Siirry sisältöön
Metsä ylhäältä - 21x9 - Hiilineutraali jätehuolto

Hiilineutraali jätehuolto

Onko yrityksesi syntypaikkalajittelu kunnossa ja kierrätysaste korkealla? Hienoa, olet oikeassa paikassa! Hiilineutraali jätehuolto -palvelun avulla voit kompensoida eli kumota jäljelle jäävät päästöt ja viemään esimerkillisesti toteutetun jätehuollon seuraavalle tasolle.

Hiilineutraali jätehuolto viimeistelee yrityksesi kierrätyksen

hand-CO2-icon

Kierrätä hyvin, kompensoi loput

Mittaamme ja kompensoimme eli kumoamme puolestasi jätteiden keräyksestä, kuljetuksesta ja käsittelystä aiheutuneet päästöt, joita ei voida muilla keinoin välttää. 

trees-sun-shield-icon

Sertifioitu kompensointikohde

Päästöjen kompensointi eli kumoaminen ohjataan sertifioituihin metsityshankkeisiin. Kotimainen kumppanimme varmistaa, että päästöjen kumoaminen toteutuu luotettavasti.

thumbs-up-shield-icon

Loppusilaus kestävään jätehuoltoon

Hiilineutraali jätehuolto kertoo, että yrityksesi kierrätys on hoidettu alusta saakka mallikkaasti. Hyvin hoidetusta jätehuollosta on mukava viestiä myös sidosryhmille.

Jäteauto ylhäältä - 4x3 - Jätehuolto ja kierrätys

Kompensoi jäljelle jäävät jätehuollon päästöt

Yrityksesi jätehuollon kasvihuonekaasupäästöt aiheutuvat jätteiden keräyksestä ja kuljetuksesta sekä jätteiden käsittelystä. Paras keino jätehuollon päästöjen vähentämiseen on välttää jätteiden syntymistä kokonaan sekä sen jälkeen lajitella syntyvät jätteet oikein.

Kun lajittelu yrityksessä toimii mallikkaasti ja kierrätysaste on korkealla, Hiilineutraali jätehuolto viimeistelee hyvän työn. Palvelun avulla kompensoit eli kumoat ne jätehuollosta syntyvät päästöt, joita ei voida välttää.

Sähköpakkari metsässä - 4x3 - Jätehuolto ja kierrätys

Kalustomme auttaa sinua kohti vähäpäästöisyyttä

Myös me kannamme kortemme kekoon, jotta yrityksesi jätehuollon hiilijalanjälki olisi mahdollisimman pieni. 

Minimoimme  jätehuollon päästöjä muun muassa tehokkaan reittisuunnittelun, ajotapakoulutusten, uusiutuvien polttoaineiden sekä päästöttömän kaluston avulla. Lisäksi käytämme kierrätyslaitoksillamme päästötöntä sähköä.

Tie metsässä - 4x5 - Hiilineutraali jätehuolto
Tie metsässä - 4x3 - Hiilineutraali jätehuolto

Sopiiko hiilineutraali jätehuolto sinun yrityksellesi?

Jätehuollon päästöjen kompensoinnin tarkoitus on aidosti auttaa ilmastoa ja edistää yrityksesi vastuullisuustavoitteiden toteutumista. Siksi ennen Hiilineutraali jätehuolto -palvelun käyttöönottoa on syytä laittaa muut kierrätysasiat kuntoon, kuten:

  • syntypaikkalajittelun järjestäminen
  • henkilökunnan lajittelukoulutukset
  • kierrätystavoitteiden asettaminen ja kierrätysasteen seuraaminen
Asiantuntijamme auttavat sinua kartoittamaan yrityksesi jätehuollon nykytilanteen ja löytämään konkreettiset toimet jätehuollon kehittämiseksi. Autamme tunnistamaan, voisiko Hiilineutraali jätehuolto olla osa yrityksesi jätehuollon kokonaisuutta.
Sähköpakkari lataaminen - 4x3 - Jätehuolto ja kierrätys

Autamme sinua viestimään aiheesta

Kompensointi saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta me hoidamme jätehuoltosi hiilijalanjälkilaskennan ja kompensoinnin puolestasi. Lisäksi autamme sinut alkuun viestinnän kanssa.

Hiilineutraalin jätehuollon mukana saat nipun viestinnällisiä työkaluja, kuten viestintäpaketin, sertifikaatin kompensoiduista päästöistä sekä Hiilineutraali jätehuolto -tunnuksen, jota voit käyttää kertoaksesi asiakkaille ja muille sidosryhmille tekemästäsi valinnasta ilmaston ja kiertotalouden eteen.

