Siirry sisältöön

Asiakastiedote

Pääsiäisen ajan vaikutukset

  • 1 minuutin lukuaika
<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Pääsiäisen ajan vaikutukset</span>

Pääsiäisen arkipyhät vaikuttavat jäteautojen ajoreitteihin ja jäteastioiden tyhjennysaikatauluihin. Pääsiäisen aikaan viikoilla 13 ja 14 jäteastiat saatetaan poikkeuksellisesti tyhjentää eri viikonpäivänä kuin normaalisti, yritysasiakkaat näkevät tyhjennykset Oma L&T:n kalenterista.

Pääsiäispyhät vaikuttavat myös kiinteistöhuollon toimintaan. Asiakaspalvelupisteet ovat kiinni arkipyhinä. Asiakaspalvelun päivystys palvelee koko pääsiäisen numerosta 010 636 5000. lt.fi/huolto osoitteesta löydät myös esimerkiksi ajankohtaisia tiedotteita ja tietoa taloyhtiön asukkaille suunnatuista kiinteistöhuolto- ja siivouspalveluista.

Pyhinä hoidetaan vain kiireelliset huoltopyynnöt, esim. ovenavaukset, vesivuodot ja muut akuuttia huomiota vaativat tilanteet. Huomioithan, että voit tehdä kiireettömät huoltopyynnöt sähköisen huoltopyyntölomakkeemme kautta sekä autopaikka- ja saunavuorovaraukset sähköisen asiointilomakkeen kautta.

Jäteastioiden täyttymistä voi pyrkiä ennalta ehkäisemään lajittelemalla jätteet oikein. Ohjeita lajitteluun voit kysyä myös veikeältä Kierrätysbotiltamme!

Rairuoho ja pääsiäiskukat Pääsiäisen leikkonarsissit ja -tulppaanit sekä koivunoksat kuuluvat kuihtuneena kompostoriin tai biojätteen joukkoon. Kukkineet ruukkunarsissit ja -esikot voi myös istuttaa ilmojen lämmettyä puutarhaan. Pääsiäisen jälkeen kuihtunut rairuoho kasvualustoineen lajitellaan kiinteistön kompostoriin tai biojätteen joukkoon.

Pääsiäiskortit Sähköinen pääsiäiskortti on nopea ja ympäristöä säästävä pääsiäistervehdys. Pääsiäinen on yksi suosituimmista korttipäivistä. Edellisvuoden pääsiäiskortteja voi hyödyntää lasten kanssa askarrellessa. Ellei korteille ole uusiokäyttöä, ne lajitellaan keräyspaperin tai keräyskartongin joukkoon.

Pääsiäismunat Suklaamunien alumiinikääreet lajitellaan metallipakkausten joukkoon. Puhtaat kartonkipakkaukset lajitellaan keräyskartonkiin. Pääsiäismakeisten muovipakkaukset kuuluvat tyhjinä muovipakkausten joukkoon ja kartonkipakkaukset keräyskartonkiin. Kananmunakuoret lajitellaan biojätteeseen tai omaan kompostoriin. Kananmunakuorien murskaaminen nopeuttaa niiden kompostoitumista. Kananmunakennot voi käyttää kompostorissa ja biojätteessä kuivikeaineena tai lajitella keräyskartongin joukkoon.

Ruokapakkaukset Pakkauskartongista valmistetut pakkaukset kuten mämmirasiat ja kermatölkit lajitellaan puhtaina keräyskartonkiin, likaisina sekajätteeseen. Muoviset pakkaukset, esimerkiksi pashapurkit lajitellaan tyhjinä ja huuhtaistuina muovipakkauksiin.