Siirry sisältöön

Ympäristö­palvelut

Ympäristöpalvelut on L&T:n suurin toimiala, joka tarjoaa asiakkailleen jätehuollon ja kierrätyksen palveluita, ympäristötuotteita sekä ympäristövastuun asiantuntija- ja konsultointipalveluja. 

Jäteauto kadulla

Kohti kiertotaloutta yhdessä asiakkaiden kanssa

Ympäristöpalveluissa teemme kiertotaloudesta totta toimimalla asiakkaiden kokonaisvaltaisena vastuullisuuskumppanina koko materiaalivirtojen arvoketjussa.

Autamme asiakkaitamme parantamaan omaa kierrätysastettaan suunnitelmallisen syntypaikkalajittelun avulla, huolehdimme materiaalien keräyksestä lajittelua edistävillä keräysratkaisuilla ja toimitamme materiaalit jatkojalostukseen teollisuuden uusioraaka-aineeksi.

Taloudelliset tunnusluvut

283,7 M€

liikevaihto 2023

27,1 M€

liikevoitto 2023

Muovikranulaatti

Teemme kiertotaloudesta totta

Tavoitteenamme on saada kaikki ihmisen käyttämä takaisin kiertoon, jotta uusioraaka-aineet olisivat ensisijainen valinta neitseellisten raaka-aineiden sijaan. 

Helpotamme  asiakkaidemme asiointia digitaalisilla ratkaisuilla ja parannamme näkyvyyttä kierrättämisen kehitykseen ja vaikutuksiin. Kehitämme jatkuvasti toimintaa yhdessä asiakkaidemme kanssa ja etsimme uusia tapoja toteuttaa kiertotaloutta.

Toimimme arvoketjun kaikissa vaiheissa

garbage-truck-icon

Syntypaikkalajittelu ja keräys

Varmistamme tehokkaan syntypaikkalajittelun ja huolehdimme asiakkaidemme jätteet kiertoon ympäri Suomen. 

recycle-2-icon

Varastointi ja esikäsittely

Varastoimme ja esikäsittelemme asiakkailtamme noudetut materiaalit laitoksillamme ja toimitamme ne asianmukaisesti eteenpäin prosessoitavaksi.

Circle-factory-icon

Uusioraaka-aineiden tuotanto

Edistämme uusioraaka-aineiden tuotantoa investoimalla uusiin käsittelyratkaisuihin ja tekemällä yhteistyötä kumppaneiden kanssa. 

Näin toteutamme kiertotaloutta vuosittain

1 210 000 t

Kaikkien L&T:n hallussa olevien materiaalivirtojen kokonaismassa vuonna 2023

57,8 %

asiakkaidemme kierrätysasteen
painotettu keskiarvo vuonna 2023

Jäteauto ja kuljettaja
Jäteauto ja kuljettaja

Ympäristöpalvelujen vuosi 2023

Ympäristöpalveluiden liikevaihto laski 283,7 miljoonaan euroon (321,2). Liikevoitto oli 27,1 miljoonaa euroa (30,3). Liikevaihto ilman Uusiutuvat energialähteet -liiketoiminnan vaikutusta laski 1,2 %.

Uusiutuvat energialähteet -liiketoiminta raportoitiin osana Ympäristöpalvelut-toimialaa vuoden 2022 toisen vuosineljänneksen loppuun asti.