä ympäri Suomen – se tarjoaa paljon mahdollisuuksia siinä vaiheessa, jos vaikka perhesyyt vaativat muuttoa toiselle paikkakunnalle.

Teollisuuspalveluiden työn luonne mahdollistaa sen, että tarjolla on tekemistä erilaisilla työsopimuksilla. Meillä on tarjolla vakituista työtä, määräaikaista työtä tai keikkatyötä esimerkiksi opiskelijoille.

L&T:llä on yli 8000 työntekijää, joista reilut 600 työskentelee Teollisuuspalveluissa. Sinäkin voit olla yksi meistä! Katso täältä avoimet työpaikkamme!

Teollisuuspalvelut on yksi L&T:n kolmesta Suomessa palvelevasta liiketoiminasta Ympäristöpalveluiden ja Kiinteistöpalveluiden ohella. Teollisuuspalvelut koostuu puolestaan neljästä palvelukokonaisuudesta, jotka palvelevat koko Suomen laajuudella ja tarjoavat paljon erilaisia työmahdollisuuksia:

Viemärihuolto tekee viemäreiden ja putkistojen puhdistuksia, avauksia sekä kuvauksia, kaivojen ja erottimien huoltoja sekä tyhjennyksiä ja jätevesijärjestelmien ylläpitoa sekä huoltoja.

Prosessipuhdistus tekee teollisuuden puhtaanapitopalveluita. Prosessipuhdistuksen palveluja ovat korkeapainepesut, robottipesut, suurtehoimuroinnit, räjäytyspuhdistukset, vesileikkaus, vesipiikkaus, kuivaimu ja -puhallus, märkäimu ja imulakaisu.

Vaaralliset jätteet kuljettaa ja käsittelee omissa laitoksissaan vaarallisia jätteitä ympäri Suomea. Vaarallisia jätteistä ovat muun muassa jäteöljyt, sähkö- ja elektroniikkaromut, maalit, lakat sekä jarru- ja jäähdytinnesteet.

Ympäristörakentaminen ohjaa soveltuvat teollisuuden sivuvirrat hyötykäyttöön, kunnostaa pilaantuneita maa-alueita ja rakentaa uusia sekä sulkee käytöstä poistettuja jätealueita koko Suomen alueella.

Katso myös