Vihreä metsä - 2352x1568 - Vastuullisuus

Palvelu käyttöön kuukausimaksulla

Jätehuollon yritysasiakkaanamme saat Hiilineutraali jätehuolto -palvelun käyttöösi kuukausimaksulla. Mittaamme yrityksesi jätehuollosta aiheutuvan hiilijalanjäljen ja mitattu päästömäärä kompensoidaan. 

Asiakkaidemme kokemuksia Hiilineutraalista jätehuollosta

Usein kysyttyjä kysymyksiä Hiilineutraalista jätehuollosta

Miten yritykseni jätehuollon hiilijalanjälki lasketaan?

Laskemme yrityksesi jätehuollon hiilijalanjäljen the Greenhouse Gas Protocol -laskentastandardien perusteella. Laskennassa huomioidaan yrityksesi jätteiden keräyksestä ja kuljetuksesta sekä jätteiden käsittelystä aiheutuneet päästöt. Tiedot yrityksesi jätehuollon päästöistä raportoituvat yritysasiakkaillemme tarkoitettuun Ympäristönetti-digipalveluun.

Voit lukea lisää hiilijalanjälkilaskennasta täältä.

Miten päästöt käytännössä kompensoidaan?

Jätehuollosta aiheutuneet päästöt kompensoidaan hankkimalla päästöjä vastaava määrä pysyviä hiilinieluja sertifioitujen metsityshankkeiden kautta. Kotimaisen kumppanimme avulla valitsemme luotettavat toimijat ja sinun ei tarvitse käyttää aikaasi hankkeiden etsimiseen.

Käytämme Gold Standard -sertifioituja metsityshankkeita. Tällä hetkellä hiilinieluja lisätään istuttamalla puita Ugandaan. Hiilensidonnan lisäksi hankkeilla tuetaan esimerkiksi paikallisten työllistymistä sekä vahvistetaan luonnon monimuotoisuutta.

Miksi kompensaatiota ei tehdä istuttamalla puita Suomeen?

Suomessa metsien hiilinielut lasketaan tyypillisesti kansalliseen hiilitaseeseen. Tuplalaskennan välttämiseksi näitä samoja hiilinieluja ei voida ainakaan toistaiseksi hyödyntää yritysten ilmastovaikutusten kompensoinnissa. Seuraamme kuitenkin mahdollisia muutoksia tarkasti. 

Onko Hiilineutraali jätehuolto kestävä tapa kompensoida jätehuollon päästöjä?

Tahdomme toimia vastuullisesti ja tarjota palvelua erityisesti niille yrityksille, joissa muut kierrätysasiat on  jo laitettu kuntoon. Kaikkein paras tapa vähentää jätehuollosta aiheutuvia päästöjä on välttää jätteen syntymistä sekä lajitella syntyvät jätteet oikein. Näin materiaalit kiertävät mahdollisimman tehokkaasti. 

Asiantuntijamme auttavat tunnistamaan kehityskohteet, joita yrityksesi jätehuollossa olisi hyvä tehdä ennen Hiilineutraali jätehuolto -palvelun käyttöönottoa. Hiilineutraalin jätehuollon tarkoituksena on kompensoida päästöt, joita muilla keinoilla, kuten oikeaoppisella kierrättämisella ja kuljetuspäästöjen pienentämisellä, ei voida välttää.  

L&T käyttää ainoastaan sertifioituja kolmannen osapuolen arvioimia kompensointikohteita. Näin varmistetaan, että kriteerit täyttyvät ja päästöyksiköt ovat todennettavissa. 

Mitä palvelu maksaa?

Palvelusta veloitetaan kuukausimaksulla ja hintaan vaikuttaa yrityksen jätehuollosta aiheutuneiden päästöjen määrä. 

Mistä tiedän, sopiiko palvelu juuri minun yritykselleni?

Suosittelemme palvelua yrityksille, jotka ovat jo tehneet hyvää työtä kierrätyksen parissa esimerkiksi kehittämällä syntypaikkalajittelua ja nostamalla kierrätysastetta. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään tunnistamaan, onko Hiilineutraali jätehuolto sopiva palvelu yrityksellesi.

Hiilineutraali jätehuolto -palvelua ei myydä tilapäiseen käyttöön tulevien palveluiden kuten talkoolavojen tai tietosuoja-astioiden yhteydessä. 

Ota yhteyttä

Mitä Hiilineutraali jätehuolto tarkoittaisi sinun yrityksesi kohdalla?

Jätä yhteydenottopyyntö täyttämällä lomake, ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!